İlginç İnsanlar

Dünya'nın en ilginç özelliklerine sahip insanlar listemizde sizi süprizler bekliyor. Gözleri olmadan görmeyi başarabilen bir adam , suya alerjisi olan bir kadın , soğuğu hissetmeyen buz adam , hiç birşeyi unutmayan bir kadın ve daha fazlası ? Çok şaşıracaksınız !

  1. Dünya'nın en ilginç özelliklerine sahip insanlar listemizde sizi süprizler bekliyor. Gözleri olmadan görmeyi başarabilen bir adam , suya alerjisi olan bir kadın , soğuğu hissetmeyen buz adam , hiç birşeyi unutmayan bir kadın ve daha fazlası ? Çok şaşıracaksınız !

    Dünya'nın en ilginç özelliklerine sahip insanlar listemizde sizi süprizler bekliyor. Gözleri olmadan görmeyi başarabilen bir adam , suya alerjisi olan bir kadın , soğuğu hissetmeyen buz adam , hiç birşeyi unutmayan bir kadın ve daha fazlası ? Çok şaşıracaksınız !

  2. <p><b>Teknolojiye Alerjisi Var </b></p>    Şaka gibi ama gerçek. Bir insan nasıl olurda bu zamanda teknolojik aletlerden uzak kalabilir ? Araba kullanmak , cep telefonuyla konuşmak ya da mikrodalgada yemek pişirmek bunlar 39 yaşındaki Debbie Bird'ün asla yapamayacağı şeyler arasında.

    Teknolojiye Alerjisi Var

    Şaka gibi ama gerçek. Bir insan nasıl olurda bu zamanda teknolojik aletlerden uzak kalabilir ? Araba kullanmak , cep telefonuyla konuşmak ya da mikrodalgada yemek pişirmek bunlar 39 yaşındaki Debbie Bird'ün asla yapamayacağı şeyler arasında.

  3. Çünkü Bird'ün 21. yy'a ait olan tüm teknolojilere alerjisi var. Spa müdürü olarak çalışan Bird, eğer teknolojik dalgalara yaklaşırsa cildi biranda kızarmaya ve gözleri şişmeye başlıyor. Bu yüzden sağlıklı olabilmek için evinde teknolojik aletlerin hiçbirisi bulunmuyor.

    Çünkü Bird'ün 21. yy'a ait olan tüm teknolojilere alerjisi var. Spa müdürü olarak çalışan Bird, eğer teknolojik dalgalara yaklaşırsa cildi biranda kızarmaya ve gözleri şişmeye başlıyor. Bu yüzden sağlıklı olabilmek için evinde teknolojik aletlerin hiçbirisi bulunmuyor.

  4. <p><b>Hıçkırığını Durduramıyor </b></p>    24 yaşındaki Chris Sands her 2 saniyede bir hıçkırıyor. Hatta bazen uyurken bile hıçkırmaya devam ediyor. Bundan kurtulmak için sayısız tedavi deneyen Chris bir türlü hıçkırmaktan kurtulamamış.

    Hıçkırığını Durduramıyor

    24 yaşındaki Chris Sands her 2 saniyede bir hıçkırıyor. Hatta bazen uyurken bile hıçkırmaya devam ediyor. Bundan kurtulmak için sayısız tedavi deneyen Chris bir türlü hıçkırmaktan kurtulamamış.

  5. Ona göre problemin kaynağı mşde kapakçığında bulunan bir zedelenme. Yakın bir zamanda midesine bir tüp takılacak olan Chris'in bu durumdan kurtulup kurtulamayacağı ise belirsiz.

    Ona göre problemin kaynağı mşde kapakçığında bulunan bir zedelenme. Yakın bir zamanda midesine bir tüp takılacak olan Chris'in bu durumdan kurtulup kurtulamayacağı ise belirsiz.

  6. <p><b>İnanılmaz Bir Zeka</b></p>    Daniel Tammet hem otistik hem de inanılmaz bir zekaya sahip.

    İnanılmaz Bir Zeka

    Daniel Tammet hem otistik hem de inanılmaz bir zekaya sahip.

  7. En zor matematik işlemlerini ışık hızıyla yapabilen Tammet hem 10 bine kadar olan sayıları özel bir algılama ile çözebiliyor hem de çok hızlı bir şekilde yeni bir dil öğrenebiliyor.

    En zor matematik işlemlerini ışık hızıyla yapabilen Tammet hem 10 bine kadar olan sayıları özel bir algılama ile çözebiliyor hem de çok hızlı bir şekilde yeni bir dil öğrenebiliyor.

  8. <p><b>Düşünce Gücüyle Eşyaları Yerinden oynatabiliyor</b></p>    Miroslaw Magola'nın çok çok özel bir yeteneği var.

    Düşünce Gücüyle Eşyaları Yerinden oynatabiliyor

    Miroslaw Magola'nın çok çok özel bir yeteneği var.

  9. Çok ilginç manyetik bir enerjiye sahip olan Miroslaw düşünce gücüyle aklınıza gelebilecek her türlü objeyi ona hiç dokunmadan yerinden oynatabiliyor.

    Çok ilginç manyetik bir enerjiye sahip olan Miroslaw düşünce gücüyle aklınıza gelebilecek her türlü objeyi ona hiç dokunmadan yerinden oynatabiliyor.

  10. <p><b>Herşeyi Hatırlayan Kadın </b></p>    Araştırmacılar çok ilginç bir vaka üzerinde çalışıyorlar. 40 yaşında olan ve ismi saklanan bu kadının  "kontrolsüz, otomatik ve hiç durmadan çalışan ve depolayan bir hafızası var.

    Herşeyi Hatırlayan Kadın

    Araştırmacılar çok ilginç bir vaka üzerinde çalışıyorlar. 40 yaşında olan ve ismi saklanan bu kadının "kontrolsüz, otomatik ve hiç durmadan çalışan ve depolayan bir hafızası var.

  11. Eğer siz son 25 yıl içerisinde herhangi bir tarihte ona ne olduğunu sorarsanız , o o günü her ayrıntısıyla ne olduğunu anlatabiliyor hatta o günün ayın hangi haftası ve günü olduğunu, o gün ne giydiğini ve havanın nasıl olduğunu bile hatırlayabiliyor.

    Eğer siz son 25 yıl içerisinde herhangi bir tarihte ona ne olduğunu sorarsanız , o o günü her ayrıntısıyla ne olduğunu anlatabiliyor hatta o günün ayın hangi haftası ve günü olduğunu, o gün ne giydiğini ve havanın nasıl olduğunu bile hatırlayabiliyor.

  12. <p><b>Suya Alerjisi Var </b></p>    Ashleigh Morris yüzmeye gidemiyor, sıcak bir küvette yatamıyor ya da stresli bir iş gününden sonra sıcak bir duş alamıyor. Çünkü onun suya alerjisi var. Hatta terlemek bile vücudunda acı veren alerjilerin oluşmasına yetiyor.

    Suya Alerjisi Var

    Ashleigh Morris yüzmeye gidemiyor, sıcak bir küvette yatamıyor ya da stresli bir iş gününden sonra sıcak bir duş alamıyor. Çünkü onun suya alerjisi var. Hatta terlemek bile vücudunda acı veren alerjilerin oluşmasına yetiyor.

  13. Avustralya'da yaşayan Asleigh Morris'in her sıcaklıktaki suya alerjisinin adı "Aquagenic Urticaria" hastalığı. Bu hastalık şuana kadar dünya'da sadece 2-3 insanda görülmüş. Ashleigh Morris'in hijyen konusunda nasıl birşey yaptığı konusu ise bilinmiyor.

    Avustralya'da yaşayan Asleigh Morris'in her sıcaklıktaki suya alerjisinin adı "Aquagenic Urticaria" hastalığı. Bu hastalık şuana kadar dünya'da sadece 2-3 insanda görülmüş. Ashleigh Morris'in hijyen konusunda nasıl birşey yaptığı konusu ise bilinmiyor.

  14. <p><b>O Hiç Uyumuyor</b></p>     Rhett Lamb 3 yaşındaki her çocuk gibi biraz yaramaz ve huysuz . Ama onu diğer yaşıtlarından ayıran çok önemli bir özelliği var. O doğduğundan beri uyumuyor. Evet doğru duydunuz , bu çocuk yıllardır gözlerini hiç kırpmıyor bile.

    O Hiç Uyumuyor

    Rhett Lamb 3 yaşındaki her çocuk gibi biraz yaramaz ve huysuz . Ama onu diğer yaşıtlarından ayıran çok önemli bir özelliği var. O doğduğundan beri uyumuyor. Evet doğru duydunuz , bu çocuk yıllardır gözlerini hiç kırpmıyor bile.

  15. Bu ender görülen rahatsızlığın adı Chiari şekil bozukluğu . Yani beyinin 2 parçasının normalden uzun olma durumundan ötürü 3 yaşındaki Rhett maalesef hiç uyuyamıyor.

    Bu ender görülen rahatsızlığın adı Chiari şekil bozukluğu . Yani beyinin 2 parçasının normalden uzun olma durumundan ötürü 3 yaşındaki Rhett maalesef hiç uyuyamıyor.

  16. <p><b>Soğuğu Hissetmiyor</b></p>    Onun takma adı : Buz adam . Hollandalı Wim Hof buzun altında yüzebiliyor ve buz dolu bir varilin içinde saatlerce kalabiliyor.

    Soğuğu Hissetmiyor

    Onun takma adı : Buz adam . Hollandalı Wim Hof buzun altında yüzebiliyor ve buz dolu bir varilin içinde saatlerce kalabiliyor.

  17. M.t Blanc dağına şortlarla tırmanan 48 yaşındaki Wim Hof'un bunları nasıl yapabildiğine ise bir açıklama getirilemiyor.

    M.t Blanc dağına şortlarla tırmanan 48 yaşındaki Wim Hof'un bunları nasıl yapabildiğine ise bir açıklama getirilemiyor.

  18. <p><b>Acıyı Hissetmiyor</b></p>    Kendini kılıçla kesen , çivi yatağına yatan Tim Cridland isimli bu adam acı diye birşeyin ne demek olduğunu bile bilmiyor.

    Acıyı Hissetmiyor

    Kendini kılıçla kesen , çivi yatağına yatan Tim Cridland isimli bu adam acı diye birşeyin ne demek olduğunu bile bilmiyor.

  19. Her insanda olan acı reseptörleri onda yok. Doğuştan bu şekilde olan Tim'in acıyı hissetmeyen özel bir yeteneği var.

    Her insanda olan acı reseptörleri onda yok. Doğuştan bu şekilde olan Tim'in acıyı hissetmeyen özel bir yeteneği var.

  20. <p><b>Gözü Yok ama O Görüyor </b></p>    Dünya'nın en olağanüstü yeteneği? Daha 3 yaşındayken gözleri alınan ve kanser teşhisi konan Ben Underwood gözleri olmamasına rağmen görebilmeyi öğrenmiş.

    Gözü Yok ama O Görüyor

    Dünya'nın en olağanüstü yeteneği? Daha 3 yaşındayken gözleri alınan ve kanser teşhisi konan Ben Underwood gözleri olmamasına rağmen görebilmeyi öğrenmiş.

  21. Yunuslar gibi kendi kendine geliştirdiği özel bir yetenekle görmeyi başaran Underwood peki bunu nasıl başarmış? O sese dayalı görme duyusu geliştirebilen ender yeteneklerden biri.

    Yunuslar gibi kendi kendine geliştirdiği özel bir yetenekle görmeyi başaran Underwood peki bunu nasıl başarmış? O sese dayalı görme duyusu geliştirebilen ender yeteneklerden biri.

  22. <p><b>Herşeyi Yiyen Adam </b></p>    Michel Lotito isimli adam bir insanın yiyemeyeceği ne varsa herşeyi yiyebiliyor. Cam ,metal , tahta bunların hepsini yiyor ve sonra da ona hiçbirşey olmuyor.

    Herşeyi Yiyen Adam

    Michel Lotito isimli adam bir insanın yiyemeyeceği ne varsa herşeyi yiyebiliyor. Cam ,metal , tahta bunların hepsini yiyor ve sonra da ona hiçbirşey olmuyor.

  23. Bunun bir bilimsel açıklaması yapılmış olsa da bunun neden böyle olduğu konusunda kimsenin bir fikri yok. Bilimsel açıklaması ise midesinin normal bir insan midesinden 2 kat daha kalın olması.

    Bunun bir bilimsel açıklaması yapılmış olsa da bunun neden böyle olduğu konusunda kimsenin bir fikri yok. Bilimsel açıklaması ise midesinin normal bir insan midesinden 2 kat daha kalın olması.

  24. <p><b>Patlak göz Jalisa</b></p>    Thompson Ripley'in 'Believe It Or Not' (İster İnan İster İnanma) adı altında sergilediği koleksiyonunda dünyanın en ünlü 'tuhafları' da boy gösterdi. Patlak göz Jalisa Thompson 500 dolarlık ödülün sahibi oldu. Koleksiyonunu bugüne kadar 10 ülkede açtığı 27 sergi ile halkla paylaşan Çılgın koleksiyoncu Robert Ripley, modern Indiana Jones olarak da tanınıyor. ABD'li Ripley, yıllardır dünyayı dolaşarak insanların şimdiye kadar karşılaştığı en 'garip' nesneleri topluyor.

    Patlak göz Jalisa

    Thompson Ripley'in 'Believe It Or Not' (İster İnan İster İnanma) adı altında sergilediği koleksiyonunda dünyanın en ünlü 'tuhafları' da boy gösterdi. Patlak göz Jalisa Thompson 500 dolarlık ödülün sahibi oldu. Koleksiyonunu bugüne kadar 10 ülkede açtığı 27 sergi ile halkla paylaşan Çılgın koleksiyoncu Robert Ripley, modern Indiana Jones olarak da tanınıyor. ABD'li Ripley, yıllardır dünyayı dolaşarak insanların şimdiye kadar karşılaştığı en 'garip' nesneleri topluyor.

  25. <p><b>35 yıldır yıkanmıyor</b></p>    Hindistan'da yedi kız çocuk babası bir adam erkek çocuğu olsun diye 35 yıldır yıkanmamış. Kailash 'Kalau' Singh, oğlunun olması için banyo yapmıyor ve dişini fırçalamıyor bunun yerine her akşam yaktığı ateşin yanında tek ayak üzerinde durup, esrar içip, Şiva Tanrısı'na dua ediyor. Kalau'ya göre, ateşi kullanmak da banyo yapmak için su kullanmaya benziyor: "Ateş banyosu vücuttaki mikropları öldürüyor." Hindistan'ın kutsal kentlerinden Varanasi'nin dışındaki bir köyde yaşayan 63 yaşındaki Kalau, beş yıl önce kardeşi öldüğünde bile Ganj nehrinde tören gereği yıkanmayı redderek ailesinin de tepkisini çekmiş. Kalau, "Hala bunun nasıl başladığını hatırlamıyorum. Sadece yaklaşık 35 yıl önce başladığını biliyorum" diyor. Kalau'nun yıkanmaması, bakkal dükkanının kapanmasına da yol açmış. Şimdi, Varanasi havaalanı yakınında toprak sürerek hayatını geçiriyor. Kalau, "Ancak ülkenin bütün sorunları bittiğinde ben de yıkanırım" dese de komşuları, Kalau'nun ancak erkek çocuğu olursa yıkanacağını söylüyor.

    35 yıldır yıkanmıyor

    Hindistan'da yedi kız çocuk babası bir adam erkek çocuğu olsun diye 35 yıldır yıkanmamış. Kailash 'Kalau' Singh, oğlunun olması için banyo yapmıyor ve dişini fırçalamıyor bunun yerine her akşam yaktığı ateşin yanında tek ayak üzerinde durup, esrar içip, Şiva Tanrısı'na dua ediyor. Kalau'ya göre, ateşi kullanmak da banyo yapmak için su kullanmaya benziyor: "Ateş banyosu vücuttaki mikropları öldürüyor." Hindistan'ın kutsal kentlerinden Varanasi'nin dışındaki bir köyde yaşayan 63 yaşındaki Kalau, beş yıl önce kardeşi öldüğünde bile Ganj nehrinde tören gereği yıkanmayı redderek ailesinin de tepkisini çekmiş. Kalau, "Hala bunun nasıl başladığını hatırlamıyorum. Sadece yaklaşık 35 yıl önce başladığını biliyorum" diyor. Kalau'nun yıkanmaması, bakkal dükkanının kapanmasına da yol açmış. Şimdi, Varanasi havaalanı yakınında toprak sürerek hayatını geçiriyor. Kalau, "Ancak ülkenin bütün sorunları bittiğinde ben de yıkanırım" dese de komşuları, Kalau'nun ancak erkek çocuğu olursa yıkanacağını söylüyor.

  26. <p><b>12 el, 12 ayak parmağı var</b></p>    Küba'da yaşayan Hernandez Garrido isimli bir adam, normal insanlardan farklı olarak 12 ellerinde, 12 de ayaklarında olmak üzere tam 24 parmağa sahip. İlk bakışta anlaşılmayan normal görünüşlü parmaklar, görenleri hayrete düşürüyor. Gördüklerine inanamayan insanlar parmakları tek tek sayıyor. 37 yaşındaki Garrido fazla sayıdaki parmaklarıyla gurur duyduğunu belirtirken, bu durumun Allah'ın kendisine bir lütfu olduğunu söylüyor. Ağaçlara tırmanıp hindistan cevizi toplamanın bu şekilde daha kolay olduğunu söyleyen Garrido, ayrıca yaşadığı bölgeye gelen turistlerle 10 dolar karşılığında fotoğraf çektiriyor. Bu rakamın, Küba gibi asgari ücretin aylık 20 dolar olduğu bir yerde oldukça iyi olduğunu düşünüyor. Sabit bir mesleği olmadığı için parmakları sayesinde para kazanabildiğini ifade ediyor. Yaşadığı bir hatırayı anlatmayı ihmal etmeyen Garrido, ilkokulda iken öğretmeni 5+5 kaç eder sorusuna cevap veremeyince, öğretmeni parmaklarınla say deyince 12 cevabını vermiş. Durumu fark eden öğretmeni ise, sorduğu sorudan dolayı çok utanmış.

    12 el, 12 ayak parmağı var

    Küba'da yaşayan Hernandez Garrido isimli bir adam, normal insanlardan farklı olarak 12 ellerinde, 12 de ayaklarında olmak üzere tam 24 parmağa sahip. İlk bakışta anlaşılmayan normal görünüşlü parmaklar, görenleri hayrete düşürüyor. Gördüklerine inanamayan insanlar parmakları tek tek sayıyor. 37 yaşındaki Garrido fazla sayıdaki parmaklarıyla gurur duyduğunu belirtirken, bu durumun Allah'ın kendisine bir lütfu olduğunu söylüyor. Ağaçlara tırmanıp hindistan cevizi toplamanın bu şekilde daha kolay olduğunu söyleyen Garrido, ayrıca yaşadığı bölgeye gelen turistlerle 10 dolar karşılığında fotoğraf çektiriyor. Bu rakamın, Küba gibi asgari ücretin aylık 20 dolar olduğu bir yerde oldukça iyi olduğunu düşünüyor. Sabit bir mesleği olmadığı için parmakları sayesinde para kazanabildiğini ifade ediyor. Yaşadığı bir hatırayı anlatmayı ihmal etmeyen Garrido, ilkokulda iken öğretmeni 5+5 kaç eder sorusuna cevap veremeyince, öğretmeni parmaklarınla say deyince 12 cevabını vermiş. Durumu fark eden öğretmeni ise, sorduğu sorudan dolayı çok utanmış.

  27. <p><b>Ayaklarıyla marangozluk yapıyor</b></p>    Etyopyalı, 42 yaşındaki marangoz Sintayehu Tishale'nın kolları yok. İşlerini ayakları yardımıyla yapıyor.

    Ayaklarıyla marangozluk yapıyor

    Etyopyalı, 42 yaşındaki marangoz Sintayehu Tishale'nın kolları yok. İşlerini ayakları yardımıyla yapıyor.

  28. Ayaklarıyla marangozluk yapıyor     <p>Elektrikli matkabı ayağıyla fişe takarken...</p>

    Ayaklarıyla marangozluk yapıyor

    Elektrikli matkabı ayağıyla fişe takarken...

  29. <p><b>Tam 34 parmağı var </b></p>    El ve ayak parmaklarında toplam 34 parmağı olan 1 yaşındaki çocuk, Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

    Tam 34 parmağı var

    El ve ayak parmaklarında toplam 34 parmağı olan 1 yaşındaki çocuk, Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

  30. Hintli Akshat Saxena'nın ellerinde yedişer, ayaklarında ise onar parmak var. Saxena, tarihte şimdiye kadar en çok parmağa sahip insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Paradesh kentinde yaşayan Saxena isimli erkek çocuğunun annesi Amrita, "İlk çocuğumuza sahip olunca çok sevindik. Ama daha sonra parmaklarını fark ettik ve şoke olduk" açıklamasında bulunuyor.

    Hintli Akshat Saxena'nın ellerinde yedişer, ayaklarında ise onar parmak var. Saxena, tarihte şimdiye kadar en çok parmağa sahip insan olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na geçti. Hindistan'ın kuzeyindeki Uttar Paradesh kentinde yaşayan Saxena isimli erkek çocuğunun annesi Amrita, "İlk çocuğumuza sahip olunca çok sevindik. Ama daha sonra parmaklarını fark ettik ve şoke olduk" açıklamasında bulunuyor.

  31. Uzmanlar, bunun genetik bir bozukluk olduğunu söylerken aile çocuklarının özel biri olduğunu düşünüyor. Küçük çocukta "polidaktili" denen bir hastalık saptandı. Polidaktili el veya ayak parmaklarında normalde olması gerekenden daha fazla sayıda doğuştan parmak bulunması durumu olarak biliniyor.

    Uzmanlar, bunun genetik bir bozukluk olduğunu söylerken aile çocuklarının özel biri olduğunu düşünüyor. Küçük çocukta "polidaktili" denen bir hastalık saptandı. Polidaktili el veya ayak parmaklarında normalde olması gerekenden daha fazla sayıda doğuştan parmak bulunması durumu olarak biliniyor.

  32. <p><b>Dünyanın en çok piercing?ine sahip kadını</b></p>    Brezilyalı hemşire Elaine Davidson, dünyanın en çok piercing'ine sahip kadını. Vücudunda 6 bin 925 adet metal piercing olan kadının yeşile boyanmış suratında 192 piercing bulunuyor. Davidson, ilk rekorunu 2000 yılının mayıs ayında kırmıştı. Vücudundaki 462 piercing'le Guinness Rekorlar Kitabı'na ismini yazdırmayı başardı. Ama bu, ona yetmedi. Her geçen gün vücuduna yaptırdığı onlarca iğneyle rekordan rekora koşmak ve bu alanda bir ilk olmak istedi. Başardı da...Bugün vücudunun içinde bin 500, dışında tam tamına altı bin beş adet piercing'i var.

    Dünyanın en çok piercing?ine sahip kadını

    Brezilyalı hemşire Elaine Davidson, dünyanın en çok piercing'ine sahip kadını. Vücudunda 6 bin 925 adet metal piercing olan kadının yeşile boyanmış suratında 192 piercing bulunuyor. Davidson, ilk rekorunu 2000 yılının mayıs ayında kırmıştı. Vücudundaki 462 piercing'le Guinness Rekorlar Kitabı'na ismini yazdırmayı başardı. Ama bu, ona yetmedi. Her geçen gün vücuduna yaptırdığı onlarca iğneyle rekordan rekora koşmak ve bu alanda bir ilk olmak istedi. Başardı da...Bugün vücudunun içinde bin 500, dışında tam tamına altı bin beş adet piercing'i var.

  33. <p><b>İki başlı yapışık ikizler hayrete düşürdü</b></p>    Çin'in güneybatısındaki Sichuan kentinde bir hastanede tek vücutta iki başlı yapışık ikizler dünyaya geldi. Toplam 4 kilogram doğan ikizlerin iki omurgası, iki yemek borusu var, ancak diğer organları ortak. Doğumdan önce yapılan ultrason taramalarında tek görünen embriyoya yandan bakıldığında da ikinci baş görülemedi. Anne de durumu doğumdan iki gün önceki son kontrolde öğrenebildi. Doktorlar küvözde bakılan yapışık ikizleri ayırmanın neredeyse imkansız olduğunu, ancak bebekleri yaşatabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.50 binde 1 görülen yapışık ikiz vakalarında hayatta kalma oranı yüzde 25.

    İki başlı yapışık ikizler hayrete düşürdü

    Çin'in güneybatısındaki Sichuan kentinde bir hastanede tek vücutta iki başlı yapışık ikizler dünyaya geldi. Toplam 4 kilogram doğan ikizlerin iki omurgası, iki yemek borusu var, ancak diğer organları ortak. Doğumdan önce yapılan ultrason taramalarında tek görünen embriyoya yandan bakıldığında da ikinci baş görülemedi. Anne de durumu doğumdan iki gün önceki son kontrolde öğrenebildi. Doktorlar küvözde bakılan yapışık ikizleri ayırmanın neredeyse imkansız olduğunu, ancak bebekleri yaşatabilmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor.50 binde 1 görülen yapışık ikiz vakalarında hayatta kalma oranı yüzde 25.

  34. <p><b>Dünyanın en kısa kadını </b></p>    Hindistan'ın Nagpur kentinde oturan 17 yaşındaki Jyoti Amge, 5 kilo 250 gram ağırlığında ve sadece 58 santimetre boyu ile "Dünyanın en kısa kadını" olarak unvanını koruyor. Hindistan'da 16 Aralık 1993 tarihinde dünyaya gelen Jyoti Amge, bir türlü yaşıtları gibi gelişemedi. Minicik boyu olan Amge, arkadaşları gibi okula giderek eğitimini sürdürürken farkı kısa sürede daha geniş bir alanda fark edildi. 17 yaşına giren Amge, Guinness Rekorlar Kitabı'na girerken, İtalya'daki Italia 1 kanalı stüdyosuna davet edilerek milyonlarca izleyici önünde plaket ve madalyası verildi

    Dünyanın en kısa kadını

    Hindistan'ın Nagpur kentinde oturan 17 yaşındaki Jyoti Amge, 5 kilo 250 gram ağırlığında ve sadece 58 santimetre boyu ile "Dünyanın en kısa kadını" olarak unvanını koruyor. Hindistan'da 16 Aralık 1993 tarihinde dünyaya gelen Jyoti Amge, bir türlü yaşıtları gibi gelişemedi. Minicik boyu olan Amge, arkadaşları gibi okula giderek eğitimini sürdürürken farkı kısa sürede daha geniş bir alanda fark edildi. 17 yaşına giren Amge, Guinness Rekorlar Kitabı'na girerken, İtalya'daki Italia 1 kanalı stüdyosuna davet edilerek milyonlarca izleyici önünde plaket ve madalyası verildi