Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Girgin Osmancık'ta kariyer günlerine katıldı

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin; "Eğitim kurumları tembelliğin etkisinde öğrenci portresi ile karşı karşıya"

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2012 16:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Osmancık Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen kariyer günleri etkinlikleri kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

Osmancık Anadolu Lisesi'nde düzenlenen "Kariyer Günleri" etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Üçok, Okul Müdürü Arif Pilavcı, öğretmenler ve öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, eğitim kurumlarının tembelliğin etkisi altında olan öğrenci portesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

Başkalarının hegemonyası altına girmemek için her toplumun kendi değerlerini yetiştirmek zorunda olduğunu ifade eden Girgin; "Tembellik her gün kılık değiştirerek karşımıza çıkıyor. Tembellik sinsi bir düşmandır. Bu karşımıza boş vermişlik, üşengeçlik, uyuşukluk ve uykuculuk olarak çıkıyor. Bunların hepsi tembelliğin şubeleridir. Başarılı olmak istiyorsak irade sahibi olmalıyız. İrade sahibi olan kişiler kendi geleceklerini daha başarılı ve mutlu bir şekilde devam ettirirler. Sevebileceğimiz bir mesleği seçmek zorundayız. Eğer yapacağımız mesleği sevmezsek o meslekte başarılı olamayız. Aynı zamanda hayatımızdan bir tat alamayız.Her toplum kendi değerlerini üretmek zorundadır" dedi.

Derslerine planlı bir şekilde çalışan öğrencilerin bu düzenli çalışmanın karşılığını alarak başarılı olacağını kaydeden Aytekin Girgin, her anne-babanın çocuklarının başarılı olmasını istediğini ancak zaman zaman hatalara düşebildiklerine dikkat çekti. Çocukların cep telefonu ve bilgisayarın kölesi durumuna düştüğünü vurgulayan Girgin, ailelerin bu konu üzerinde hassas davranmaları için çağrıda bulundu.

Ailelerden çocuklarına karşı koruyucu rol üstlenmelerini tavsiye eden Girgin, her sorunlu öğrencinin arkasında sorunlu bir aile bulunduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlik sonrasına öğrencilere kitap hediye eden Girgin'e öğrenciler de çiçek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber