Yüksek Okul Mezunları 'Boş' Durmamalı

Yüksek okul mezunlarına kısa dönem askerlik hakkı tanınması konusunda her gün yeni bir haber yayımlanmaktadır. YÖK Başkanı Özcan'ın konuya ilişkin olarak Genelkurmay Başkanından randevu talep edeceği yönündeki açıklamalarına, TESK destek verdi. Dün ise MHP milletvekili Abdülkadir Akcan bir kanun teklifi vermişti. Tüm bu gelişmeler olurken yüksek okul mezunları da bir şeyler yapmalıdır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek okul mezunlarına kısa dönem askerlik hakkı verilmesine yönelik büyük bir talep bulunmaktadır. Bu taleplerin somut bir sonuca ulaşabilmesi için Genelkurmay Başkanlığının ikna edilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda gerek milletvekillerinin verdiği kanun teklifleri gerekse de sivil toplum örgütlerinin açıklamaları önemli olsa da yeterli değildir.

Burada en büyük görev yüksek okulda okuyan öğrencilere, mezunlarına ve bunlarına ailelerine düşmektedir.

Yüksek okul mezunlarına kısa dönem askerlik hakkı tanınması konusunda yapılacak en güzel girişim Genelkurmay Başkanlığına mektup yazmaktadır.

Herkesin kendi güzel ifadeleri ile yazacağı mektuplar, kanun tekliflerinden ve sivil toplum örgütlerinin açıklamalarından daha etkili olacaktır.

Şu hususun unutlmaması gerekmektedir: Genelkurmak Başkanlığı kısa dönem askerlik teklifine ikna olmadığı sürece hiçbir düzenleme yapılamayacaktır.

Bu nedenle en büyük görev yüksek okul öğrencilerine, mezunlarına ve ailelerine düşmektedir.

Yazacağınız mektupları "Genelkurmay Başkanlığı/ Ankara" adresine göndermeniz yeterli olacaktır. Bu mektuplar hem talebin büyüklüğünü gösterecek hem de sorunun çeşitli boyutlarını idari makamlara gösterecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber