Aralıkta Öğretmen Atamanın Anlamsızlığı ve Şubat Ataması

4 Ocak 2008 tarihinde yayımladığımız haberde Aralıkta öğretmen ataması yapmanın anlamsızlığından bahsetmiştik. Zira, son yazılıların yapıldığı o dönemde, öğretmen değiştirmenin doğru olmayacağına inanıyorduk. Ocak ayında yayımladığımız haber sonrasında, son yazılarını yapan ancak görevine son verilen ücretli öğretmenlerden gelen yorumlar yapılan işlemin yanlışlığını göstermeye yeterlidir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2008 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ocak ayında yayımladığımız "Aralıkta öğretmen atamak..." başlıklı haber için tıklayınız.

Bu habere 50'ye yakın yorum geldi. Gelen yorumlardan biri şu şekildedir:

"sayın m .balmuk çok güzel tespitlerde bulunmuşsunuz aralık ataması zaten saçmaydı her yıl şubat ataması yapılırdı ve ikinci dönem öğretmenler göreve başlardı bu yıl aralıkta atama yapıldı benim gibi ücretli öğretmen olan arkadaşlarım görevlerinden ayrılmak zorunda kaldı öğrencilerim bana alışmıştı ikinci sınavlarını yaptırmıştım öğrencilerimi iyi tanıyordum davranış notlarını ben vermeli son sınavı ben yaptırmalıydım en azından dönemi bitirmeliydik öğrencilerim iki yıl içinde dört öğretmen değiştirmiş yazık değil mi o çocuklara ve onlara emek veren öğretmene bu uygulamanın doğru olduğunu kimse söyleyemez eğitimin nereye gittiğini görüyoruz durumun vehameti ortada meb in olaya ne kadar pedagojik baktığını da görüyoruz umarım bu yanlışın farkına varırlarda böyle bir hatayı bidaha tekrarlamazlar. (na_zan_21) "

Şimdi geldik Şubat ayına ve bu dönemde atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı var. Okullar tatile gireli 10 gün oldu. Ne ses var ne seda. Allahtan cımbızla zor laf alınan yetkililerden böyle bir atamanın yapılacağı yönünde bir iki kelime alınabilmiştir. Başka bir ses yok...

Personel Genel Müdürü Sayın Remzi Kaya'ya sitemizden de sorulan "Sayın Remzi Kaya... Size Çok Zor Bir Soru Sorulmuyor?" başlığıyla haber yapılan ve bugün itibari ile 57 bin kez okunan bir habere rağmen en küçük bir açıklama yapılmaması hayret vericidir.

Şimdi, ola ki en iyi ihtimalle bu hafta başvurular alınmış olsa, bu öğretmenlerimizin göreve başlamaları (ki uzağa atanan olacak, yakına atanan olacağından) okulların açılmasına yetişmeyecektir. Okulların açılışına yetişse bile ücretli ya da sözleşmeli olarak çalışmakta iken kadroya geçen bir öğretmenin yerine o okul nasıl öğretmen bulacaktır? Nereden bulacaktır.
Yani bu atamalarla ilgili başvurular okullar kapatılmadan birkaç gün önce alınmış olsaydı, şu anda herkes nereye gideceğini bilseydi ve öğretmensiz kalan il,ilçe ya da okullar başlarının çaresine tatil süresince baksalardı olmaz mıydı?

Acaba aklın yolu bu değil midir? Sorumluların sorumsuzluklarının sorunu yaşayanlara yüklenmesi sorununun çözülmesi için sorumlu olup sorumluluk sahibi olmayanlardan sorumlu olan sorumluların sorumsuzluklarını sorgulamaları dileklerimizle?

Uzman Öğretmen :: Maksut BALMUK
Eğitim Yöneticisi
[email protected]

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber