Soruşturma sürerken evrakları yaktılar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 16:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Aydın'ın Didim İlçesi Tapu Müdürlüğü'ndeki operasyonda gözaltına alınan, 1'i müdür, 4'ü memur 15 kişi adliyeye sevkedilirken, çok sayıda tapu evrakının bir inşaatta yakıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili idari soruşturma başlatıldı.

Tapu müdürlüğünde yolsuzluk ve rüşvet ihbarları üzerine harekete geçen polis, geçen salı günü operasyon başlatıldı. ?Görevi kötüye kullanmak ve rüşvet almak' suçlarından gözaltına alınan Tapu Müdürü S.T., tapu memurları O.Y., İ.A., D.V. ve N.Ö., tapuda iş takibi yapan, rüşvet, rüşvete aracılıkla suçlanan emlakçı A.D., emlakçı F.D., Didim Emlakçılar Derneği Başkanı ve AKP'li Belediye Meclisi Üyesi O.C., emlakçı G.A., İ.T. ile isimleri öğrenilemeyen 5 aracı, görevi kötüye kullanmak, evrakta sahtecilik, rüşvet alıp vermek suçlarından bugün adliyeye sevkedildi.

Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları Didim'i karıştırdı. Müteahhitlik ve mimarlık yapan 5 kişinin emniyet müdürlüğünde ifadelerine başvuruldu. Tapu Müdürlüğü'nde 2 bine yakın evrak ile Tapu Müdürü ve memurlarının banka hesapları da incelemeye alındı. Memur sayısı azalan ve işlerin durma noktasına geldiği Didim Tapu Müdürlüğü'nde Söke Tapu Müdürlüğü'nden gönderilen bir müdür vekili ve 3 memurla işlemler yeniden başladı.

EVRAK YAKILDI

Didim Tapu Dairesi'nden bazı memurların, geçen çarşamba akşamı bir inşaatta bazı tapu evrakını yaktığı polise ihbar edildi. Polis müdahale etti, arşiv memuru, ?evrakın eski olduğu' yönünde ifade verdi. Yanan evrak arasında boş tapu senetleriyle belediyelere ait bazı evrakın bulunduğu görüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Didim Kaymakamı Ali Katırcı tapu evrakın yakılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada ?Soruşturma anında bu tür bir davranışın doğru olmadığını söyleyebilirim. Konu ile ilgili resmi kurumlar yasal işlemleri başlattı. Evrak yakma ile ilgili soruşturma sürüyor. İzmir Tapu Bölge Müdürlüğü'ne bilgi verildi. Soruşturmanın ardından gerekli açıklamayı yapacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber