Bakan Çoşkun: Biz, ahbap-çavuş ilişkilerini bitirdik

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan'da, açılış, temel atma ve toplantılarla yoğun bir gün geçiren eski Başbakan Yıldırım Akbulut ile Erzincanlı bakanlar Ali Coşkun, Binali Yıldırım ve Vecdi Gönül, günün sonunda bir istişare toplantısı yaparak, Erzincan'dan ayrıldı.

Erzincan Belediyesi Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen istişare toplantısına, eski Başbakan Yıldırım Akbulut'un yanı sıra, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Erzincan Valisi Refik Arslan Öztürk, AK Parti Erzincan milletvekilleri Tevhit Karakaya ve Talip Kaban, Belediye Başkanı Mehmet Buyruk, vali yardımcıları, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, dernek ve oda başkanları katıldı. İstişare toplantısında özellikle sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yönelttiği çeşitli konulardaki soruları, Sanayi Bakanı Ali Coşkun cevaplandırdı.

Hükümetin, sanayinin gelişmesi için çeşitli çalışmalar yaptığını dile getiren Bakan Ali Coşkun, 28 gruba KOBİ teşvikleri verdiklerini belirterek, 2006 yılında toplam 100 bin KOBİ'ye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Sanayiden ve üniversitelerden gelen 180 AR-GE projesinin değişik fonlar tarafından desteklendiğini kaydeden Bakan Coşkun, Türkiye'de teknolojinin öneminin her geçen gün daha da arttığına işaret ederek, TÜBİTAK'a 450 trilyon liralık ek ödenek konulduğunu dile getirdi.

Konuşmasında, kredi borçlarını ödeyemedikleri için Merkez Bankası'nın kara listesine giren ve bankalarda kredibilitesi kalmayan esnafa da sicil affı getirdiklerini söyleyen Bakan Coşkun, "Biz binlerce esnafımızı icra kapılarından kurtardık. Bankalar konut ve araç kredilerinde faizleri düşük tutarken, kredi kartı faizlerini yüksek tutuyor. Vatandaş bu konuda hakkını aramıyor. Kredi kartı borcunu ödeyemeyen adam, diğer kredi kartından para çekip borcunu ödüyor. Bir süre sonra da her ikisini de ödeyemez duruma geliyor. Artık eskiden olduğu gibi siyasi otoritenin bankalar üzerinde baskısı yok. Biz hortumcuları, ahbap-çavuş ilişkilerini bitirdik. Şimdi bankalar sadece kendi belirlediği kriterlerdekilere kredi veriyor. Yani adamın bankada kredibilitesi varsa kredi kullanabiliyor" diye konuştu.

Bakan Coşkun'un ardından Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan da, Serbest Muhasebeciler ve Mali Muşavirler Odası temsilcileri tarafından yöneltilen çeşitli soruları cevaplandırdı. Toplantının ardından, Erzincan'da gün boyunca 4 açılış, 2 temel atma töreni ve 3 toplantıya katılan bakanlar, geldikleri özel uçakla saat 21.00'de Ankara'ya döndü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber