KGM, Tercih Kılavuzunda Ankara İlan Edip Sonradan Başka Bir İl'e Atayamaz

2008'deki sınavdan sonra, ÖSYM tarafından yerleştirilen kişi (ataması yapılsın veya yapılmasın) sonraki yerleştirmelere katılamayacaktır. Diğer taraftan, tüm kurumların kadroları KPSS tercih kılavuzunda "çalıştırılacağı il" ile birlikte ilan edilmektedir. KPSS'ye giren bir aday da, kendi özel şartlarına göre il tercihi yapmaktadır. Hal böyle olunca, bir adayın tercihlerinde yer almayan ve çalışmak istemediği bir il'e atanmak istemesi adayın memuriyet hayatını bitirebilir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2008 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net forumunda yazılan bilgilere göre, bazı kamu kurumları adayları tercih kılavuzunda ilan edilen bir il'in dışında çalıştırmaya zorlamaktadır.

Bu kurumlardan birisi de Karayolları Genel Müdürlüğüdür. Karayoları Genel Müdürlüğü Ankara (taşra) şeklinde ilan ettiği kadrolara yerleşenleri diğer illere göndermeye başlamıştır. Genel Müdürlük Personel Daire Başkanlığının bu uygulaması en hafifinden görevi kötüye kullanmaktır.

BU KONUYA İLİŞKİN TESPİT VE ÖNERİLERİMİZ ŞU ŞEKİLDEDİR

- Ankara (taşra) şeklinde ilan edilen bir kadroya yerleşen adayı Bolu, Düzce gibi çevre illere göndermek adaylara eziyet etmekten başka bir anlama gelmez.

- Taşra veya merkez kavramlarından ne anlaşılması gerektiği daha önce memurlar.net tarafından açıklanmıştı. Açıklama için tıklayınız.

- Karayolları Genel Müdürlüğü, KPSS tercih kılavuzunda "taşra" deyiminden "bölge" anlaşılması gerektiği yönünde bir açıklama ve uyarı yapmadığına göre, yerleşen bir adayın memurlar.netin açıklamasında yer aldığı üzere Ankara ili sınırları içinde istihdam edilmesi gerekmektedir. Zaten, tercih kılavuzunda söz konusu kadro Karayolları Genel Müdürlüğünün bir bölge teşkilatına bağlı olarak ilan edilmemiştir.

- Bazı adaylar aile durumlarını göz önüne alarak il tercihi yapmaktadır. Başka bir ilde çalışma durumu bulunmayabilmektedir. Diğer taraftan, manşet detayında da belirttiğimiz üzere artık hatalı bir yerleştirme halinde dahi aday yerleştirmesine esas KPSS puanı ile sonraki yerleştirmelere katılamayacaktır. Hal böyle olunca Karayolları Genel Müdürlüğünün bu şekildeki bir uygulaması bir adayın memuriyet hayatını dahi bitirebilir.

- Bu çerçevede KGM'nin bu keyfi tutumu;
i- Personel Daire Başkanlığının hiç bir planlama yapmadığını,
ii- Tercih kılavuzunda yer bilgileri gelişigüzel hazırladığını, gerekli titizliği göstermediğini,
iii- Personel memnuniyetine ve tatminine hiç önem vermediğini,
göstermektedir.

Söz konusu Personel Daire Başkanlığı yetkilerininin kamu hizmetlerinin yürütülmesinde gereken özeni göstermediği için 657 sayılı Kanunun 125'inci maddesinin A bendinde yer alan "emir ve görevlerin tam ve zamanında yapılmasında ...düzensiz davranmak" fiilen dolayı uyarı cezası ile cezalandırılmaları gerekmektedir. Yapılacak soruşturmada kusur veya kasıt bulunmasına göre kınama veyaz aylıktan kesme cezası da uygulanması mümkündür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber