İsrail Vahşetin Dozunu Arttırdı!

İşgalci İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ni savaş uçaklarıyla vurmaya devam ediyor. Dün Gazze'de 13 katlı binanın yıkılmasından sonra bölgede bugün çok katlı bir bina daha yerle bir oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı, son saldırılarla hayatını kaybedenlerin sayısının 65'e çıktığını açıkladı. Çocukları ve sivilleri katleden İsrail ise Hamas'tan karşılığını

  1. İsrail güçleri Gazze'ye yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlerken, meşru müdafa çerçevesinde hareket eden Filistin direniş örgütleri, İsrail'in güneyine ve orta bölgelerini roketlerle vuruyor.

    İsrail güçleri Gazze'ye yönelik yüzlerce hava saldırısı düzenlerken, meşru müdafa çerçevesinde hareket eden Filistin direniş örgütleri, İsrail'in güneyine ve orta bölgelerini roketlerle vuruyor.

  2. İsrail ordusu sınır boyunca askeri yığınağını artırırken, yetkililer bölgede yaşayan vatandaşlara çağrı yaparak evlerinde ve sığınaklara yakın yerlerde kalmaları çağrısını yaptı.

    İsrail ordusu sınır boyunca askeri yığınağını artırırken, yetkililer bölgede yaşayan vatandaşlara çağrı yaparak evlerinde ve sığınaklara yakın yerlerde kalmaları çağrısını yaptı.

  3. Fanatik Yahudilar Arapların dükkanlarını yağmaladı  <br>  İsrail?in Tiberya ve Bat Yam kentlerinde fanatik Yahudilerin Arapların dükkanlarına saldırdığı ve yağmaladığı bildirildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, çok sayıda dükkana saldırı yapıldığı ve 1 kişinin yaralandığı belirtildi. Fanatik Yahudilerin saldırılara destek için sosyal medyadan çağrıda bulunduğu aktarıldı.

    Fanatik Yahudilar Arapların dükkanlarını yağmaladı
    İsrail?in Tiberya ve Bat Yam kentlerinde fanatik Yahudilerin Arapların dükkanlarına saldırdığı ve yağmaladığı bildirildi. İsrail basınında yer alan haberlerde, çok sayıda dükkana saldırı yapıldığı ve 1 kişinin yaralandığı belirtildi. Fanatik Yahudilerin saldırılara destek için sosyal medyadan çağrıda bulunduğu aktarıldı.

  4. Lod kentinde sokağa çıkma yasağı<br>  Lod kentinde bir Yahudinin bir Filistinliyi öldürmesi ile başlayan ve günlerdir devam eden şiddet olaylarının ardından kentte OHAL ilan edildi. Yerel saatle 20.00 ile 04.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu.

    Lod kentinde sokağa çıkma yasağı
    Lod kentinde bir Yahudinin bir Filistinliyi öldürmesi ile başlayan ve günlerdir devam eden şiddet olaylarının ardından kentte OHAL ilan edildi. Yerel saatle 20.00 ile 04.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağı duyuruldu.

  5. Uluslararası ajanslar Gazze'den dehşet verici fotoğraf ve görüntüler servis etmeye devam ederken, Türkiye'nin öncülüğünde İsrail saldırılarına son vermek üzere diplomatik girişimlerde bulunuluyor.

    Uluslararası ajanslar Gazze'den dehşet verici fotoğraf ve görüntüler servis etmeye devam ederken, Türkiye'nin öncülüğünde İsrail saldırılarına son vermek üzere diplomatik girişimlerde bulunuluyor.

  6. Ölü sayısı 65'e yükseldi<br>  Bölgede son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanırken, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne devam eden İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'sı çocuk 5'i kadın olmak üzere toplam 65?e, yaralı sayısının ise 365?e yükseldiği bildirildi.

    Ölü sayısı 65'e yükseldi
    Bölgede son dakika gelişmeleri peş peşe yaşanırken, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne devam eden İsrail hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 16'sı çocuk 5'i kadın olmak üzere toplam 65?e, yaralı sayısının ise 365?e yükseldiği bildirildi.

  7. Yine çok katlı bina vuruldu: Fransız AFP haber ajansı, İsrail'in Gazze'de 10 katlı bir binayı vurduğunu duyurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. AA'nın haberine göre İsrail, abluka altındaki Gazze'nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etti.

    Yine çok katlı bina vuruldu: Fransız AFP haber ajansı, İsrail'in Gazze'de 10 katlı bir binayı vurduğunu duyurdu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor. AA'nın haberine göre İsrail, abluka altındaki Gazze'nin en işlek bölgelerinden birinde yer alan dairelerin ve ticari ofislerin bulunduğu 14 katlı Eş-Şuruk adlı binayı hava saldırısıyla yerle bir etti.

  8. Vurulan binada sivillerin ikamet ettiği daireler, Gazze'de faaliyet gösteren şirket ve basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyordu. Saldırının ayrıca çevre bölgelerde elektrik kesintisine neden olduğu aktarıldı.

    Vurulan binada sivillerin ikamet ettiği daireler, Gazze'de faaliyet gösteren şirket ve basın kuruluşlarının ofisleri bulunuyordu. Saldırının ayrıca çevre bölgelerde elektrik kesintisine neden olduğu aktarıldı.

  9. Bebek katillerine destek sürüyor!<br>  ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Austin'in bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden katleden İsrail'e destek mesaj verdiği aktarıldı. Reuters'ın haberine göre; Sözcü John Kirby, "Bakan Austin, İsrail'in meşru müdafaa hakkına yönelik Bakanlığın güçlü desteğini iletti" ifadesini kullandı.

    Bebek katillerine destek sürüyor!
    ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, Austin'in bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden katleden İsrail'e destek mesaj verdiği aktarıldı. Reuters'ın haberine göre; Sözcü John Kirby, "Bakan Austin, İsrail'in meşru müdafaa hakkına yönelik Bakanlığın güçlü desteğini iletti" ifadesini kullandı.

  10. Hamas: Karşılıklı olmak kaydıyla saldırıyı durdurmaya hazırız<br>  Üst düzey bir Hamas yetkilisi, karşılıklı olmak kaydıyla İsrail'e yönelik roket saldırısını durdurmaya hazır olduklarını duyurdu. Hamas yetkilisinin sözlerini Rusya Dışişleri Bakanlığı duyurdu. Bakanlık söz konusu yetkilinin uluslararası topluma Mescid-i Aksa'da güç kullanmayı durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısını da aktardı.

    Hamas: Karşılıklı olmak kaydıyla saldırıyı durdurmaya hazırız
    Üst düzey bir Hamas yetkilisi, karşılıklı olmak kaydıyla İsrail'e yönelik roket saldırısını durdurmaya hazır olduklarını duyurdu. Hamas yetkilisinin sözlerini Rusya Dışişleri Bakanlığı duyurdu. Bakanlık söz konusu yetkilinin uluslararası topluma Mescid-i Aksa'da güç kullanmayı durdurması için İsrail'e baskı yapma çağrısını da aktardı.

  11. İsrail'in saldırıları cevapsız kalmıyor<br>  Filistinli siyasi analist ve yazar İbraihm el-Medhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı tepkinin kaçınılmaz olduğuna işaret ederek "Şüphesiz işgal devletine (İsrail'e) bir tepki olacaktı. Tel Aviv saldırısı bir ilk değil. 2012 ve 2014 yıllarında da hedef alınmıştı ancak saldılar bu derece yoğun değildi." dedi.

    İsrail'in saldırıları cevapsız kalmıyor
    Filistinli siyasi analist ve yazar İbraihm el-Medhun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı tepkinin kaçınılmaz olduğuna işaret ederek "Şüphesiz işgal devletine (İsrail'e) bir tepki olacaktı. Tel Aviv saldırısı bir ilk değil. 2012 ve 2014 yıllarında da hedef alınmıştı ancak saldılar bu derece yoğun değildi." dedi.

  12. Medhun, şunları kaydetti: "İsrail'e bir kerede bu denli büyük bir saldırı ilk kez yapıldı, bu önemli bir gelişme. İsrail'in vahşi saldırı politikası varsa Filistin direnişinin de caydırma politikası var. İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlatmayı düşünmesi direniş kuvvetleri için fırsat olur. O zaman hava saldırıları eriyecek ve bu da Filistinliler için ilk zafer olacak. İsrail, 2012 yılında bunu denemiş ve geri çekilmişti."

    Medhun, şunları kaydetti: "İsrail'e bir kerede bu denli büyük bir saldırı ilk kez yapıldı, bu önemli bir gelişme. İsrail'in vahşi saldırı politikası varsa Filistin direnişinin de caydırma politikası var. İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu başlatmayı düşünmesi direniş kuvvetleri için fırsat olur. O zaman hava saldırıları eriyecek ve bu da Filistinliler için ilk zafer olacak. İsrail, 2012 yılında bunu denemiş ve geri çekilmişti."

  13. İsrail'in 2014 yılında da Gazze'de sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine saldırdığını bunun karşılığını ise Filistin direnişi tarafından Tel Aviv'in vurulmasıyla aldığını söyleyen Medhun, bu tepkinin Filistin direniş grupları için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

    İsrail'in 2014 yılında da Gazze'de sivillerin yaşadığı yerleşim bölgelerine saldırdığını bunun karşılığını ise Filistin direnişi tarafından Tel Aviv'in vurulmasıyla aldığını söyleyen Medhun, bu tepkinin Filistin direniş grupları için önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

  14. Iraklı akademisyen Liga Mekki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tel Aviv'in bombalanması İsrail ile çatışmanın seyrinde önemli bir gelişme. Mevcut savaşın sonucu ne olursa olsun benzeri görülmemiş yeni caydırıcı bir durum yarattı." ifadelerini kullandı. Mekki, şunları kaydetti: "İsrail'in Gazze'yi bombalaması yıkımlara neden olacak ancak zafer getirmeyecek. İsrail, savunma gücünün çökmesiyle yenilgiye uğradı."

    Iraklı akademisyen Liga Mekki, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Tel Aviv'in bombalanması İsrail ile çatışmanın seyrinde önemli bir gelişme. Mevcut savaşın sonucu ne olursa olsun benzeri görülmemiş yeni caydırıcı bir durum yarattı." ifadelerini kullandı. Mekki, şunları kaydetti: "İsrail'in Gazze'yi bombalaması yıkımlara neden olacak ancak zafer getirmeyecek. İsrail, savunma gücünün çökmesiyle yenilgiye uğradı."

  15. İsrail tarihinde bir ilk!<br>  İsrail konusundaki araştırmalarıyla bilinen Filistinli yazar Adnan Ebu Amir, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsrail'in önemli siyasi analistlerinden Nahum Barnaya'nın, Hamas'ın Tel Aviv'e saldırısıyla İsrail savunma sistemlerinin sorgulandığını söylediğini aktardı. Ebu Amir ayrıca, İsrail'in 73 yıllık tarihinde Tel Aviv'in ilk defa böylesine bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.

    İsrail tarihinde bir ilk!
    İsrail konusundaki araştırmalarıyla bilinen Filistinli yazar Adnan Ebu Amir, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, İsrail'in önemli siyasi analistlerinden Nahum Barnaya'nın, Hamas'ın Tel Aviv'e saldırısıyla İsrail savunma sistemlerinin sorgulandığını söylediğini aktardı. Ebu Amir ayrıca, İsrail'in 73 yıllık tarihinde Tel Aviv'in ilk defa böylesine bir durumla karşı karşıya olduğunu belirtti.

  16. Al Jazeera kanalına telefonla bağlanarak görüş bildiren Siyaset Bilimi Profesörü Muhaymer Ebu Sade de Hamas tarafından atılan roketlerin Demir Kubbe savunma sisteminin başarısızlığını ortaya çıkardığını ve İsrail'in daha fazla dayanamayacağını söyledi.

    Al Jazeera kanalına telefonla bağlanarak görüş bildiren Siyaset Bilimi Profesörü Muhaymer Ebu Sade de Hamas tarafından atılan roketlerin Demir Kubbe savunma sisteminin başarısızlığını ortaya çıkardığını ve İsrail'in daha fazla dayanamayacağını söyledi.

  17. Hamas'tan yapılan resmi açıklamaya göre üst düzey komutanlarından bir tanesi İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

    Hamas'tan yapılan resmi açıklamaya göre üst düzey komutanlarından bir tanesi İsrail saldırısında hayatını kaybetti.

  18. Bassem Issa adındaki üst düzey askeri Hamas yetkilisi Gazze'de 2014 yılında yaşanan çatışmaların ardından hayatını kaybeden en üst düzey komutan oldu.

    Bassem Issa adındaki üst düzey askeri Hamas yetkilisi Gazze'de 2014 yılında yaşanan çatışmaların ardından hayatını kaybeden en üst düzey komutan oldu.

  19. Hamas'ın açıklamasında "Bassem Issa'nın yanındaki kardeşleri ve kutsal savaşçılardan bir kısmıyla birlikte şehit edildiği." ifadeleri yer aldı.

    Hamas'ın açıklamasında "Bassem Issa'nın yanındaki kardeşleri ve kutsal savaşçılardan bir kısmıyla birlikte şehit edildiği." ifadeleri yer aldı.

  20. Sabahın erken saatlerinde saldırdılar<br>  İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

    Sabahın erken saatlerinde saldırdılar
    İsrail savaş uçakları, sabahın erken saatlerinde, Gazze'deki Filistin direniş güçlerine ait güvenlik merkezleri ve polis karargahlarına şiddetli saldırılar düzenledi.

  21. İsrail savaş uçakları bir kaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde çok sayıda noktayı hedef aldı.

    İsrail savaş uçakları bir kaç dakika içinde bıraktığı onlarca bombayla Gazze Şeridi'nin güneyi, kuzeyi ve orta kesimlerinde çok sayıda noktayı hedef aldı.

  22. Karakol ve emniyet noktaları hedef alındı<br>  Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Buzum, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze içindeki karakollar ve emniyete ait noktaları hedef aldığını duyurdu.

    Karakol ve emniyet noktaları hedef alındı
    Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Buzum, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze içindeki karakollar ve emniyete ait noktaları hedef aldığını duyurdu.

  23. İçişleri Bakanlığı, İsrail saldırılarının Gazze ve Han Yunus kentlerinde yoğunlaştığını bildirdi. Sabah saatlerinde devam eden İsrail saldırılarında, caddelerin ve altyapı sistemlerinin de hedefler arasında olduğu ifade edildi.

    İçişleri Bakanlığı, İsrail saldırılarının Gazze ve Han Yunus kentlerinde yoğunlaştığını bildirdi. Sabah saatlerinde devam eden İsrail saldırılarında, caddelerin ve altyapı sistemlerinin de hedefler arasında olduğu ifade edildi.

  24. İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda yerleşim yerlerinin yanı sıra sokaklar ve ticari işletmeler de ağır hasar aldı.

    İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda yerleşim yerlerinin yanı sıra sokaklar ve ticari işletmeler de ağır hasar aldı.

  25. Misilleme saldırısı: 100 roket daha atıldı<br>  Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırılarına karşılık sabah saatlerinde fırlattıkları 100 roketle Tel Aviv, Askalan, Bir?us Seb?a (Beerşeva) ve Sderot kentlerini hedef aldıklarını duyurdu.

    Misilleme saldırısı: 100 roket daha atıldı
    Filistin direniş örgütlerinden İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Gazze'deki sivil yerleşim noktalarına yönelik saldırılarına karşılık sabah saatlerinde fırlattıkları 100 roketle Tel Aviv, Askalan, Bir?us Seb?a (Beerşeva) ve Sderot kentlerini hedef aldıklarını duyurdu.