İftar Sahur Arası Neler Tüketilmeli?

Beslenme alışkanlığını değiştiren Ramazan boyunca uzmanlar iftar ve sahur arası bir ara öğünün olması gerektiğini belirtiyorlar.

  1. Nisan ve Mayıs aylarına denk gelen Ramazan da tüketilmesi gereken besinlerin de bu aylarda yetişen besinler olmalı. Bu besinler vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak oruç sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlar. İftar sahur arası neler tüketilmeli?

    Nisan ve Mayıs aylarına denk gelen Ramazan da tüketilmesi gereken besinlerin de bu aylarda yetişen besinler olmalı. Bu besinler vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak oruç sürecinin daha sağlıklı geçmesini sağlar. İftar sahur arası neler tüketilmeli?

  2. ÇAĞLA MEYVESİ  <br>  Güçlü bir probiyotik olan çağla kemiklerin güçlenmesi için fayda sağlar. Ayrıca iftardan sonra bir kase tüketildiğinde vücutta besin atığı bırakmaz. İdrar yoluyla enfeksiyonların atılmasında yardımcı olur.

    ÇAĞLA MEYVESİ
    Güçlü bir probiyotik olan çağla kemiklerin güçlenmesi için fayda sağlar. Ayrıca iftardan sonra bir kase tüketildiğinde vücutta besin atığı bırakmaz. İdrar yoluyla enfeksiyonların atılmasında yardımcı olur.

  3. ERİK   <br>  Kalp ya da kötü kolesterolü olanların iftardan sonra bir kase erik tüketilmesi tavsiye edilir. Kandaki kolesterolü düşürerek basıncı dengeler. Damarlarda sertleşme ya da iltihap birikmesinin önüne geçer.

    ERİK
    Kalp ya da kötü kolesterolü olanların iftardan sonra bir kase erik tüketilmesi tavsiye edilir. Kandaki kolesterolü düşürerek basıncı dengeler. Damarlarda sertleşme ya da iltihap birikmesinin önüne geçer.

  4. ISIRGAN OTU ÇAYI  <br>  Toksin atmada ve yağ yakmada etkili bir çay olan sırıgan otu çayı, kilo almak istemeyenler için iftar ve sahur arasında bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.

    ISIRGAN OTU ÇAYI
    Toksin atmada ve yağ yakmada etkili bir çay olan sırıgan otu çayı, kilo almak istemeyenler için iftar ve sahur arasında bir bardak tüketilmesi tavsiye edilir.

  5. ÇİLEK   <br>  Antioksidan bakımından zengin olan çilek, vücudun bağışıklığının düşmesinin önüne geçer.    Hastalıklara karşı direncini artırır.

    ÇİLEK
    Antioksidan bakımından zengin olan çilek, vücudun bağışıklığının düşmesinin önüne geçer. Hastalıklara karşı direncini artırır.

  6. SALATALIK  <br>  Sıvı ve lif bakımından zengin olan salatalık, sindirimin olmazsa olmazlarındandır. İftardan bir saat sonra limonlayıp tuzlayıp bir ya da iki tane tüketebilirsiniz. Gün boyu sus ve besinsiz kalmış sindirim organlarının yenilenmesini sağlar.

    SALATALIK
    Sıvı ve lif bakımından zengin olan salatalık, sindirimin olmazsa olmazlarındandır. İftardan bir saat sonra limonlayıp tuzlayıp bir ya da iki tane tüketebilirsiniz. Gün boyu sus ve besinsiz kalmış sindirim organlarının yenilenmesini sağlar.

  7. YOĞURTLU SEMİZOTU  <br>  Nisan ve Mayıs aylarında vücudun alması gereken doğal otlardan biridir. Mideyi rahatlatan semizotu yoğurtla tüketildiğinde Ramazan boyu sindirim sorunlarının yaşanmasının önüne geçer.

    YOĞURTLU SEMİZOTU
    Nisan ve Mayıs aylarında vücudun alması gereken doğal otlardan biridir. Mideyi rahatlatan semizotu yoğurtla tüketildiğinde Ramazan boyu sindirim sorunlarının yaşanmasının önüne geçer.

  8. KABAK ÇEKİRDEĞİ   <br>  Kabak çekirdeği mutluluk hormonunu artırır. Bu yüzden iftardan bir saat sonra bir avuç tüketilmesi tavsiye edilir.

    KABAK ÇEKİRDEĞİ
    Kabak çekirdeği mutluluk hormonunu artırır. Bu yüzden iftardan bir saat sonra bir avuç tüketilmesi tavsiye edilir.