TOBB'dan kısa döneme destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan'ın 'meslek yüksek okulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapmalarına' ilişkin teklifini olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirtti.

Hisarcıklıoğlu, TOBB'un meslek yüksek okulu mezunlarının, 4 yıllık fakülte mezunlarıyla beraber kısa dönem askerlik yapmalarına ilişkin teklifin, mesleki eğitimin kalitesinin ve cazibesinin artırılmasına yönelik stratejinin bir parçası olması gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de bir tarafta kahvehaneler işsiz dolu iken, sanayicinin çalıştıracak eleman bulamadığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Demek ki görünen işsizlik meselemizin altındaki asıl problem, mesleksizliktir. Bunun nedeni ise iş arayanların sahip olduğu becerilerle, şirketlerimizin aradığı becerilerin farklı olmasıdır. Çünkü bizim ihtiyaç duyduğumuz beceriler, okullarımızda öğretilmemektedir. Okullarımızda öğretilen beceriler ise şirketlerimizde kullanılmamaktadır. Bu uyumsuzluğu gidermek içinse meslek eğitiminin hem kalitesinin hem de cazibesinin artırılması gerekiyor. Meslek yüksek okulu mezunlarının 4 yıllık fakülte mezunlarıyla beraber kısa dönem askerlik yapmalarına imkan tanınmasına ilişkin teklifin, bu stratejinin bir parçası olması gerektiğine inanıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber