Vergi kanunları yeniden yazılıyor

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vergide iki yıldır süren maratonda zemini iyileştirdiklerini belirten Maliye Müsteşarı Aktan, ?Şimdi de vergi kanunlarını yeniden yazacağız' dedi...

MALİYE Müsteşarı Hasan Basri Aktan, yeni dönemde vergi sistemlerinin baştan aşağıya değiştirilmesine yönelik Maliye'nin çalışmalarını star'a anlattı. AK Parti hükümetiyle birlikte 2 yıl süren bir maratonda vergide zemini iyileştirdiklerini ve bunları yaparken de gelen tepkiler ve hukuki mücadelelerle büyük sıkıntı çektiklerini anlatan Aktan, bu yıl vergi kanunlarını baştan yazacaklarını söyledi. ?2 yılda zemini iyileştirdik, çok sıkıntı çektik. Şimdi vergi kanunlarını yeniden yazacağız' diyen Aktan, vergi sistemini baştan aşağıya incelemeye aldıklarını kaydetti. Aktan, önümüzdeki dönemde Maliye'nin yoğun bir mesai içerisine gireceğini belirtti.

AKTAN, Maliye'nin yeni dönem programları arasında ?ödenebilir bir vergi sistemi'nin inşasının yanı sıra, kayıtdışıyla mücadele konusunun da yer aldığını ve bu konunun üzerinde de hassas olduklarını söyledi. Aktan, Gelirler Genel Müdürlüğü'ne özerklik tanınmasıyla birlikte kayıtdışıyla mücadelede önemli yol katedilmesinin beklentisi içerisinde olduklarını da ekledi. Aktan, YTL'ye geçişle birlikte Maliye'nin üzerine büyük sorumluluklar düşeceğini kaydetti. Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan kayıtlardaki kuruş karşılığı bile bulunmayan düşük meblağlı kalemlerin yeniden gözden geçirileceğini ve düzenleneceğini de açıkladı.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber