Şans oyunları özelleştiriliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 15:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yılın büyük özelleştirmelerinden biri olacak, 'şans oyunlarının' özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. Şans oyunlarının özelleştirilmesinde, lisans süresinin en fazla 10 yıl olması öngörülüyor.

Şans oyunlarının işletme haklarının özelleştirilme sürecine Mayıs ayında başlanması planlanırken, ihale için teknik şartname de hazırlandı.

4 yıldır gündemde olan şans oyunlarının işletme hakkının özelleştirilmesi için, çalışmalara hız verildi. Çalışmalar kapsamında, ekran netliğinden, işlem hızına kadar çeşitli kriterlerin yer aldığı teknik şartname hazır hale getirilirken, Milli Piyango İdaresi de ikincil mevzuat için çalışmalarını sürdürüyor. İkincil mevzuat, şartname kurallarına uyulmadığında ne yapılacağını kapsıyor.

ÖZELLEŞTİRMENİN HANGİ YÖNTEMLE OLACAĞI KESİNLEŞMEDİ

Bu arada özelleştirmenin, ?hasılat paylaşımı yöntemiyle mi yoksa direkt satış yöntemiyle mi? gerçekleştirileceğine ilişkin karar henüz verilmedi.

Ancak bu tür satışlarda, dünyadaki uygulamaların genelde hasılat paylaşımı şeklinde olduğu belirtiliyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, şans oyunlarının işletme haklarının özelleştirilmesi sürecinde, Ernst ve Young Kurumsal Finansman Danışmanlık A.Ş ile Qlot Consulting AB tarafından kurulan konsorsiyum ile çalışmalarını sürdürüyor.

KANUN BEKLENMEDEN, İHALE SÜRECİ BAŞLATILACAK

Öte yandan Milli Piyango İdaresinin teşkilat yapısına ilişkin kanunun özelleştirmeye uygun hale getirilmesi planlanıyordu. Ancak Başbakanlık'ta bulunan yasa taslağı, yeniden hazırlanması için Maliye Bakanlığı'na gönderildi.

Bunun üzerine taslağın hazırlanması ve yasalaşma sürecinin, şans oyunlarının özelleştirilmesi işlemlerini geciktirme olasılığı nedeniyle, kanun beklenmeden, ihale sürecinin başlatılmasına karar verildi.

Şans oyunlarının özelleştirilmesi için çalışmalara 2003 yılının son aylarında başlanmış ve çalışmalar başlatıldığında, pek çok yerli ve yabancı şirket özelleştirme ile ilgilendiğini açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber