PKK eyleminde yer alan 4 öğretmenle ilgili karar Resmi Gazetede yayımlandı

Anayasa Mahkemesi 2015 yılında toplu mezarların usulüne uygun olarak açılması talepli gösteriye katıldıkları için Uyarı cezası alan 4 öğretmenle ilgili kararını verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Aralık 2021 17:25, Son Güncelleme : 03 Aralık 2021 21:11
PKK eyleminde yer alan 4 öğretmenle ilgili karar Resmi Gazetede yayımlandı

2015 yılında, Diyarbakır'da, toplu mezarların usulüne uygun olarak açılması talepli gösteri yapılmış, bu gösteriye Eğitim Sen'in Diyarbakır il örgütü yöneticileri de katılmıştır.

Ancak gösteri daha sonra PKK terör örgütünün propagandası halinde dönüşmüş, örgüt elebaşının posterleri açılmış ve polise taş atılmıştır.

Gösteriye katılan 4 öğretmene "Devlet memuru vakarına yakışmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" fiilinden dolayı Uyarma cezası verilmiştir. Öğretmenlerin idari yargıda açtıkları davalar aleyhlerine sonuçlanmış ve bireysel başvuru kapsamında Anayasa Mahkemesine başvurulmuştur.

Anayasa Mahkemesi, 3 öğretmen için, yapılan gösterinin PKK terör örgütünün propagandası halinde dönüşmeden ve şiddet olayları yaşanmadan gösterinden ayrıldıkları gerekçesiyle, disiplin cezasına sebep olan unsurun gerçekleşmediğine karar vermiş ve toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının ihlal edildiği sonucuna varmıştır.

Anayasa Mahkemesi kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber