İnsan Sağlığı İçin En Faydalı Yiyecekler Açıklandı

insan sağlığı için en faydalı yiyecekler açıklandı

  1. Yapılan araştırmalara göre vücudun en çok ihtiyaç duyduğu yiyecek türleri açıklandı. İşte mutlaka tüketmeniz gereken o besinler…

    Yapılan araştırmalara göre vücudun en çok ihtiyaç duyduğu yiyecek türleri açıklandı. İşte mutlaka tüketmeniz gereken o besinler…

  2. 100 gram badem: 579 kalori--    Yağ bakımından zengin olan badem kalp, damar ve şeker hastalığına iyi geliyor.

    100 gram badem: 579 kalori-- Yağ bakımından zengin olan badem kalp, damar ve şeker hastalığına iyi geliyor.

  3. 100 gram maydanoz: 292 kalori--    Maydanozu kurutup baharat olarak kullanabilir ve kemik, diş sağlığı üzerindeki faydalarından yararlanabilirsiniz.

    100 gram maydanoz: 292 kalori-- Maydanozu kurutup baharat olarak kullanabilir ve kemik, diş sağlığı üzerindeki faydalarından yararlanabilirsiniz.

  4. 100 gram kereviz kurusu: 319 kalori--    Vitamin, mineral ve amino asit kaynağı olan kerevizi kurutup, lezzetlendirici olarak tüketebilirsiniz.

    100 gram kereviz kurusu: 319 kalori-- Vitamin, mineral ve amino asit kaynağı olan kerevizi kurutup, lezzetlendirici olarak tüketebilirsiniz.

  5. 100 gram mandalina:53 kalori--    Şeker oranı yüksek olan mandalina içeriğinde bol miktarda karotenaid ve A vitamini de yer alıyor.

    100 gram mandalina:53 kalori-- Şeker oranı yüksek olan mandalina içeriğinde bol miktarda karotenaid ve A vitamini de yer alıyor.

  6. 100 gram kabak çekirdeği: 559 kalori--    Kalori yönünden zengin olan kabak çekirdeği  manganez ve demir içeriği ile de dikkat çekiyor.

    100 gram kabak çekirdeği: 559 kalori-- Kalori yönünden zengin olan kabak çekirdeği manganez ve demir içeriği ile de dikkat çekiyor.

  7. 100 gram pazı: 19 kalori--    Antioksidan yönünden zengin olan pazı, sebzelere renk veren madde bakımından da oldukça zengindir.

    100 gram pazı: 19 kalori-- Antioksidan yönünden zengin olan pazı, sebzelere renk veren madde bakımından da oldukça zengindir.

  8. 100 gram Karahindiba yaprağı: 45 kalori --    Bunların yanı sıra A ve C vitamini, kalsiyum yönünden de zengin olan Karahindiba yaprağını sık sık tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

    100 gram Karahindiba yaprağı: 45 kalori -- Bunların yanı sıra A ve C vitamini, kalsiyum yönünden de zengin olan Karahindiba yaprağını sık sık tüketmeyi tercih edebilirsiniz.

  9. 100 gram yeşil soğan:27 kalori--    Yeşil soğan K vitamini, magnezyum, bakır ve fosfar gibi önemli maddeleri içinde bol miktarda bulunduran bir besin olarak tüketilebilir.

    100 gram yeşil soğan:27 kalori-- Yeşil soğan K vitamini, magnezyum, bakır ve fosfar gibi önemli maddeleri içinde bol miktarda bulunduran bir besin olarak tüketilebilir.

  10. 100 gram kırmızı lahana:31 kalori--    Vitaminler yönünden oldukça zengin olan kırmızı lahana Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor.

    100 gram kırmızı lahana:31 kalori-- Vitaminler yönünden oldukça zengin olan kırmızı lahana Avrupa ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor.

  11. 100 gram pancar yaprağı: 22 kalori--    Şeker pancarı bitkisinin yaprağı pancar yaprağı olarak adlandırılır. İçeriğinde bol miktarda demir, kalsiyum, K ve B vitamini yer alır.

    100 gram pancar yaprağı: 22 kalori-- Şeker pancarı bitkisinin yaprağı pancar yaprağı olarak adlandırılır. İçeriğinde bol miktarda demir, kalsiyum, K ve B vitamini yer alır.

  12. 100 gram pul biber:282 kalori--    Pul biber karotenaid, fenolik bileşikler ve vitaminler bakımından oldukça zengin içeriği sahip bir ürün.

    100 gram pul biber:282 kalori-- Pul biber karotenaid, fenolik bileşikler ve vitaminler bakımından oldukça zengin içeriği sahip bir ürün.

  13. 100 gram fesleğen:23 kalori--    Mantar ve bakteri gibi sağlık sorunlarının tedavisinde fesleğen kullanımı yapabilirsiniz.

    100 gram fesleğen:23 kalori-- Mantar ve bakteri gibi sağlık sorunlarının tedavisinde fesleğen kullanımı yapabilirsiniz.

  14. 100 gram brokoli:22 kalori--    Normal brokoliden farklı olan uzun saplı brokoli, turpgiller familyasında yer alıyor.

    100 gram brokoli:22 kalori-- Normal brokoliden farklı olan uzun saplı brokoli, turpgiller familyasında yer alıyor.