Geleceği En Parlak 20 Konut Bölgesi

Ekonomist dergisi son yıllarda en çok prim yapan ve gelecek vaat eden semtleri derledi.

  1. Düzenli kentleşmenin hızlanması ve nitelikli inşaat projelerinde yaşanan artış, İstanbul'dan İzmir'e, Bursa'dan Eskişehir'e kadar Türkiye genelinde gelişen kentlerde kimi semtleri konutta prim şampiyonu yaptı. Merkezi lokasyon, ulaşım altyapısındaki değişim, üniversiteye, denize yakınlık gibi nedenler bu bölgelerin son üç yılda yüzde 100'ü aşan oranlarda değerlenmesini sağladı. Ekonomist dergisi son yıllarda en çok prim yapan ve gelecek vaat eden semtleri derledi.

    Düzenli kentleşmenin hızlanması ve nitelikli inşaat projelerinde yaşanan artış, İstanbul'dan İzmir'e, Bursa'dan Eskişehir'e kadar Türkiye genelinde gelişen kentlerde kimi semtleri konutta prim şampiyonu yaptı. Merkezi lokasyon, ulaşım altyapısındaki değişim, üniversiteye, denize yakınlık gibi nedenler bu bölgelerin son üç yılda yüzde 100'ü aşan oranlarda değerlenmesini sağladı. Ekonomist dergisi son yıllarda en çok prim yapan ve gelecek vaat eden semtleri derledi.

  2. <p><b>1-Zeytinburnu-Ataköy Sahilyolu</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 13000 TL</p>    Değişim oranı: Yüzde 550,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    İstanbul'un en güzel deniz manzarasına sahip bölgelerinden biri olan semtte, rezidanstan konuta ve otele kadar çok farklı lüks projeler yapılıyor.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Denize konumunun ve ulaşım altyapısının getirdiği yabancı ilgisiyle önemli oranda prim potansiyeli barındırdığı vurgulanıyor.

    1-Zeytinburnu-Ataköy Sahilyolu

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı: 13000 TL

    Değişim oranı: Yüzde 550,0

    Neden prim yaptı?

    İstanbul'un en güzel deniz manzarasına sahip bölgelerinden biri olan semtte, rezidanstan konuta ve otele kadar çok farklı lüks projeler yapılıyor.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Denize konumunun ve ulaşım altyapısının getirdiği yabancı ilgisiyle önemli oranda prim potansiyeli barındırdığı vurgulanıyor.

  3. <p><b>2-Eskişehir-Batıkent</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:400 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 400,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Üniversitelerin varlığı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan gelen gayrimenkul yatırımcılarının yatırım yapmaları.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Başbakan'ın kente iki yeni üniversite daha yapılacağını açıklaması prim yapmaya devam edeceği umudunu yarattı.

    2-Eskişehir-Batıkent

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:400 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 400,0

    Neden prim yaptı?

    Üniversitelerin varlığı, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'dan gelen gayrimenkul yatırımcılarının yatırım yapmaları.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Başbakan'ın kente iki yeni üniversite daha yapılacağını açıklaması prim yapmaya devam edeceği umudunu yarattı.

  4. <p><b>3-Kadıköy-Fikirtepe</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:700 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 328,6    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Kentsel dönüşümde İstanbul'un en çok yatırımcı çeken bölgesi olması fiyatları sıçrattı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Boğaz'a olan konumu, önemli merkezlere yakınlığı ile dikkat çeken bölgenin kentsel dönüşüm çalışmalarının da etkisiyle prim yapması bekleniyor.

    3-Kadıköy-Fikirtepe

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:700 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 328,6

    Neden prim yaptı?

    Kentsel dönüşümde İstanbul'un en çok yatırımcı çeken bölgesi olması fiyatları sıçrattı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Boğaz'a olan konumu, önemli merkezlere yakınlığı ile dikkat çeken bölgenin kentsel dönüşüm çalışmalarının da etkisiyle prim yapması bekleniyor.

  5. <p><b>4-Kağıthane-Çağlayan</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL    <p><b>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:4000 TL</b></p>    Değişim oranı:Yüzde 300,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Avrupa'nın en büyük adliyesine ev sahipliği yapması ve kent merkezine yakınlığı ile öne çıktı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Markalı konut üreticilerinin birkaç adayı birleştirip ofis, rezidans tarzı karma projeler geliştirdikleri bölgenin prim potansiyeli yüksek.

    4-Kağıthane-Çağlayan

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:4000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 300,0

    Neden prim yaptı?

    Avrupa'nın en büyük adliyesine ev sahipliği yapması ve kent merkezine yakınlığı ile öne çıktı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Markalı konut üreticilerinin birkaç adayı birleştirip ofis, rezidans tarzı karma projeler geliştirdikleri bölgenin prim potansiyeli yüksek.

  6. <p><b>5-Ankara-Gölbaşı İncek</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL</p>    Değişim oranı: Yüzde 300,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Geçmişte varoş olarak adlandırılan bölge, Sinpaş'ın İncek Life projesinin ardından önemli prim yaptı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Önümüzdeki üç yıl içinde nitelikli yapı stokunun artması ile fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

    5-Ankara-Gölbaşı İncek

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

    Değişim oranı: Yüzde 300,0

    Neden prim yaptı?

    Geçmişte varoş olarak adlandırılan bölge, Sinpaş'ın İncek Life projesinin ardından önemli prim yaptı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Önümüzdeki üç yıl içinde nitelikli yapı stokunun artması ile fiyatların daha da yükselmesi bekleniyor.

  7. <p><b>6-Güneşli-Basın Ekspres Yolu</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 288,9 Neden prim yaptı?    <p>İstanbul'un ikinci Maslak'ı olarak adlandırılan Basın Ekspres Yolu'nun en büyük avantajı Atatürk Havalimanı'na yakınlığı.</p>    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Havalimanı metrosunun bölgeden geçecek olması, m2 fiyatlarını önümüzdeki birkaç yılda yükseltecek.

    6-Güneşli-Basın Ekspres Yolu

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 288,9 Neden prim yaptı?

    İstanbul'un ikinci Maslak'ı olarak adlandırılan Basın Ekspres Yolu'nun en büyük avantajı Atatürk Havalimanı'na yakınlığı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Havalimanı metrosunun bölgeden geçecek olması, m2 fiyatlarını önümüzdeki birkaç yılda yükseltecek.

  8. <p><b>7-Maltepe-Başıbüyük</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:400 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 275,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin sürdüğü bölgenin yıldızı parlamaya başladı    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Metro ağının bölgeye ulaşması ile bölgenin prim potansiyeli barındırdığı belirtiliyor.

    7-Maltepe-Başıbüyük

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:400 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 275,0

    Neden prim yaptı?

    Kentsel dönüşüm faaliyetlerinin sürdüğü bölgenin yıldızı parlamaya başladı

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Metro ağının bölgeye ulaşması ile bölgenin prim potansiyeli barındırdığı belirtiliyor.

  9. <p><b>8-Ataşehir-Şerifali</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL</p>    Değişim oranı:250,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Finans Merkezi projesi ile hareketlenen Batı Ataşehir'e yakınlığı ile son yıllarda hareketlenen bölge, kentsel dönüşüm ile iyice gözde olmaya başladı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Metro ağının bölgeye ulaşması, Finans Merkezi'nin hayata geçmesi ile bölgedeki fiyatların yükseleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

    8-Ataşehir-Şerifali

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL

    Değişim oranı:250,0

    Neden prim yaptı?

    Finans Merkezi projesi ile hareketlenen Batı Ataşehir'e yakınlığı ile son yıllarda hareketlenen bölge, kentsel dönüşüm ile iyice gözde olmaya başladı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Metro ağının bölgeye ulaşması, Finans Merkezi'nin hayata geçmesi ile bölgedeki fiyatların yükseleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

  10. <p><b>9-Eyüp-Sütlüce</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 250,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Haliç Kongre Merkezi'nin faaliyete geçmesinin ardından yatırımcıların dikkatini çekmeye başlayan semt, otel yatırımlarının da cazibe merkezi haline geldi.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Beş yıldızlı turizm tesisi ve yönetim binalarının hızla artması, Haliç Port gibi projelerin hayata geçmesiyle m2 fiyatlarının artacağı tahmin ediliyor.

    9-Eyüp-Sütlüce

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 250,0

    Neden prim yaptı?

    Haliç Kongre Merkezi'nin faaliyete geçmesinin ardından yatırımcıların dikkatini çekmeye başlayan semt, otel yatırımlarının da cazibe merkezi haline geldi.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Beş yıldızlı turizm tesisi ve yönetim binalarının hızla artması, Haliç Port gibi projelerin hayata geçmesiyle m2 fiyatlarının artacağı tahmin ediliyor.

  11. <p><b>10-Küçükçekmece-Atakent</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 233,3    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i olarak da anılan semt geliştirilen markalı konut projeleriyle son üç yılda ciddi bir değişim yaşadı.     <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    İstanbul Tema Park ile cazibe merkezi haline gelmesi, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, TEM'e ve Basın Ekspres Yolu'na yapılacak yeni bağlantı yolları ve metronun gelmesi ile prim yapacak.

    10-Küçükçekmece-Atakent

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 233,3

    Neden prim yaptı?

    Avrupa Yakası'nın Ataşehir'i olarak da anılan semt geliştirilen markalı konut projeleriyle son üç yılda ciddi bir değişim yaşadı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    İstanbul Tema Park ile cazibe merkezi haline gelmesi, Atatürk Havalimanı'na yakınlığı, TEM'e ve Basın Ekspres Yolu'na yapılacak yeni bağlantı yolları ve metronun gelmesi ile prim yapacak.

  12. <p><b>11-Kağıthane-Ayazağa</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 233,3    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Ulaşım bağlantı yollarına yakın konumu, kent merkezine yakınlığı, geliştirilen markalı konutlar bölgeye değer katıyor.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Maslak'a yakınlığı ve ulaşım ağının gelişmesi ile bölgenin değerlenmesi bekleniyor.

    11-Kağıthane-Ayazağa

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:900 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 233,3

    Neden prim yaptı?

    Ulaşım bağlantı yollarına yakın konumu, kent merkezine yakınlığı, geliştirilen markalı konutlar bölgeye değer katıyor.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Maslak'a yakınlığı ve ulaşım ağının gelişmesi ile bölgenin değerlenmesi bekleniyor.

  13. <p><b>12-Kağıthane-Seyrantepe</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:Yüzde 1000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3200 TL</p>    Değişim oranı:220,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Kent merkezine, Maslak'a ve metro ulaşımına yakınlığı yanında geliştirilen markalı konutlar da bölgeye değer katıyor.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadının yanına Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacak olması ve metroya yakınlık, bölgenin daha da değerlenmesini sağlayacak.

    12-Kağıthane-Seyrantepe

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:Yüzde 1000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:3200 TL

    Değişim oranı:220,0

    Neden prim yaptı?

    Kent merkezine, Maslak'a ve metro ulaşımına yakınlığı yanında geliştirilen markalı konutlar da bölgeye değer katıyor.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadının yanına Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacak olması ve metroya yakınlık, bölgenin daha da değerlenmesini sağlayacak.

  14. <p><b>13-Eyüp-Balat</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 200,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    İstanbul'un en merkezi semtlerinden biri olan Balat, kentte yaşanan arazi sıkıntısının ardından merkezi konumu ile konut üreticilerinin dikkatini çekmeye başladı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Butik otel ve küçük işletmelerin daha fazla öne çıkması, Haliç Port gibi projelerin hayata geçmesi, bölgede fiyatları yukarı taşıyacak.

    13-Eyüp-Balat

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 200,0

    Neden prim yaptı?

    İstanbul'un en merkezi semtlerinden biri olan Balat, kentte yaşanan arazi sıkıntısının ardından merkezi konumu ile konut üreticilerinin dikkatini çekmeye başladı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Butik otel ve küçük işletmelerin daha fazla öne çıkması, Haliç Port gibi projelerin hayata geçmesi, bölgede fiyatları yukarı taşıyacak.

  15. <p><b>14-Kartal-Rahmanlar</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL </p>    Değişim oranı:Yüzde 200,0     <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Adalar manzarasıyla dikkat çeken semt, Anadolu yakası metrosunun da etkisiyle kentsel dönüşümde öne çıkan, mercek altına alınan bölgelerden biri.     <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Kartal metrosu, adliye gibi faktörlerle birlikte değer kazanan semtte konutların önümüzdeki yıllarda daha da değer kazanması bekleniyor.

    14-Kartal-Rahmanlar

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 200,0

    Neden prim yaptı?

    Adalar manzarasıyla dikkat çeken semt, Anadolu yakası metrosunun da etkisiyle kentsel dönüşümde öne çıkan, mercek altına alınan bölgelerden biri.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Kartal metrosu, adliye gibi faktörlerle birlikte değer kazanan semtte konutların önümüzdeki yıllarda daha da değer kazanması bekleniyor.

  16. <p><b>15-Kasımpaşa-Aynalıkavak</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL </p>    Değişim oranı:Yüzde 200,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Rahmi Koç Müzesi'nin yapımı ile sanat ve iş dünyasının uğrak noktalarından biri haline gelen semt, konumu ile markalı konut üreticilerinin ilgisi altında.     <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Haliç bölgesindeki gelişim, Haliç Port projesinin hayata geçecek olması, ulaşım ağının gelişmesiyle daha da değerlenecek.

    15-Kasımpaşa-Aynalıkavak

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:500 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 200,0

    Neden prim yaptı?

    Rahmi Koç Müzesi'nin yapımı ile sanat ve iş dünyasının uğrak noktalarından biri haline gelen semt, konumu ile markalı konut üreticilerinin ilgisi altında.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Haliç bölgesindeki gelişim, Haliç Port projesinin hayata geçecek olması, ulaşım ağının gelişmesiyle daha da değerlenecek.

  17. <p><b>16-Bursa-Nilüfer</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:550 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL</p>    Değişim oranı:172,7    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Kent merkezinde yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle Bursa'nın genişleme bölgesi haline gelen Nilüfer, nitelikli konut projeleriyle prim yaptı.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Üniversitelerin varlığı, kent merkezine yakınlık ve geliştirilen nitelikli projelerle prim yapması bekleniyor.

    16-Bursa-Nilüfer

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:550 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

    Değişim oranı:172,7

    Neden prim yaptı?

    Kent merkezinde yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle Bursa'nın genişleme bölgesi haline gelen Nilüfer, nitelikli konut projeleriyle prim yaptı.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Üniversitelerin varlığı, kent merkezine yakınlık ve geliştirilen nitelikli projelerle prim yapması bekleniyor.

  18. <p><b>17-Ankara-Keçiören</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:600 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 150,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Son yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla öne çıkan semtlerden biri.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Nitelikli yapı stokunun artması, havalimanına yakınlık ve ulaşım altyapısının gelişmesi ile bölgenin değerlenme ihtimali yüksek.

    17-Ankara-Keçiören

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:600 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:1500 TL

    Değişim oranı:Yüzde 150,0

    Neden prim yaptı?

    Son yıllarda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarıyla öne çıkan semtlerden biri.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Nitelikli yapı stokunun artması, havalimanına yakınlık ve ulaşım altyapısının gelişmesi ile bölgenin değerlenme ihtimali yüksek.

  19. <p><b>18-Bakırköy-Veliefendi</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2500 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 140,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Sahilyolu, deniz otobüsü ve feribot seferlerinin çeşitlenmesi, Marmaray projesi, Ataköy Marina ve havalimanına yakınlık en önemli avantajları.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Veliefendi Hipodrumu'nu da içine alan 500 dönümlük alana şehir parkı yapılacak olması nedeniyle, önümüzdeki üç yılda ciddi prim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

    18-Bakırköy-Veliefendi

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:2500 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:6000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 140,0

    Neden prim yaptı?

    Sahilyolu, deniz otobüsü ve feribot seferlerinin çeşitlenmesi, Marmaray projesi, Ataköy Marina ve havalimanına yakınlık en önemli avantajları.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Veliefendi Hipodrumu'nu da içine alan 500 dönümlük alana şehir parkı yapılacak olması nedeniyle, önümüzdeki üç yılda ciddi prim yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

  20. <p><b>19-İzmir-Basmane</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:950 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL </p>    Değişim oranı:Yüzde 110,5    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Merkezi konumu, iş merkezi olması ve trene yakınlığı ile dikkat çekiyor.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Avantajlı konumuna kentsel dönüşümün de eklenmesiyle prim yapması bekleniyor.

    19-İzmir-Basmane

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:950 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 110,5

    Neden prim yaptı?

    Merkezi konumu, iş merkezi olması ve trene yakınlığı ile dikkat çekiyor.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Avantajlı konumuna kentsel dönüşümün de eklenmesiyle prim yapması bekleniyor.

  21. <p><b>20-Sancaktepe</b></p>    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL    <p>Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL</p>    Değişim oranı:Yüzde 100,0    <p><b>Neden prim yaptı?</b></p>    Özellikle Samandıra bölgesi ile dikkat çeken bölge, metro hattının üzerinde yer almasıyla avantajlı bir konumda.    <p><b>Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler</b></p>    Bölgenin ormana yakınlığı ve metro güzergahında olması nedeniyle gelecekte daha da değerlenmesi bekleniyor.

    20-Sancaktepe

    Üç yıl önceki ortalama metrekare fiyatı:1000 TL

    Şimdiki ortala metrekare fiyatı:2000 TL

    Değişim oranı:Yüzde 100,0

    Neden prim yaptı?

    Özellikle Samandıra bölgesi ile dikkat çeken bölge, metro hattının üzerinde yer almasıyla avantajlı bir konumda.

    Gelecek üç yıla ilişkin beklentiler

    Bölgenin ormana yakınlığı ve metro güzergahında olması nedeniyle gelecekte daha da değerlenmesi bekleniyor.