HDP'li Gergerlioğlu ile Mustafa Şentop arasında gerginlik

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu arasında tartışma çıktı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Ekim 2021 20:45, Son Güncelleme : 27 Ekim 2021 23:44

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu sert bir tartışmaya sahne oldu.

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu kendisinin milletvekilliğinin usulsüz olarak düşürüldüğünü iddia ederek, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösterdi.

Gergerlioğlu, Şentop'un kendisini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatıyla TBMM'den zorla çıkarıldığını ifade etti.

SİNİRLER GERİLDİ

Bunun üzerine Şentop, Gergerlioğlu'nun konuşmasının şahsi konuşma olduğunu ifade ederek yerinden kalktı.

Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ara verdi.

Aradan sonra da Gergerlioğlu ile Şentop arasındaki tartışma devam etti.

O anlar kameralara yansıdı.

Milletvekilliğinin düşürülmesi

Milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili soru üzerine Şentop, konuyla ilgili meseleyi şahsileştirmemek gerektiğini vurguladı.

Şentop, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile ilgili 2018'de istinafta kesinleşen hüküm için Meclis Başkanlığı'na gelen yazının tarihinin 18 Ocak 2019 olduğuna işaret ederek, o dönem istinafta kesinleşen hükmün Yargıtaya gitmediğini söyledi.

O zaman fezlekenin Genel Kurul'da okutulmadığını çünkü infazla ilgili bir düzenlemenin tartışıldığını anımsatan Şentop, şöyle konuştu:

"Özellikle basın yoluyla işlenen suçlarda istinaf sonrası temyiz hakkı verilmesine dair bir konu tartışılıyordu. Bunu hemen okutabilirdim, okutmadım. Bundan yararlanabileceklerini düşündüğümüz için bekledik. Nitekim daha sonra kanun çıktı, temyiz hakkına sahip oldular. Temyiz hakkına sahip oldukları için bu arkadaşlar hakkındaki kesin hüküm, kesin hüküm olmaktan çıktı, Yargıtay'a gitti. Eğer ben kötü niyetli olsam, şahsi olarak baksam meseleye niye okutmayayım? Ne olacak, okuturdum. Bu düzenlemeyi bekledim. Anayasa Hukukçusu Kemal Gözler'e göre hemen okutmam lazım. 'Beklemen için hakkın yok, yorum yapmaya hakkın yok' diyor. Anayasa Mahkemesi'ne başvuru kesin hükmü ortadan kaldırmıyor ve arkadaşımız Anayasa Mahkemesi'ne kanuna dayanarak tedbir başvurusu yaptı. Anayasa Mahkemesi reddetti, vermedi. Tedbir verseydi okutmayacaktık."

Şentop ayrıca, fezleke geldiğinde Meclis Başkanının tasarrufunun yasama sorumsuzluğu bağlamında olabileceğini, bunun dışında delillere, dosyaya girerek, sorumsuzluk kapsamında olmayan bir hususla ilgili dokunulmazlık dosyasının iade edilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber