Polis'ten vekiline mektup...

Haber Giriş : 20 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

POLİSTEN VEKİLİNE MEKTUP

SAYIN VEKİLİM;

Öncelikli olarak yeni yasama yılında başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz. Biz taşrada görev yapmakta olan polis memurlarıyız. Malum memurlar bu tür yazılarda devamlı problemlerinin iletirler ve sizden çözüm bulmanızı beklerler. Bu paralelde şuanda oldukça gündemde olan ve bizi rencide eden problemimizi size iletmek istedik.

Emniyet teşkilatında yüksek lisans ve doktorasını yapmış ve çok sayıda fakülte mezunu polis memuru arkadaşlarımız var. Hepimiz eşit şartlarda yarıştığımız durumunda mesleğin üst kademelerine geçmeyi her normal insan gibi istiyoruz., emniyetin can damarı konumundaki Genel Müdürlükte POLİS MESLEK ETİĞİNE TERS GELEN bir takım keyfi uygulamalar yapılmaktadır.

Yıllardır düzenlenen komiser yardımcılığına terfi sınavına, bu yıl yazılı sınav harici MÜLAKAT maddesi konmuştur. Aramızda 6 ila 14 yıl hizmeti bulunan arkadaşlarımız, sözüm ona devlet memuru olmada yeterli olup olmadıklarına dair sözlü teste tabi tutulacaklar. Biz bu mülakatlardan teşkilatça çok çektik.

Sayın vekilim biz sayın Başbakanımızı ezilmiş, hakları elinden alınmış kimliği ile tanıdık ve ülkemizde her alanda hukuk dışı uygulamalara son verecek yegane kişi olarak gördük. Şimdi bu yapılan uygulama ne Akparti' nin özündeki ?AK' kimliğine, nede hukuk devletine yaraşmaktadır.

Seçilmiş kişiler olarak demokrasinin size verdiği millet adına hareket etme adına bu hukuksuzluğa son vermenizi diliyoruz.

Emniyet Genel Müdürüne sorulması gereken hususlar;

1 ? Bu sınava daha önceki dönemde sadece 4 yıllık fakülte mezunları alınırken, şimdi niye 2 yıllık yüksek okul mezunları alınmaktadır. (İki Daire Başkanının polis memuru oğlu yüksek okul mezunu olduğu için bu uygulamaya gidildiği konusunda ciddi bilgiler vardır)

2 ? Niçin bu yıl yapılacak sınavlara mülakat maddesi konmuştur? Daha önce İllerde değerlendirme kurulları mülakata alır daha sonra yazılı sınavı kazananlar komiser yardımcısı olurken, yeni uygulama ile önce yazılı sınava girilmekte daha sonra yazılı sınavı kazananlar mülakat sınavına girmektedir. (Bu madde Daire Başkanı ve İl Emniyet Müdürlerine kontenjan verildiği, onların yakın adamlarının amir olacağı yorumuna yol açmıştır.)

Yorum Gönderen: Bülent
Çalıştığı kurum EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber