Sarin Gazının Bir Damlası Öldürüyor!

Suriye'de Esed güçlerinin kimyasal silahla yaptığı katliamda kullandığı sarin gazı en tehlikeli gazlardan biri.

  1. Suriye'de Esed güçlerinin kimyasal silahla yaptığı katliamda kullandığı sarin gazı en tehlikeli gazlardan biri.    <p>Çok küçük bir damlası bile canlıları yok edebilme özelliğine sahipken, BM`ye rağmen bu gazın kullanımına neden izin veriliyor?</p>

    Suriye'de Esed güçlerinin kimyasal silahla yaptığı katliamda kullandığı sarin gazı en tehlikeli gazlardan biri.

    Çok küçük bir damlası bile canlıları yok edebilme özelliğine sahipken, BM`ye rağmen bu gazın kullanımına neden izin veriliyor?

  2. Renksiz ve kokusuz olduğu için tespiti zor olan sarin gazı BM tarafından yasaklı. Sinir sistemini felç ederek 1-10 dakika içinde insanı öldürüyor.

    Renksiz ve kokusuz olduğu için tespiti zor olan sarin gazı BM tarafından yasaklı. Sinir sistemini felç ederek 1-10 dakika içinde insanı öldürüyor.

  3. <p><b>BİR DAMLASI CANLILARI YOK EDİYOR</b></p>  1938`de Alman kimyager Gerhad Schrader tarafından bulunan gaz çok küçük bir damlasıyla dahi canlıları yok edebiliyor.

    BİR DAMLASI CANLILARI YOK EDİYOR

    1938`de Alman kimyager Gerhad Schrader tarafından bulunan gaz çok küçük bir damlasıyla dahi canlıları yok edebiliyor.

  4. Nazi Almanyası`nda keşfedilen sarin gazı en acımasız savaş aracı olarak tanımlanıyor.

    Nazi Almanyası`nda keşfedilen sarin gazı en acımasız savaş aracı olarak tanımlanıyor.

  5. Başlıca etkileri burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesi.

    Başlıca etkileri burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesi.

  6. <p><b>Sarin</b></p>  Sarin (NATO`nun adlandırmasına göre rumuzu: GB) bir sinir gazıdır.

    Sarin

    Sarin (NATO`nun adlandırmasına göre rumuzu: GB) bir sinir gazıdır.

  7. 1938`de Alman Kimyageri Gerhad Schrader tarafından bulunmuştur. Sarin gazı aşırı zehirli bir sinir ajanıdır, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felç meydana getirir.

    1938`de Alman Kimyageri Gerhad Schrader tarafından bulunmuştur. Sarin gazı aşırı zehirli bir sinir ajanıdır, vücuttaki sinir sistemlerinin dengesini bozarak felç meydana getirir.

  8. Çok küçük bir damlası bile insanı öldürebilir. 1991`de Birleşmiş Milletler tarafından kitle imha silahları kategorisine alınmıştır. Sarin gazının üretimi ve depolanarak saklanması 1993`te CWC (Kimyasal Silahlar Konvensiyonu) tarafından yasaklanmıştır.

    Çok küçük bir damlası bile insanı öldürebilir. 1991`de Birleşmiş Milletler tarafından kitle imha silahları kategorisine alınmıştır. Sarin gazının üretimi ve depolanarak saklanması 1993`te CWC (Kimyasal Silahlar Konvensiyonu) tarafından yasaklanmıştır.

  9. <p><b>Özelikler</b></p>  Renksiz bir sıvı olup buharı da sıvısı gibi renksizdir. Son derece etkili ve öldürücü bir gazdır. Renksiz ve kokusuz olduğu için sezilmesi ve teşhisi zordur.

    Özelikler

    Renksiz bir sıvı olup buharı da sıvısı gibi renksizdir. Son derece etkili ve öldürücü bir gazdır. Renksiz ve kokusuz olduğu için sezilmesi ve teşhisi zordur.

  10. <p><b>Fizyolojik etkileri</b></p>  Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir.

    Fizyolojik etkileri

    Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir.

  11. 1995`teki Tokyo metrosuna düzenlenen sarin gazlı terör saldırısında gazın etkisinde kalan bazı kişilerde burun ve ağız kanaması semptomları da görülmüştür. Öldürücü dozda alındığında genellikle ölüm 1-10 dakika içinde gerçekleşir.

    1995`teki Tokyo metrosuna düzenlenen sarin gazlı terör saldırısında gazın etkisinde kalan bazı kişilerde burun ve ağız kanaması semptomları da görülmüştür. Öldürücü dozda alındığında genellikle ölüm 1-10 dakika içinde gerçekleşir.

  12. Esad'ın katliamda kullandığı sarin gazı 10 dakika içinde öldürüyor. Gazın tek bir damlası bile etkilenen kişinin ölümüne neden oluyor.

    Esad'ın katliamda kullandığı sarin gazı 10 dakika içinde öldürüyor. Gazın tek bir damlası bile etkilenen kişinin ölümüne neden oluyor.

  13. Esad'ın katliamda kullandığı sarin gazı sinir sistemini felç ederek saniyeler içinde insanı öldürüyor.

    Esad'ın katliamda kullandığı sarin gazı sinir sistemini felç ederek saniyeler içinde insanı öldürüyor.

  14. 1938'de Alman kimyager Gerhad Schrader tarafından bulunan gaz çok küçük bir damlasıyla dahi canlıları yok edebiliyor. Nazi Almanyası'nda katliamlarda kullanılan sarin gazı en acımasız savaş aracı olarak tanımlanıyor.

    1938'de Alman kimyager Gerhad Schrader tarafından bulunan gaz çok küçük bir damlasıyla dahi canlıları yok edebiliyor. Nazi Almanyası'nda katliamlarda kullanılan sarin gazı en acımasız savaş aracı olarak tanımlanıyor.

  15. 1950'lerde ABD ve Sovyetler Birliği tarafından 'standart kimyasal silah" kabul edilen sarin gazı düzenli olarak üretilmiştir.

    1950'lerde ABD ve Sovyetler Birliği tarafından 'standart kimyasal silah" kabul edilen sarin gazı düzenli olarak üretilmiştir.

  16. 1991'de Birleşmiş Milletler tarafından kitle imha silahları kategorisine alınan sarin gazının üretimi ve depolanarak saklanması 1993'te CWC (Kimyasal Silahlar Konvensiyonu) tarafından yasaklandı.

    1991'de Birleşmiş Milletler tarafından kitle imha silahları kategorisine alınan sarin gazının üretimi ve depolanarak saklanması 1993'te CWC (Kimyasal Silahlar Konvensiyonu) tarafından yasaklandı.

  17. SADDAM DA SARİNLE KATLETTİ

    SADDAM DA SARİNLE KATLETTİ

  18. 1988 yılında Saddam Hüseyin yönetimindeki iktidar tarafından Halepçe'deki Kürtlere karşı kullanılan sarin gazı 5 bine yakın insanın ölümüne neden olmuştu. 1980-88 yılları arasındaki İran-Irak savaşında da sarin gazı kullanılmıştı.

    1988 yılında Saddam Hüseyin yönetimindeki iktidar tarafından Halepçe'deki Kürtlere karşı kullanılan sarin gazı 5 bine yakın insanın ölümüne neden olmuştu. 1980-88 yılları arasındaki İran-Irak savaşında da sarin gazı kullanılmıştı.

  19. <p><b>KOKUSUZ VE RENKSİZ</b></p>    Renksiz bir sıvı olup buharı da sıvısı gibi renksiz olan sarin gazı son derece etkili ve öldürücü bir gaz. Renksiz ve kokusuz olan sarin gazını, bu özelliği dolayısıyla sezilmesi ve teşhisi zor.

    KOKUSUZ VE RENKSİZ

    Renksiz bir sıvı olup buharı da sıvısı gibi renksiz olan sarin gazı son derece etkili ve öldürücü bir gaz. Renksiz ve kokusuz olan sarin gazını, bu özelliği dolayısıyla sezilmesi ve teşhisi zor.

  20. <p><b>SARİN GAZININ ETKİLERİ</b></p>  Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir.

    SARİN GAZININ ETKİLERİ

    Burun akması, göğsün sıkışması, görüşün zayıflaması, nefes almada güçlük, aşırı terleme, adalelerin kasılması, kusma, gözbebeklerin küçülmesi ve görüşte bulanıklık, sendeleme, şaşkınlık, uyuşukluk, hafıza kaybı, çırpınma, koma, nefesin kesilmesi ve ölümün meydana gelmesidir.

  21. 1995'teki Tokyo metrosuna düzenlenen sarin gazlı terör saldırısında gazın etkisinde kalan bazı kişilerde burun ve ağız kanaması semptomları da görülmüştür. Öldürücü dozda alındığında genellikle ölüm 1-10 dakika içinde gerçekleşir.

    1995'teki Tokyo metrosuna düzenlenen sarin gazlı terör saldırısında gazın etkisinde kalan bazı kişilerde burun ve ağız kanaması semptomları da görülmüştür. Öldürücü dozda alındığında genellikle ölüm 1-10 dakika içinde gerçekleşir.

  22. <p><b>Kültürel etkileri</b></p>  "Numb3rs" dizisinin "Under Pressure" adlı bölümünde teröristler tarafından kullanılmıştır.

    Kültürel etkileri

    "Numb3rs" dizisinin "Under Pressure" adlı bölümünde teröristler tarafından kullanılmıştır.

  23. "Testere II" filminde Jigsaw tarafından kullanılmıştır.

    "Testere II" filminde Jigsaw tarafından kullanılmıştır.

  24. Sarin ve Soman gazları Greg Iles`in Black Cross adlı düşsel 2. Dünya Savaşı romanının ana konusunu oluşturur.

    Sarin ve Soman gazları Greg Iles`in Black Cross adlı düşsel 2. Dünya Savaşı romanının ana konusunu oluşturur.

  25. Lost dizisinin 2. sezon 14. bölümünde ([[One of them]/(Onlardan Biri)]) amirine ihanet etmek istemeyen Sayid Jarrah karakteri, kendisine amirinin sarin gazını kullananlar arasında olduğu hatırlatıldığında Amerikalılarla işbirliği yapmaya karar verir.

    Lost dizisinin 2. sezon 14. bölümünde ([[One of them]/(Onlardan Biri)]) amirine ihanet etmek istemeyen Sayid Jarrah karakteri, kendisine amirinin sarin gazını kullananlar arasında olduğu hatırlatıldığında Amerikalılarla işbirliği yapmaya karar verir.

  26. "Fringe" dizisinin 1. sezon 3. bölümü sarin gazini konu edinmistir.

    "Fringe" dizisinin 1. sezon 3. bölümü sarin gazini konu edinmistir.