Yusufeli Yaralarını Sarıyor: 16 Saatte Alevler Enkaza Çevirdi

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Dereiçi köyünde dün öğle saatlerinde çıkan ve 16 saatte kontrol altına alınan yangında 35 binadaki 60 ev hasar gördü.

  1. Dün öğle saatlerinde bir evin çatısında başlayan yangın rüzgarın etkisi ve evlerin birbirine çok yakın olmasıyla kısa sürede büyüdü.

    Dün öğle saatlerinde bir evin çatısında başlayan yangın rüzgarın etkisi ve evlerin birbirine çok yakın olmasıyla kısa sürede büyüdü.

  2. Artvin`in Yusufeli ilçesine bağlı 170 haneli Dereiçi köyü alevlere teslim oldu. Alevler 16 saat sonra kontrol altına alındı.

    Artvin`in Yusufeli ilçesine bağlı 170 haneli Dereiçi köyü alevlere teslim oldu. Alevler 16 saat sonra kontrol altına alındı.

  3. Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

    Jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile itfaiye ekipleri bölgede soğutma çalışmalarına devam ediyor.

  4. Köyde hasar tespit çalışması başlatıldı. Yangında çatısı ve bazı bölümleri zarar gören Dereiçi İlk ve Ortakolu`nda eğitime ara verildi.

    Köyde hasar tespit çalışması başlatıldı. Yangında çatısı ve bazı bölümleri zarar gören Dereiçi İlk ve Ortakolu`nda eğitime ara verildi.

  5. Elektrik ve su kesintisinin giderilmesi için çalışma başlatılan köyde Kızılay, AFAD ve sivil toplum örgütlerince yemek, gıda ve erzak dağıtımı yapıldı.

    Elektrik ve su kesintisinin giderilmesi için çalışma başlatılan köyde Kızılay, AFAD ve sivil toplum örgütlerince yemek, gıda ve erzak dağıtımı yapıldı.

  6. Yangında kullanılamaz hale gelen evlerin enkazının kaldırılması için iş makineleriyle çalışma başlatıldı.

    Yangında kullanılamaz hale gelen evlerin enkazının kaldırılması için iş makineleriyle çalışma başlatıldı.

  7. Bazı vatandaşlar, yanan evlerindeki eşyalarını aradı.  Bölgeye AFAD tarafından 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yanan bina ve ahırların yerine 6 ay içinde yenilerinin yapılacağını duyurdu.

    Bazı vatandaşlar, yanan evlerindeki eşyalarını aradı. Bölgeye AFAD tarafından 1 milyon lira acil yardım ödeneği gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yanan bina ve ahırların yerine 6 ay içinde yenilerinin yapılacağını duyurdu.