Milli Eğitim Bakanı Kimseyi Dinlemedi

Haber Giriş : 25 Mayıs 2003 06:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Kimseyi Dinlemedi
Sitemizde bir çok kez gündeme getirilmesine, bir çok fakülte mezununun karşı karşıya getirmesine ve bazı fakültelerin (sınıf öğretmenliği setifikasına sahip olmalarına rağmen) neden atamalara dahil edilmediği yönünde hiçbir mantıklı cevap verilememesine rağmen, Milli Eğitim Bakanı sayın Necdet TEKİN kimseyi dinlemedi ve bildiğini okudu. Ayrıntılar için tıklayın.

Sitemizde önce hukuk demekten yorulduk.

Bir çok kişide bu durumu Sayın Bakana izahta yoruldu.

Ancak sayın Bakan Talim ve Terbiye Kurulunun 340 no'lu kararına açıkça aykırı olmasına rağmen 5.000 kişilik kadrolarda önceliğin Fen-Edebiyatlara verileceğini açıkladı. Kendisini tebrik ediyoruz.(!)

Milli Eğitim Bakanlığının Resmi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, sınıf öğretmenliği alanında 5 bin 750 kadroya atama yapmayı kararlaştırırken, başvuru esasları ile başvuru tarihi önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim-öğretim hizmetleri sınıfında 09.10.2002 tarihinde atama izni alınan 5 bin ve geçen dönemlerden kalan 750 olmak üzere 1-9 dereceli toplam 5 bin 750 kadroya sınıf öğretmeni ataması gerçekleştirecek.

Toplam kadronun 5 bini "fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 01.06.2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup, sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar" , 750'si ise "eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar ile sınıf öğretmenliği dışındaki programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar" için kullanılacak.

Atamalar için yeniden başvuru alınacak. Başvurularda "Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce yapılan merkezi personel sınavlarından (DMS, KMS, KPSS) herhangi birisinden en az 70 puan almış olma" koşulu aranacak. Başvurularla ilgili diğer esaslar ve başvuru tarihi önümüzdeki günlerde ilan edilecek.

Ayrıca, 10 Eylül 2002 tarihinde ataması yapılanlardan, çeşitli nedenlerle görevlerine başlamayanların yerine, gereksinim duyulan branşlarda eğitim fakültesi mezunları arasından yeniden atama yapılacak. Bu atamalara ilişkin esaslar ve atama tarihi de önümüzdeki günlerde ayrıca ilan edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber