Başbakan Erdoğan Hakkari'de konuştu

Haber Giriş : 02 Kasım 2008 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin" dedi.

Bunlar etnik kimlik siyaseti yapıyor. Ama milletim bunlara gerektiği dersi verecek. Bulundukları noktadan da geriye gidecekler. Terörle demokrasi bir arada olmaz.

Bugün toplu açılışlar yaptık. Biz birlik siyasetinden sapmadık. Gücümüzü milletten aldık. 3 Kasım'dan itibaren milletimizin göz bebeği olduğumuzu kanıtladık.

Etnik bölgesel dinsel ayrımcılığa karşıyız dedik. Yani benim Hakkari'deki kardeşim Kürt kökenli. Lazından, Çerkezinden ayrı tutulamaz. O Kürtse Kürt, Zazaysa Zazayım diyebilir. Ama bizi birbirimize bağlayan bir üst bağ var. Nedir o? Hepimiz Türkiye Cumhuriyet vatandaşıyız.

İşte bunu hazmedemeyen terör örgütü var. Biz tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Buna kim karşı çıkabilir? Buna karşı çıkanın bu ülkede yeri yok. Buyursun istediği yere gitsin. Dünyanın neresine gidersen git her ülke böyledir.

Biriz beraberiz. Niçin? Çünkü biz öyle bir medeniyetten geliyoruz.

Bölgesel ayrımcılığa karşıyız dedik. İstanbul ne görüyorsa burası da aynı şeyi görecek. Adalet emniyet enerji ulaşımda da görecek. Onun için bu adımlar atılıyor. Hastanelerimiz modern hastaneler kuruluyor.

Televizyonlarda izlerdik, hastamız mı var. Köpeklerimizin çektiği kızaklarla şehre iniliyordu. Bunları yaşadık. Ambulans bulmak mümkün değildi. Ama şimdi paletli ambulanslar gönderdik.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber