Çelik 'kısa askerlik' teklifine sıcak bakıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2008 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yüksekokul mezunlarının kısa dönem askerlik yapmalarına ilişkin, "Lisans programını bitirenlerle eşit düzeye gelmeseler de böyle bir avantajın sağlanması mesleki eğitimin teşvik edilmesi açısından olumlu olur" dedi.

Koç Holding'in "Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi" kapsamında toplam 10 ilde 11 endüstri meslek lisesinde "Fiat Teknik Öğretim Programı"nın protokol imza töreninin ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, "2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının kısa dönem askerlik yapmalarına ilişkin" haberlerin hatırlatılması üzerine, 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunlarının askerlik konusunda böyle bir avantaja sahip olmamaları nedeniyle bu okulları çok cazip bulmadıklarını söyledi.

4 yıllık lisans programı bitirenlerin 6 ay askerlik ya da yedek subay olarak görev yaptıklarını anımsatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları 15 ay yapıyor. Şöyle bir düzenleme olabilir. 6 ay yapmazlar da 10 ay yaparlar ya da 8 ay yapabilirler. Ama mutlaka onlara da bir avantaj sağlanmalıdır. Sayın Hilmi Özkök Paşa'nın Genelkurmay Başkanı olduğu dönemde, ben bu teklifi götürmüştüm. O zaman asker ihtiyacı göz önünde bulundurularak bu teklife sıcak bakılmamıştı. Şimdi YÖK başkanlığı tarafından bir girişim var. Bunu Genelkurmay Başkanlığı değerlendirecek. Lisans programını bitirenlerle eşit düzeye gelmeseler de böyle bir avantajın sağlanması mesleki eğitimin teşvik edilmesi açısından olumlu olur. Ayrıca mesleki ortaöğretim mezunlarına da böyle bir avantaj getirilebilir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber