Avea'dan 3G hizmeti...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Şubat 2007 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Cüneyt Türktan, şirketlerin 3. jenerasyon (3G) alanında büyük yatırımlar yapmasının gerekliliği de dikkate alındığında, bu hizmetlerin kullanıcılara kaliteli ve uygun fiyata sunulabilmesi amacıyla lisans bedellerinin Avrupa muadilleri seviyesinde verilmesine olanak tanıyacak bir ihale sürecinin yaşanmasının temennileri olduğunu bildirdi.

Türktan, 3. nesil (görüntülü telefon, internette bant genişliği gibi) lisanslarının açılmasına ilişkin yetkilendirme planının Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Avea'nın söz konusu yeni hizmet yelpazesine yönelik hazırlıklarını uzunca bir zamandır sürdürdüğünü ve müşteri avantajına olacak her uygulamayı memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Yetkilendirme planının içeriğine bakıldığında ilk olarak lisans ücretlerinin yüksekliğinin göze çarptığını belirten Türktan, 2002'ye değin Avrupa'da dağıtılan 3G lisans ücretlerinin çok yüksek olmasıyla yaşanan olumsuz tecrübeler neticesinde, bu tarihten sonraki yetkilendirmelerde lisans ücretlerinin düşürüldüğünü, hatta kimi ülkelerde bedelsiz olarak verildiğini bildirdi.

Türktan, şu görüşleri dile getirdi:

''Şirketlerin bu alanda büyük yatırımlar yapmasının gerekliliği de dikkate alındığında bu hizmetlerin kullanıcılara kaliteli ve uygun fiyata sunulabilmesi amacıyla, bu lisans bedellerinin Avrupa muadilleri seviyesinde verilmesine olanak tanıyacak bir ihale sürecinin yaşanması temennimizdir. Aynı doğrultuda, gerek kullanıcıların bu hizmetlerden makul fiyatlarda faydalanabilmesini sağlamak gerekse milyarlarca dolarlık Türk halkının iktisadi birikiminin yurt dışına akmasını engelleyebilecek olması bakımından yetkilendirme planında yer alan ortak alt yapı ve şebeke kullanımına imkan tanıyan maddeleri memnuniyetle karşılamaktayız. Telekomünikasyon Kurumunu bu konuda ekonomik gerçekleri hassasiyetle gözeterek doğru karar almış olmasından ötürü kutlarız.'' Numara taşınabilirliği uygulamasının planlandığı gibi 3G devreye sokulmadan önce işler hale getirilmesinin şart olduğunu vurgulayan Türktan, numara taşınabilirliği tam olarak hayata geçtiğinde kullanıcıların numaralarını kaybetme korkusuyla değil, ürün ve hizmet kalitesine göre hizmet alacakları şirketi seçebileceğini ve numara taşınabilirliğinin hayata geçmesi ile oluşacak gerçek rekabet ortamında 3G'nin devreye girmesinin, müşteri menfaatleri açısından en doğru zamanlama olacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber