Kamu-Sen istişare toplantısı sonuç bildirgesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Eylül 2005 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Avrupa Birliği'nin (AB) 3 Ekim müzakereleri öncesi "Kıbrıs Cumhuriyeti'ni ve Ermeni soykırımını kabul edin" kararına sert tepki gösterdi. Türkiye için AB macerasının bittiğini savunan Akyıldız, "Hükümet Kıbrıs'ı göz ardı edecek, Türkiye'yi 'katil' ilan edecek bir kararı uygulayamaz. Hükümet bunun sorumluluğu altına giremez" dedi.

Akyıldız, Kamu-Sen Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 24-25 Eylül tarihleri arasında Afyon'da gerçekleştirilen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesini açıkladı. Akyıldız, önümüzdeki süreçte grev ve toplu sözleşmeli, siyaset yapma ve yönetime katılma hakları konusunda hükümetin mutabakatta verdiği sözü yerine getirmesinin Türkiye Kamu-Sen'in önceliği olacağını ifade ederek, Kamu Personel Kanun Tasarısı'nın mevcut haliyle yasalaşmaması için gerekli her türlü girişimde bulunacaklarını kaydetti. Türkiye'de büyük devlet kuruluşlarının küresel sermayenin temsilcisi bazı iç ve dış kaynaklı sermaye sahiplerine kapalı kapılar ardından pazarlandığını ileri süren Akyıldız, "Yabancı sermaye eğer yurdumuzda yatırım yapmak istiyorsa yeni Tüpraş'lar, Petkim'ler ve Erdemir'ler kurmalıdır. Mevcut olanları ele geçirerek ülkemize yatırım yapılıyor izlenimi doğrulmasına karşıyız. Bu uygulamalar yatırım değil, talandır, işgaldir" diye konuştu.
Akyıldız, "Resmi kurumlarda Atatürk resimlerini indirin" önerisinde bulunan Türkiye-AB Ortak Parlamento Komitesi Başkan Yardımcısı Andew Duff'un sözleri için, "sapıkça söylemler" yorumunu yaptı. Akyıldız, AB üyeliği için Türkiye'ye limanlarını Rum gemilere açması ve Rumların tüm Kıbrıs'ın temsilcisi olduğunu kabul etmesini dayatmalarında bulunulduğunu ifade etti. Akyıldız, Türkiye'de Türkiye üzerinde hesabı olanların uyulamaya koydukları bir başka senaryonun ise milletin kültürel açıdan yozlaştırmak, öz benliğinden uzaklaştırmak, gelenek, görenek ve kimliğinden uzaklaştırmak olduğunu belirterek, halkın Türk dili üzerinden yapılan tahribatla kültürel bir saldırıya maruz kaldığını vurguladı. Türkiye üzerinde planları olan güçlerin bir taraftan siyasi, bir taraftan özelleştirmeler ve IMF yoluyla ekonomik, bir taraftan da terör silahlarını kuşanarak pervasızca saldırdıklarını iddia eden Bircan Akyıldız, İstanbul'da yapılan Ermeni Konferansı'nın bu saldırılardan birisi olduğunu savundu. Hatay'da yapılan "Medeniyetler Buluşması"nın da Ermeni Konferansı gibi 'amaçlı bir tiyatro oyunu' olduğunu belirten Akyıldız, söz konusu etkinlik için, "Büyük Orta Doğu Projesi'ne toplumu hazırlama evresidir" değerlendirmesinde bulundu. Telafer'de Amerikalı askerler ve PKK'nın işbirliği yaparak Türkmenlere yönelik 'soykırım' uyguladığını öne süren Akyıldız, şunları söyledi:

"Saldırılar, bölgenin nüfus yapısını Kürtler lehine değiştirme amacında olup, adeta 21. yüzyılın utancı haline gelmiştir. Maalesef Türk yetkililer bölgede yaşananlara ilişkin tatmin edici bilgileri kamuoyundan kaçırmaktadırlar. Sonuç olarak TBMM'den şunları istiyoruz. Ermeni soykırımının var olduğu anlamına gelecek, her türlü konuşma, açıklama, yazı ve görüş suç sayılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yer alan bölge, şehir ve yörelere dönük resmi çerçeve dışında amaçlı ad takılması ve bu adın kullanılması, Lozan Antlaşması'nda tanımlanan azınlıklar dışında bazı grupların azınlık olarak tanımlanması suç sayılmalıdır."

Basın toplantısı sonunda 3 Ekim müzakerelerine ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan Akyıldız, "3 Ekim müzakere tarihi üstü kapalı yıl sonuna kadar ertelenmiş görünüyor. Ekim'de göstermelik görüşmeler yapılacak. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin AB macerası bitmiştir. Hükümet Kıbrıs'ı göz ardı edecek, Türkiye'yi 'katil' ilan edecek bir kararı uygulayamaz. Hükümet bunun sorumluluğu altına giremez. Hükümet bir daha oturmamak üzere masadan kalkacağını ifade etmelidir" açıklamasında bulundu.

Akyıldız'ın açıklama yaptığı salonda bulunan Kamu-Sen üyeleri, "Bizim ilkemiz önce ülkemiz" ve "Kahrolsun ABD işbirlikçi AK Parti" sloganları attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber