İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Süresiz sözleşmeliye kadro kararları Danıştay'a taşındı

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanlar Kurulu süresiz sözleşmeli personele 3 yıldan sonra memur kadrosu verilip- verilmemesi yönündeki istinaf kararları arasındaki aykırılığın giderilmesi için Danıştay'a başvurdu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ekim 2021 09:30, Son Güncelleme : 22 Ekim 2021 00:38
Süresiz sözleşmeliye kadro kararları Danıştay'a taşındı

663 sayılı KHK'ya eklenen 45/A maddesi gereğince, 29 Ekim 2016 tarihinden itibaren Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına atanan sözleşmeli personele 3 yıldan sonra kadro verilmektedir.

Sağlık Bakanlığı 29 Ekim 2016 öncesinde atanmış sözleşmeli sağlık personelinin kadro taleplerine ise olumsuz cevap vermektedir.

Açılan davalarda bazı istinaf mahkemeleri 29 Ekim 2016 öncesinde atanmış sözleşmeli sağlık personeline kadro verilmesi gerektiği yönünde karar verirken bazıları ise verilmemesi yönünde karar vermiştir. Örneğin İzmir ve Erzurum istinaf mahkemeleri personel lehine Konya ve Samsun mahkemeleri ise personel aleyhine karar vermiştir.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi Başkanlar Kurulu, 2576 sayılı Kanunun 3/C maddesinin 4. fıkrasının (c) beni uyarınca, süresiz sözleşmeli personele 3 yıldan sonra memur kadrosu verilip- verilmemesi yönündeki istinaf kararları arasındaki aykırılığın giderilmesi için Danıştay'a başvurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber