İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Diyarbakır Valisi, Eğil Baraj Gölü'ne daldı, davette bulundu

Diyarbakır Valisi ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, Eğil Baraj Gölü'ne dalış yaparak "Bu dünyaya misafir olmak isteyen herkesi, dalış turizmini canlandırmaya, Eğil'e davet ediyorum" dedi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2021 15:34, Son Güncelleme : 17 Ekim 2021 15:36
Diyarbakır Valisi, Eğil Baraj Gölü'ne daldı, davette bulundu

Kent merkezine 52 kilometre uzaklıkta, Kuran-ı Kerim'de adı geçen Hz. Zülkifl ve Hz. Elyesa'nın aralarında bulunduğu peygamberler ile kral mezarlarının bulunmasıyla hem inanç hem kültür turizminin merkezi haline gelen Diyarbakır'ın Eğil ilçesine ilgi, her geçen gün artıyor. Hurri, Mitanni, Urartu, Asur, Med, Pers, Roma İmparatorluğu ile Büyük Selçuklular gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan Eğil'de baraj gölü üzerindeki tekne turları da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞTI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu da Eğil Baraj Gölü'ne dalış yapıp, fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. 'Burası bir başka evren, başka bir dünya' başlığıyla yapılan paylaşımda Vali Karaloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Su altı bilinmezin kabulüdür. Tüm bilinmezliklere rağmen su altı yolculuğumuza çıktık. Bu dünyaya misafir olmak isteyen herkesi, dalış turizmini canlandırmaya, Eğil'e davet ediyorum."

'DEĞERLERİ KAZANCA DÖNÜŞTÜRMELİYİZ'

Daha önce de yaptığı bir konuşmada Diyarbakır'ın değerleri üzerine düşünülmesi gerektiğine dikkati çeken Karaloğlu, şunları söyledi: "Diyarbakır'ın değerlerini, toplum, kent ve ülke için birer kazanca dönüştürmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz. Diyarbakır'daki değerleri gündeme taşıyarak, sürekli Türkiye'nin ve dünyanın gündeminde pozitif olarak tutacak bir tanıtım stratejisi çerçevesinde şehrin kültürünün, gastronomisinin, tarihinin, değerlerinin, coğrafyasının ve doğasının çok iyi tanıtılması gerekiyor. İnanç turizmine yönelik Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa'nın yer aldığı Mezopotamya Kültür Rotası projesi üzerinde çalışmalar yapılıyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber