Sahte kimlikli hastalardan milyarlık vurgun

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Sağlık Müdürü Dr. İdris Ethemoğlu, Devlet Hastanesi'nde sahte kimlik kullanarak senet yaptıran yüzlerce kişinin, hastaneyi milyarlarca lira zarara uğrattığını söyledi.

Ethemoğlu, yaptığı açıklamada, 2 yıl önce hastaların mağdur olmaması için Devlet Hastanesi'nde ücretli tedaviyi kaldırarak senet uygulamasına geçtiklerini ve hastalara tedavi ücretleri karşılığında senet imzalattıklarını belirtti.

Senet sisteminin bazı hastalar tarafından sekteye uğratıldığını vurgulayan Ethemoğlu, ''Bu uygulamayı fırsat bilen bazı uyanıklar, sahte kimlik kullanarak senet imzalayıp daha sonra ortadan kayboluyor. İsim ve adresleri sahte olduğu için kendilerine bir daha ulaşamıyoruz. Elimizde bu şekilde hazırlanmış yüzlerce senet var'' dedi.

Vatandaşların daha rahat tedavi olmasını sağlamak amacıyla başlatılan bu çalışmayı istismar edenlerin önüne geçmek amacıyla 1 hafta önce faturalı sisteme geçtiklerini ifade eden Ethemoğlu, şöyle konuştu: ''Bazı vatandaşlarımızın acil hastası olduğu için (Para verip sonra muayene olun) diyemiyoruz. Bu nedenle de hastaların tedavisi için gereken kolaylık sağlanıyor. Ancak bazı kişiler bunu fırsat bilerek sahtekarlık yapmaya çalıştığı için, senet uygulamasını Sağlık Bakanlığı'nın kararıyla kaldırıp, faturalı sisteme geçtik. Bundan sonra hastanemizde yatan ve acil servise gelen hastalar, hiçbir ücret ödemeden fatura kestirerek resmi işlemlerini yapacak.''

Maddi durumu iyi olmayan hastaların Devlet Hastanesi'nde ücretsiz tedavi edildiğini ifade eden Ethemoğlu, hastalardan sahtekarlığa başvurmamalarını istedi.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber