İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

MHP'den yüksek okul mezunları için teklif

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 22:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

- MHP, meslek yüksek okulu mezunlarının özlük hakları, askerlik görev süresi, sıfatları ve iş dünyasına girişlerindeki sorunların çözülmesine yönelik hazırladığı kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan ve arkadaşlarının imzasını taşıyan teklife göre, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunu olanlar; kara, deniz ve hava kuvvetleri ile jandarma genel komutanlığında er ve erbaş olarak askerliklerini 9 ay süreyle yapacak. Bu sürenin, barışta, önce 7.5 aya, sonra 6 aya indirilmesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin de ihtiyacı dikkate alınarak Bakanlar Kurulunca karar verilecek.

Tekniker, yüksek tekniker unvanını alanlar, meslek yüksek okullarının iktisadi bölümlerinden meslek elemanı olarak mezun olanlar ve denk eğitimi görmüş olanlar; diğer meslek gruplarının yetki ve sorumluluklarına sahip bulunacaklar. Kamu ve özel işyerinde ustabaşı, amir, formen, sorumlu şef statüsünde çalışabilmek için, üniversite ve meslek yüksek okulu diplomasını ibra etmek zorunlu olacak.

İşverenlere, çalıştırdıkları meslek yüksek okulu mezunlarının yüzde 50'sini geçmemek üzere, sigorta prim muafiyeti tanınacak.

Meslek yüksek okullarının daha cazip hale getirilmesi amacıyla, ara kalifiye insan gücü yetiştiren bu okullarda okuyan öğrenciler de sigortalı olabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber