Bakan Şahin ile Kamu-Sen Genel Başkanı arasındaki oturma krizinin ayrıntıları...

Haber Giriş : 19 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmenin ilk gününde, Bakan Şahin ile Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız arasındaki oturma krizinin ayrıntıları belli oldu. Akyıldız, Bakan Şahin yanına oturduğu için masayı terketmiş...

HÜKÜMET ile memur sendikaları arasında çarşamba günü yapılan toplu görüşme turunun ilk raunduna, Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız arasında oturma düzeni nedeniyle çıkan kriz damgasını vurdu. Akyıldız, Bakan Şahin'den karşısına oturmasını isteyince Şahin de, ?Ben oturum başkanıyım. Toplantıyı yönetir, gerekirse müdahale ederim. Yönetmelik bana bu yetkiyi veriyor' yanıtını verdi.

YANINA OTURDU
AKYILDIZ ise toplu görüşmelerde tarafların eşit olduğunu savunarak, kamu kanadının ?psikolojik üstünlük sağlayacak şekilde' bir oturma düzeni belirleyemeyeceğini savundu. Şahin ise ?Kanuna göre, oturuma başkanlık yetkisi bakana verilmiştir. Toplantıyı yönetir, gerekirse taraflara müdahale ederim. Toplu görüşme usullerini belirleyen yönetmelik de bakana aynı yetkiyi veriyor' dedi. Bunun üzerine Bircan Akyıldız, masayı terkederek, heyetlerin gerisindeki bir koltuğa geçti.

ZOR İKNA EDİLDİ
BUNUN üzerine Şahin de, ?Kimin nereye oturacağının ne önemi var? Oraya oturunca memura daha çok mu zam alacaksın? Sorun çıkarmayın' diyerek müdahale etti. Akyıldız'ı masaya dönmeye ikna eden ise KESK Başkanı Evren ile Memur-Sen Başkanı Aksu oldu. İki başkanın, ?Başkan, baştan söyleseydin kalkar, eylem de yapardık. Ama oturmuşken, masayı terketmek olmaz' sözleriyle ikna ettikleri Akyıldız, masaya geri döndü.

KAMU-SEN'DEN BALONLU EYLEM
KAMU-SEN, hafta içinde başlatılan toplu görüşmeler nedeniyle ilginç protestolar düzenlemeye devam ediyor. Dün de Abdi İpekçi Parkı'nda balonlu eylem düzenlendi. Eylemde konuşan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, ?Siyasi iktidarla paylaşmak istediklerimizin ne kadar ciddi olduğunu kamuoyuna duyurmak için buradayız. Hükümet göreve başladığında eşit işe, eşit ücret uygulamasının gerçekleşeceğini ifade etmiştir' dedi. Hükümetin 21 ay süre içinde hiçbir icraat gerçekleştirmediğini iddia eden Akyıldız, bu sene farklı olacağını, AB konusunda her şartı getiren hükümetin memurlara yönelik hiçbir adım atmadığını söyledi. ?İstediklerimiz atla deve değil. Sadece kamu çalışanlarının hakkını istiyoruz' diyen Akyıldız, ?Başkasının hakkını istemiyoruz. Hakkımız verilmediği taktirde şişirdiğimiz balonları patlatacağız' dedi. Yüzde 14'lük büyümenin açıklandığını belirten Akyıldız, ?Kamuda neden biz bunu göremiyoruz' dedi. Kamu-Sen Başkanı, hükümete kamu çalışanlarının hakkının kime yedirildiğini sordu.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber