Türk Telekom: Biz Turkcell'i, Avea Vodafone'u yenecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2008 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

50 yeni ürünü piyasaya çıkaracaklarını hatırlatan Paul Doany, yurtdışında da sabit veya mobil tarafta lisans alma peşinde olduklarını söyledi

EKONOMİ SERVİSİ

Türk Telekom (TT) Genel Müdürü Paul Doany, 2007'nin şirket için performans, 2008'in ise 'ürün ve hizmet' yılı olacağını söyledi. İnternet tabanlı TV ve VDSL (ADSL'nin 30 katı hızlı internet) başta olmak üzere bu yıl 50 yeni ses ürününü piyasaya çıkaracaklarını belirten Doany, tüm bunlarla birlikte rekabette önemli avantaj sağlayacaklarını ifade etti.

Cep pazarında da Avea'nın önemli atılımlara hazırlandığının sinyallerini veren Doany, "Biz Turkcell'i yeneceğiz, Avea, Vodafone'u yenecek. Bekleyin sonucu göreceksiniz. Turkcell fiyatları şu andaki gibi muhafaza etmek istiyorsa, yaptıkları kârı yapmaya devam etmek istiyorsa, onların en düşük perakende fiyatını biz onlara sonlandırma ücreti olarak önerelim" dedi.

'Başbakan biliyordu'

Doany, TT'nin kontrol hisselerini elinde bulunduran Oger Telecom'un yüzde 35 hissesinin Saudi Oger'e satışıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Bu şirketle görüşmeler 2005'te başladı. Saudi Telecom, bizim için ideal bir ortak. Özellikle azınlık hissesi satın almaya razı oldukları için. Bu şirket geçen yıl Malezya'da bir operatörün yüzde 25'ini, yani azınlık hissesini aldı. Bu nedenle bu model bizim için çok güzel." Bu arada Doany, satıştan Başbakan Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanların da bilgisinin olduğunu anlattı.

Ankara'da Ar-Ge merkezi

Yurtdışı yatırımlarına da değinen Doany, "Agresif şekilde uluslararası girişimlerde bulunacağız. Saudi Telecom'un da buna katkısı olacak. TT olarak gerçekleştiremezsek bu yatırımları, Oger Telecom olarak yapacağız. Aldığımız teknoloji şirketleriyle de buralarda çalışmalarımız olacak" diye konuştu.

2007'de 700 yeni mezun işe aldıklarını hatırlatan Doany, "Bu yıl da 700'ün üzerinde yeni mezun istihdam edeceğiz. Amacımız teknolojiye yön veren şirket olmak" dedi. Doany, Ankara'nın şirketin teknoloji, bir başka ifadeyle Ar - Ge merkezi olacağını aktardı.

Doany ayrıca, TT'nin, Davos'ta düzenlenecek Türk gecesinin sponsorluğunu yapacağını, bu etkinlikte Türkiye'nin kapasitesinin ne olduğunu göstereceklerini sözlerine ekledi.

'Cem Yılmaz'lı 3G mesajı'

TTNet'in son üç haftada müzik servisi aracılığıyla 1 milyona yakın müzik parçasını internetten yasal olarak yüklediğini söyleyen Doany, Tarkan ile yaptıkları çalışmanın kendileri için oldukça yararlı olduğunu söyledi. Doany Türk Telekom'daki reklam yüzü Cem Yılmaz'la da dünkü toplantı sırasında IP telefonu üzerinden görüntülü olarak görüştü.

Doany, bu teknolojinin mobil alandaki rakibi üçüncü kuşak (3G) konusunda da, "3G'nin gelecek olduğunu düşünenlerin geçmişe yatırım yaptığı kanaatindeyim" dedi.

Görüntülü telefon için başvuruda bulunduklarını ancak 4 aydır beklediklerini söyleyen Doany, bu durumdan şikâyet ederek, "Belki de hiç çıkmaz" diye konuştu. Toplantıda, TT'nin yakında 8 yeni tarife seçeneğini daha devreye sokacağının bilgisi verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber