İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meteoroloji'den art arda uyarılar! 44 kentte etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık hava durumu tahmini raporunu açıkladı. Pazar gününe dikkat çeken Meteoroloji, İstanbul ve Ankara'nın da aralarında olduğu 44 ilde sağanak yağış beklendiğini belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Ekim 2021 07:03, Son Güncelleme : 17 Ekim 2021 08:42
Meteoroloji'den art arda uyarılar! 44 kentte etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Kuzey Ege, Karadeniz bölge geneli, Adana, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Ankara, Çankırı ve Ardahan çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batı Karadeniz bölge geneli ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesiminde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Genellikle mevsim normalleri civarında, yağış alan yerlerde mevsim normallerinin biraz altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, kuzey kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Batı Karadeniz Bölge geneli ile Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde yerel kuvvetli sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yerel kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber