20 kişilik eylemi 30 polis takip etti

Haber Giriş : 24 Mayıs 2006 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası'na üye 20 kişilik grup, öğle mesaisi sırasında Bursa Adliyesi önünde toplandı. Grup burada, "Eşit iş, eşit para", "Özlük haklarımız sağlansın" şeklinde slogan attı. Grup adına bir açıklama yapan (BES) Bursa Şube Başkanı Selçuk Söğüt, Adalet Bakanlığı, Adliyeler ve bağlı kurumlarda çalışanların, kamu emekçilerinin en mağdur ve ilkel denilebilecek koşullarda hizmet üretenlerin başında geldiğini belirterek, "Her geçen gün mahkemelerin işi yükü artmakta. Buna bağlı olarak ta çalışanların sayısı da artmak yerine azalmakta. Tüm bunların yanında bu çalışanların özlük ve ekonomik haklarında bir iyileştirme olmamaktadır" dedi.

Söğüt, bu kesimde çalışanların sıkıntılarının giderilmesi için en başta özlük ve ekonomik haklarının iyileştirilmesi gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: "Personel eksikliği bir an önce giderilmeli. Çalışma koşulları düzeltilmeli. Her personel kendi kadrosunda çalıştırılmalı. Fazla mesai uygulamaları zorunluluktan çıkarılıp gönüllük temelinde yapılmalı.Suçüstü nöbetine kalan personelin her türlü hakları verilmeli. Yemekhaneler piyasacı yaklaşıma terk edilmiş, yargı çalışanlarının sağlığı ile oynanılmaktadır. Bu anlayıştan vazgeçilmeli ve yaşanan sorunlar çözülmeli."

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından hükümeti alkışlarla bir süre protesto etti. Grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu arada, eylemde ilginç görüntüler de yaşandı. Eylem sırasında çevrede güvenlik tedbiri alan polis sayısının eylemcilerin sayısından daha gazla olması dikkat çekti. 20 kişilik eylemci grubunu 30 polisin takip ettiği görüldü.

ZAMAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber