İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlber Ortaylı: Yakında hekimsiz, hemşiresiz kalacağız

İlber Ortaylı, "Felemenkçe, İsveççe, Almanca gibi dilleri öğreten kurslar, doktor ve sağlık personeli dolu. Ne yapsınlar ki? Maaşlar ortada; 7-8 Bin TL'ye şu hayat pahalılığında mütehassıs doktor mu çalıştırılır?" paylaşımında bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ekim 2021 11:30, Son Güncelleme : 26 Ekim 2021 15:33
İlber Ortaylı: Yakında hekimsiz, hemşiresiz kalacağız

Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı sağlık personelinin durumlarıyla ilgili paylaşımda bulundu. İlber Ortaylı'nın paylaşımı binlerce beğeni topladı.

Profesör Ortaylı paylaşımında şu ifadelere yer verdi; "Felemenkçe, İsveççe, Almanca gibi dilleri öğreten kurslar, doktor ve sağlık personeli dolu. Ne yapsınlar ki? Maaşlar ortada; 7-8 Bin TL'ye şu hayat pahalılığında mütehassıs doktor mu çalıştırılır? Üstelik bir de doktor, hemşire dövme modası devam ediyor. Hele en sonuncu hadise (yani üç hemşireyi bir mücrimin esir alması) eğer dış kaynaklı, tipik bir organizasyon değilse şaşarım.

Çünkü pandemi krizinde Batı'daki tıbbi personelin gayret ve beceri yönünden bizimkilere yetişemeyeceği anlaşıldı. Açığı böyle kapatmak istemedikleri ne malum? Deli geçinen herif, ambulansın içinde hastaneye girmiş ve üç hemşiremizi rehin alarak ortalığı birbirine katıyor.

Şayet deliyse tımarhane, psikiyatri klinikleri nerede? Bunu düzenleyen kanun neden hazırlanmıyor? Hastaneler personel kıtlığına uğramaya başladı. Avrupa'nın en fedakar personeli yurtlarından kaçmak zorunda kalıyor. Hastanesiz kalmayı hak eden bir toplum muyuz? İki asırdır evlatlarımızı tıp alanında büyük fedakarlıkla yetiştirdik. Bu densizliğin sınırları nerede duracak? Adamın biri, geçmişte bakan oldu, gelip hastanelerin kapısından T.C. rumuzunu kaldırmakla iş yaptığını zannetti, amacı belli. Beriki gelip "Sağlık personeli sizin hizmetinizdedir" diyor. Roma'nın "Patrici" beyleri bile Yunanlı köle hekimler için böyle edepsiz laf kullanmamıştır.

Ne zaman akıllanacağız ve herkese haddini bildireceğiz? Zorbalık çıkmadan evvel aklıselim hukuki tedbirlerle işin sağlanması gerekir. Nelere maruz kalacağımızı tasavvur etmek bile istemiyoruz"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber