Türk Sağlık-Sen üyeleri taleplerini bakanlığın korkuluklarına zincirledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Mart 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık çalışanları 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla taleplerini Sağlık Bakanlığı'na zincirleyerek dile getirdi.

Türk Sağlık -Sen yanlısı bir grup sağlık çalışanı, Sağlık Bakanlığı önünde toplanarak "Bakan uyuma çalışanına sahip çık" şeklinde slogan attı. Türkiye Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk'un da destek verdiği eylemde grup adına bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi çağrısında bulunarak, "Çağrımız çalışanların en büyük sorun olarak gördükleri adeta sorunlar yumağı haline gelen performansa dayalı döner sermaye sisteminin düzeltilmesidir"

dedi.

Yaptıkları bir ankette sağlık çalışanlarının yüzde 75.8'inin uygulamayı haksız ve adaletsiz bir uygulama olarak nitelediğini söyleyen Kahveci, "Artık performansa dayalı döner sermaye sistemine bir neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Sistem artık sorunlar ve haksızlıklar sistemi adını almıştır. Aynı kadroya sahip aynı işi yapanlar arasında bile ayrımcılık yapan sistem adaletsizlikte sınır tanımamaktadır" diye konuştu.

Adil, hakkaniyet ölçülerine uygun, çalışanlar arasında haksızlığa yol açamayan bir döner sermaye sistemi kurulması gerektiğine dikkat çeken Kahveci, sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin iyileştirilmesini istedi.

Kahveci şöyle devam etti:

"Tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri emekliliğe yansıtılmalıdır. Sağlık kurum ve kuruluşlarında alınan döner sermaye ek ödemelerinden gelir vergisi kesilmemelidir. Döner sermaye ödemelerini azaltan mevzuat değişikliklerinin iptal edilmelidir. Kalite denetimlerinde düşük puan alan hastanelerde sorumlukları olmadığı halde çalışanların döner sermaye ödemelerinin düşürülerek cezalandırılmalarına yönelik işlemi sonlandırmalıdır."

Yapılan açıklamanın ardından sağlık çalışanlarının talepleri Sağlık Bakanlığı'nın bahçe demirlerine zincirlendi. Eylem toplanan imzaların Bakanlığa verilmesi ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber