Yatmadan Önce Ne Yapıyorlar?

BusinessInsider sitesi, başarılı 10 ismin yatağa girmeden önce ne yaptıklarını yazdı.

  1. BusinessInsider sitesi, başarılı 10 ismin yatağa girmeden önce ne yaptıklarını yazdı.

    BusinessInsider sitesi, başarılı 10 ismin yatağa girmeden önce ne yaptıklarını yazdı.

  2. <p><b>Barack Obama</b></p>  Kendini bir 'gece kuşu' olarak tanımlayan ABD Başkanı Obama'ın tipik bir akşamı şöyle geçiyor: Akşam yemeğinden sonra çocuklar saat 20.30'da yatıyor. Obama ise saat 23.30'a kadar brifingleri okuyup yazması gereken yazıları kaleme alıyor. ABD Başkanı saat 00.30 civarında yatağa giriyor.

    Barack Obama

    Kendini bir 'gece kuşu' olarak tanımlayan ABD Başkanı Obama'ın tipik bir akşamı şöyle geçiyor: Akşam yemeğinden sonra çocuklar saat 20.30'da yatıyor. Obama ise saat 23.30'a kadar brifingleri okuyup yazması gereken yazıları kaleme alıyor. ABD Başkanı saat 00.30 civarında yatağa giriyor.

  3. <p><b>Benjamin Franklin</b></p>  ABD'nin kurucuları arasında yer alan mucit Benjamin Franklin, otobiyografisinde uykuya dalmadan önce "Bugün faydalı olacak ne yaptım?" diye kendine sorduğundan bahsediyor.

    Benjamin Franklin

    ABD'nin kurucuları arasında yer alan mucit Benjamin Franklin, otobiyografisinde uykuya dalmadan önce "Bugün faydalı olacak ne yaptım?" diye kendine sorduğundan bahsediyor.

  4. <p><b>Sheryl Sandberg</b></p>  Facebook COO'Su Sheryl Sandberg, bir teknoloji devinde çalışmasına rağmen yatmadan önce mutlaka cep telefonunu kapatıyor. Sandberg, yatmadan önce ve kalktıktan hemen sonra mutlaka e-postalarını kontrol ettiğini söylüyor.

    Sheryl Sandberg

    Facebook COO'Su Sheryl Sandberg, bir teknoloji devinde çalışmasına rağmen yatmadan önce mutlaka cep telefonunu kapatıyor. Sandberg, yatmadan önce ve kalktıktan hemen sonra mutlaka e-postalarını kontrol ettiğini söylüyor.

  5. <p><b>Winston Churchill</b></p>  2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanlığı yapan Winston Churchill, saat 17.00 civarında hafif bir içki içtikten sonra kısa bir şekerleme yapıyordu. Saat 8'de akşam yemeği yiyen Churchill geç saatlare kadar çalışıyordu. Churchill gün ortasındaki kısa şekerlemenin kendisine 24 saatte bir buçuk günlük çalışma imkanı tanıdığını söylüyordu.

    Winston Churchill

    2. Dünya Savaşı sırasında İngiltere Başbakanlığı yapan Winston Churchill, saat 17.00 civarında hafif bir içki içtikten sonra kısa bir şekerleme yapıyordu. Saat 8'de akşam yemeği yiyen Churchill geç saatlare kadar çalışıyordu. Churchill gün ortasındaki kısa şekerlemenin kendisine 24 saatte bir buçuk günlük çalışma imkanı tanıdığını söylüyordu.

  6. <p><b>Stephen King</b></p>  Gerilim romanı yazarı Stephen King, yatmadan önce dişlerini fırçalayıp ellerini yıkıyor. Ünlü yazar, bundan sonra ise yatağındaki bütün yastıkların aynı tarafa baktığından emin oluyor. King, yastık kılıflarının açık taraflarının kendinden uzak tarafa bakması gerektiğini söylüyor.

    Stephen King

    Gerilim romanı yazarı Stephen King, yatmadan önce dişlerini fırçalayıp ellerini yıkıyor. Ünlü yazar, bundan sonra ise yatağındaki bütün yastıkların aynı tarafa baktığından emin oluyor. King, yastık kılıflarının açık taraflarının kendinden uzak tarafa bakması gerektiğini söylüyor.

  7. <p><b>Arianna Huffington</b></p>  Huffingtonpost sitesinin kurucusu Arianna Huffington, yatağının yakınında hiçbir elektronik cihaz istemiyor. Yatakta kitap okumayı seven Huffington, iPad, Kindle ve laptoplarda okunan elektronik kitaplar yerine 'gerçek' kitap okumayı seviyor.

    Arianna Huffington

    Huffingtonpost sitesinin kurucusu Arianna Huffington, yatağının yakınında hiçbir elektronik cihaz istemiyor. Yatakta kitap okumayı seven Huffington, iPad, Kindle ve laptoplarda okunan elektronik kitaplar yerine 'gerçek' kitap okumayı seviyor.

  8. <p><b>Michael Lewis</b></p>  Yazar ve finans muhabiri Michael Lewis, gece yatmayanlardan. Akşam saat 19.00 civarında çalışmaya başladığını söyleyen Lewis, sabaha karşı 4.00 sularında çalışmasını tamamlayıp yatağa giriyor.

    Michael Lewis

    Yazar ve finans muhabiri Michael Lewis, gece yatmayanlardan. Akşam saat 19.00 civarında çalışmaya başladığını söyleyen Lewis, sabaha karşı 4.00 sularında çalışmasını tamamlayıp yatağa giriyor.

  9. <p><b>Keval Desai</b></p>  Daha önce Google'da ürün direktörlüğü yapan Keval Desai de Michael Lewis gibi gece çalışanlardan. Her gece tek bir projeye odaklandığını söyleyen Desai, söz konusu projeyi tamamlamadan yatağa girmiyor.

    Keval Desai

    Daha önce Google'da ürün direktörlüğü yapan Keval Desai de Michael Lewis gibi gece çalışanlardan. Her gece tek bir projeye odaklandığını söyleyen Desai, söz konusu projeyi tamamlamadan yatağa girmiyor.

  10. <p><b>Kate White</b></p>  Cosmopolitan dergisinin eski genel yayın yönetmeni Kate White, dergi ile ilgili yazıları ve kişisel blog sayfasını gece geç saatlerde yazmaktan hoşlandığını söylüyor. White'ın uyuyakalmamak için ise enteresan bir sırrı var, o da yazıları mutfakta ayakta durarak yazmak.

    Kate White

    Cosmopolitan dergisinin eski genel yayın yönetmeni Kate White, dergi ile ilgili yazıları ve kişisel blog sayfasını gece geç saatlerde yazmaktan hoşlandığını söylüyor. White'ın uyuyakalmamak için ise enteresan bir sırrı var, o da yazıları mutfakta ayakta durarak yazmak.

  11. <p><b>Kenneth Chenault</b></p>  American Express'in CEO'su Kenneth Chenault, gece yatmadan önce bir sonraki gün tamamlamak istediği üç şeyi yazıyor.

    Kenneth Chenault

    American Express'in CEO'su Kenneth Chenault, gece yatmadan önce bir sonraki gün tamamlamak istediği üç şeyi yazıyor.