SSK otelcilik, bankacılık, sigortacılık yapıyor: Sonuçta SOS veriyor.

Haber Giriş : 23 Nisan 2005 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rapora göre Hazine, her yıl SSK'ya yaptığı yardımı artırıyor. Kurum ise aldığı parayı faaliyet alanına girmeyen konularda harcıyor; otelcilik, bankacılık, sigortacılık yapıyor. Sonuçta SSK, SOS veriyor.

SSK'nın iştirakleri arasında faaliyetleri ile ilgisi olmayan işler dikkat çekiyor. Bunlar arasında da otelcilik, banka faaliyetleri yer alıyor.

Kurumun iştirakleri şöyle:

TC Merkez Bankası, USX-Ray Röntgen AŞ, Yeditepe Otelcilik ve Turizm AŞ, Oyak İnşaat AŞ, Kan ve Sağlık Hizmetleri AŞ, T. Dış Ticaret Bankası, Ankara Anonim Türk Sigorta Şirketi, Türk Ticaret Bankası AŞ, Ticaret Sigorta AŞ, Ticaret Factoring Hiz.AŞ, Rabak AŞ, Fürsan AŞ, Yaşarbank AŞ.YDK, 2003 raporu'nda kurumun görev alanına girmeyen iştiraklerindeki hisselerin bir an önce elden çıkarılması ve kendi iştigal alanıyla ilişkili olmayan iştiraklere girmemesi önerisi yapıldı, ancak bu konuda henüz bir sonuç elde edilemedi.

Rapora göre, finansman ihtiyacı nedeniyle kuruma yapılan Hazine yardımı yıldan yıla artıyor. 2001 yılında 1.1 katrilyon lira olan Hazine yardımı, 2002 yılında 2.4 katrilyon liraya, 2003 yılında ise 3.2 katrilyon liraya yükseldi.

SSK'nın 2003 yılı gelirleri, genel bütçeden aktarılan 3.2 katrilyon liralık yardım hariç, 16 katrilyon lira; giderleri ise 16.1 katrilyon lira düzeyinde oldu.

h.o.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber