CHP'de yaprak dökümü sürüyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kavgalı merkez ilçe kongresinin ardından Samsun CHP'de şok istifalar başladı. 20 kişilik il yönetiminden 19 kişi istifa etti

SAMSUN'DA geçen pazar günü yapılan ve olaylı geçen CHP Merkez İlçe Kongresi'nin ardından şok istifalar yaşanmaya başlandı.

Kongrede CHP Samsun Milletvekili Suat Binici, Genel Başkan adayı Haluk Koç'u destekleyen ve seçimi kaybeden merkez ilçe başkan adayı Engin Aptik'e kafa atmıştı. Bu olayın ardından CHP Samsun İl yönetiminde bulunan sayman Ali Tat, eğitim sekreteri Fatih Gürler, üyeler Erkan Akyüz, Savaş Ovalı, Atilla Usta, Feride Tosun, Cevat Güllükaya, Muzaffer Kartal, Mustafa Sabri Ceylan, Birol Kaya ve Ünsal Vural istifa etti. Yönetim kurulu üyeleri istifa dilekçelerini önceki akşam İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu'na sundu. Yönetim içerisinde farklı anlayışların ortaya çıkması nedeniyle il başkanının önünü açmak için görevlerinden istifa ettiklerini açıklayan 11 üyenin aldığı bu karar şok etkisi yarattı.

İl yönetimi düştü

Yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesinin ardından CHP İl Yönetimi de düşmüş oldu. İl Başkanı Türkoğlu, konuyu genel merkeze bildirdiğini ve bundan sonraki sürecin Genel Merkez tarafından verilecek talimatla işleyeceğini dile getirdi. Alınan kararı saygıyla karşıladıklarını söyleyen Türkoğlu, ?İstifa üyelerimizin kendileri tarafından alınmış bir karardır. Buna da saygı duyuyoruz. Bundan sonraki süreci ben de bilemiyorum. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda hareket edeceğiz? dedi.

İkinci istifa dalgası

Samsun CHP İl yönetiminden önceki akşam istifa eden 11 kişinin ardından dün de yönetim kurulunun 8 üyesi daha istifa etti. Set Düğün Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri, Pazar günü meydana gelen olaylardan duydukları rahatsızlıkları dile getirdi.

CHP İl Başkanı Yılmaz Türkoğlu ise yönetim kurulunun kendisi dahil 20 kişiden oluştuğunu söyleyerek, ?Ben istifa etmeyi düşünmüyorum. Genel Merkez'in talimatını bekliyorum? dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber