Bakanlar Kurulu toplantısı 7 saat sürdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 18:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Bakanlar Kurulu 7 saat 20 dakika sürdü, işte alınan kararlar

Bakanlar Kurulu'nun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantısı sona erdi. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 7 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısının ardından basın açıklaması yaptı.

Çiçek, "Toplantıda Tapu Kadastro Kanunu'nda yapılacak değişiklikler görüşüldü. İkinci olarak, Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu görüşüldü. Bu tasarı temel yasa niteliğindedir. Bu alanda önemli bir alanda usul yasasıdır. Bunun da yeni baştan ele alınması gerekmektedir. Esas bu dönemde önemli bir çalışma yapıldı. 1927'den bu yana altı defa yasanın değiştirilmesiyle ilgili talepler geldi. Yasa kısmi değişikliklerle bu güne kadar geldi." dedi.

Toplantıda üçüncü olarak adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinde de durulduğunu söyleyen Çiçek, "Bugüne kadar 14 defa sayım yapılmıştır. Bunların her defasında vatandaşlar bir gün ev hapsinde kaldı. Ama buna gerek kalmadan da sayımın yapılabileceği ortaya çıktı. Bu nüfus sayımının en büyük faydası idari işlemlerde olacak. Bundan böyle herkesin adresi bellidir. İdari işlemler daha sağlıklı bir zeminde yürütülecektir. Çağdaş bir yöntemle yapılan adrese dayalı nüfus kayıt sistemi işlemlerde daha şeffaf sonuca götürecektir." dedi.

Çiçek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Medeniyetler İttifakıyla ilgili olarak ulusal planlar üzerinde durduk. Türkiye medeniyetler ittifakında eş başkanlığı yapmaktadır. İspanya böyle bir plan hazırlayarak yürürlüğe koydu. Türkiye'nin de böyle bir plan hazırlaması gerekiyor. Sayın Bakan Mehmet Aydın böyle bir taslak hazırladı. Ulusal planla ilgili tasarı bakanlara dağıtıldı.

Son olarak, istihdam paketi üzerinde durduk. Bakan Çelik tasarı ile ilgili bilgi verdi. Amaç yatırım ve istihdamın önündeki engelleri kaldırmak. Türk ekonomisinin yüzde 47'si kayıtdışı. Düzenlemeyle kayıtdışılığın önüne geçilecek."

Cemil Çiçek, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin başörtüsü ile ilgili sorusuna 'Bakanlar Kurulu'nda o konuyu görüşmedik' şeklinde cevap verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber