İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özel Sağlık Kuruluşlarına Diş Tedavisi Sevk İşlemleri

Devlet memurları ve bunların kanunen bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin, özel sağlık kurum ve kuruluşlarında yaptıracakları diş tedavilerine ilişkin sevk usul ve esasları 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatında düzenlenmiştir. Ancak, bazı devlet memurlarının bu talimatta yer alan usul ve esaslara aykırı hareket etmeleri nedeniyle mağduriyetler oluşmuş olup, Sağlık Bakanlığı bu mağduriyetlerin devamını önlemek için Genelge yayımlamıştır. Genelgeyi görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü


SAYI : B100THG0110003 / 1049/15869 21.09.2004
KONU : Özel Sağlık Kuruluşlarına Diş Tedavisi Sevk İşlemleri

......................... VALİLİĞİNE

GENELGE

2004 / 121

Devlet memurları ve bunların kanunen bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin özel sağlık kurum ve kuruluşlarında yaptıracakları diş tedavileri ile buna ilişkin sevk usul ve esasları 11.02.2004 tarih ve 25370 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanarak yürürlüğe giren 2004 Mali Yılı Bütçe Uygulama Talimatı' nın 5.2. maddesi ile açıkça düzenlenmiştir.

Buna göre, söz konusu kimselerin özel sağlık kurumu ve kuruluşlarının diş ünitelerinde yaptırdıkları tedavi giderlerinin ödenebilmesi için;

a) Öncelikle hastaların kendilerine en yakın resmi sağlık kurumuna (Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi) sevk edilmeleri,

b) Sevk edildikleri resmi sağlık kurumunda herhangi bir sebeple tedaviye 90 gün içinde başlanamayacağının (5-15 yaş grubundaki çocukların 6 yaş dişlerinin tedavisinde 90 günlük süre kaydı aranmayacaktır ) ilgili diş tabibi tarafından belirtilmesi ve aynı sağlık kurumu başhekimince onaylanması,

c) İstekli olan hastaların doğacak fiyat farkını kendileri karşılaması kaydıyla ve kendi talepleri üzerine serbest diş tabipliklerine veya özel sağlık kurum/ kuruluşlarına bu şekilde sevk edilmeleri, gerekmektedir.

Ancak, Bakanlığımıza intikal eden vaki başvurulardan; uygulamada hastaların, serbest diş tabipliklerine veya özel sağlık kurumu/kuruluşlarına kurumlarından aldıkları sevkle doğrudan veya birinci basamak sağlık kuruluşları (sağlık ocağı, dispanser vb.) tarafından yapılan sevkle müracaat ettikleri ve buna bağlı olarak yapılan diş tedavileri neticesinde doğan giderlerinin geri ödemesinde sorunlar yaşandığı, dolayısıyla ilgililerin mağdur oldukları anlaşılmaktadır.

Bu nedenle, Devlet memurları ve kanunen bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin serbest diş tabiplikleri veya özel sağlık kurum/kuruluşlarında yaptıracakları diş tedavileri ve buna ilişkin sevk işlemlerinin Talimatın iş bu Genelge ile açıklanan usul ve esaslarına uygun olarak yürütülmesi gerektiği hususunun İliniz dahilindeki ilgili tüm kurum ve kuruluşlara tebliğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Sabahattin AYDIN
Bakan a.
Müsteşar Yardımcısı

DAĞITIM :
Gereği:
81 İl Valiliğine

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber