Vali Bektaş: Kabahati birilerine yıkarak işin içinden çıkamayız

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, ?Kastamonu'nun kendine iğne batırma ihtiyacı var.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2012 10:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kastamonu çok şanslar yakaladı. 1959'da Kastamonu'da havaalanı açıldığında Sinop'ta, Çorum'da, Karabük'te ne vardı? Kabahati birilerine yıkarak işin içinden çıkamayız. Burada ciddi bir kabahatimiz var, kabul etmemiz lazım.? dedi.

Kastamonu İşadamları Derneği (KİAD) İnşaat Komisyonu tarafından, ildeki inşaat sektörü üyelerine yönelik olarak dernek binasında bir toplantı düzenlendi. KİAD Başkanı Kadir Tonbul, konuşmasında, son yıllarda Kastamonu'da inşaat sektörünün atılımlarda bulunduğunu belirtti. Vali Erdoğan Bektaş'ın da katıldığı ve sohbet havasında gerçekleştirilen toplantıda iş adamları, sorunlarını anlattı.

Soru ve sorunları not alan Vali Bektaş, Kastamonu'nun kentsel dönüşümü başardığı takdirde, dünya kenti olabileceğini söyledi. Yerel yönetimlerden, kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yapmasını beklediklerini söyleyen Bektaş, ?Sadece bir sokak ve caddede uygulanmamalı. Kastamonu'yu bir bütün olarak ele alacak kentsel dönüşüm düşünmeliyiz. Fotoğrafı bir bütün olarak ele almak lazım. Bunun için kaynaklarımızı kendimiz oluşturmalıyız. Başarırsak dünya kenti oluruz.? dedi.

Kastamonu'nun geleceğinden umutlu olduğunu kaydeden Bektaş, ?Umudum var, onun için gece-gündüz çalışıyorum. İş adamları harekete geçsin diye çalışıyoruz.? diye konuştu.

"KASTAMONU YAKALADIĞI İMKANLARI DEĞERLENDİREMEDİ"

"İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır" atasözünü Kastamonu'ya uyarlayan Vali Bektaş, şunları söyledi: ?Kastamonu'da böyle kendine iğne batırma ihtiyacı var. Kimse kusura bakmasın, Kastamonu çok şanslar yakaladı. 1959'da Kastamonu'da havaalanı açıldığında Sinop'ta, Çorum'da, Karabük'te ne vardı? Bu şanslar kullanılamadı. Kabahati birilerine yıkarak işin içinden çıkamayız. Burada ciddi bir kabahatimiz var, kabul etmemiz lazım. Bunu bilip nasıl kurtulacağımızı öğrenmemiz lazım. Şehir onarmıyor, yardımcı olmuyor, şehir küçük hesapların peşinde koşuyor. Hatalarımızı tolere etmeyi başaramıyoruz. Şehir buna imkân vermiyor. Umudumuz genç nesilde. Çünkü gezip görüyor. Dünyadan haberdar olan bir ilimiz var. Sosyetik ve münevver il. Nedendir bilmiyorum, şehir bir takım komplekslerinden kurtulamıyor, toparlayamıyoruz.?

Devlet eliyle tünel, havaalanı, üniversite, hastane ve yollar gibi pek çok yatırımın geldiğine işaret eden Bektaş, ?Kastamonu, burada da zaman kaybetti. Kalp hastaları komşu iline gidiyor. Uğurlu Hastanesi başarsaydı tüm Karabük buraya gelecekti. İş adamımız Kastamonu'ya birkaç beden büyük işe girişmiş, hata mıdır, hayır. Mevcudu sürdürmek maksatsa şikâyet etmeyeceksin. Mevcut olanı ileriye taşımak lazım. Atıf Uğurlu, eski hastanesine benzer bir hastane yapsaydı şehre ne katacaktı. Zorlamak lazımdı zorladı, hata yaptı yapabilir. Çünkü birkaç beden büyük işe girişiyor." diye konuştu.

?EN İYİ KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİ SUNANI BELEDİYE BAŞKANI YAPALIM?

Kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda da bulunan Bektaş, ?Eski sanayi, şehrin içinde kalmış durumda ve herkes dışına çıkmasını istiyor. Ama yeni bir sanayi yapmış, bu da sanayinin şehrin ortasında kalmasına neden olmuş. Eski şehirlerde eski sanayileri dışarı çıkarma düşüncesi vardır. Yeni sanayileri dışarı çıkarma diye bir düşünceleri olmaz, planlarını ona göre yapmışlardır. Bizde öyle olmamış, yanlış plan uygulanmış. Önümüzdeki yerel seçimlerin ana konusu bu olsun, şehir tartışsın, içselleştirsin. Kim bize en iyi kentsel dönüşüm projesini sunarsa onu belediye başkanı yapalım. Yeni ve eskiyi toplayıp kuracak yeni bir yer bulalım ve eski yerleri satalım. Şehrin tarihi kısımlarındaki dokuya uygun olmayan binaları yıkalım, var olanı orijinal haliyle ihya edip geleceğe sunalım, sattığımız yerlerden de bunları gerçekleştirmek için ödenek sağlayalım. Çünkü kimse buralara kaynak ayırmaz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber