İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Ankara AKM Millet Bahçesi, yarın açılıyor

Ankara AKM Millet Bahçesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle açılacak. Millet bahçesini iki yılda bitirdiklerini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Bununla beraber Ankara'da 21 millet bahçesi yapıyoruz" dedi.

Haber Giriş : 27 Ekim 2021 23:22, Son Güncelleme : 27 Ekim 2021 23:58

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TRT Haber'de Ankara AKM Millet Bahçesi ile ilgili bilgiler paylaştı.

"Bayram coşkusunu burada yaşamış olacağız"

Millet bahçesinin yapım sürecine ilişkin bilgi veren Kurum, "Burası 1700 metrekarelik bir alan. İmalatlar iki yıl içinde bitti. Açılışımız Cumhuriyetimizin 98. yıl dönümü dolayısıyla 4 gün sürecek. Aslında bayram coşkusunu burada yaşamış olacağız. Bu 4 günü festival havasında gerçekleştireceğiz. İnşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında da daha iyi projelerle ülkemizin yeşil dönüşümünü gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

Bakan Kurum, çalışması devam eden millet bahçelerine de değindi. Bu alanların iklim değişikliği ile mücadeledeki önemine vurgu yaptı.

"Ankara'da 21 tane millet bahçesi yapıyoruz"

"Bu aslında iklim değişikliği ile mücadelemizin çok önemli bir parçası. Yani biz şehirlerimizin nefes alacağı alanların inşası olarak görüyoruz. Ankara'da şu anda 4.2 milyon metrekare büyüklüğünde 21 tane millet bahçesi yapıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber