İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Vergi müfettişinin eksik performans puanıyla ilgili tavsiye kararı

Vergi Müfettişi olarak çalışan ve daha sonra KHK ile görevden alınarak 2018 yılında da göreve iade edilen şahıs, Vergi Başmüfettişliğine atanmak için eksik olan 2017 yılına ilişkin performans puanının idarece değerlendirilmesi için başvuruda bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Ocak 2022 14:39, Son Güncelleme : 25 Ocak 2022 14:41
Vergi müfettişinin eksik performans puanıyla ilgili tavsiye kararı

KHK ile ihraç edilen ve göreve iadesi yapılan vergi müfettişi 2017 yılında performans puanının olmaması nedeniyle Kamu Denetçiliği Kurumu'na başvurdu.

Başvuruda ihraç olduğu döneme denk gelen 2017 yılı performans puanının idare tarafından, çalışmış olduğu yıllarda almış olduğu performans puanı notlarının ortalaması olan puan üzerinden değerlendirilmesini talep etti. Diğer yandan ise en azından minimum geçer not olan 70 puan üzerinden değerlendirilmesi veya Vergi Başmüfettişliğine atanacaklar listesine isminin dahil edilmesini talebinde bulundu.

VERGİ DENETİM KURULU BAŞKANLIĞINA TAVSİYEDE BULUNULACAK

Açıklanan nedenlerle başvuruda bulunan vergi müfettişinin başvurusu kabul edilerek; Başvuran hakkında 2017 takvim yılına ait performans değerlendirme hesabının yapılması ve bu performans değerlendirmesi doğrultusunda başvuranın Vergi Başmüfettişliğine atanıp atanamayacağı hususunun yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönünde Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'na KDK tarafından tavsiyede bulunulmasına karar verildi.

Kararın tam metni için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber