İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özelleştirme Mağdurunun İşine Geri Dönmesine İlişkin Tasarı

Geçen hafta içerisinde, özelleştirme nedeniyle işsiz kalanların kamu kurumlarında 4/C statüsünde geçici işçi olarak çalıştırılmalarını sağlayacak olan Kanuni düzenlemenin çıktığını belirtmiş ancak bu durumdaki kişilerin başvurular için çıkacak Bakanlar Kurulu kararını beklemeleri gerektiğini açıklamıştır. Bakanlar Kurulu kararı henüz açıkmadı ama ilk ayrıntılar belli oldu. Tasarının tam metni için tıklayın.

Haber Giriş : 28 Eylül 2004 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özelleştirme uygulamaları nedeniyle işsiz kalanlar, geçici personel statüsü ile yeniden devlette çalışmaya başlayacak.

Bütçe ile ilgisi olmayan hükümleri, Bütçe dışına çıkaran ve geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Kanun ile yeniden kamuya dönme hakkı verilen özelleştirme mağdurları, uygulama için şimdi de Bakanlar Kurulu Kararlarının çıkmasını bekliyor.

Alınan bilgiye göre, 1 Ocak 1992 yılından itibaren özelleştirme uygulamaları sonucunda işsiz kalanların kamuda geçici personel statüsünde çalıştırılması ve bu kişilerin ücret ve diğer özlük haklarının 31 Aralık 2004'e kadar Özelleştirme Fonu'nun iş kaybı tazminatı ödeneğinden karşılanmasına ilişkin Kanun sonrası, 2 ayrı Bakanlar Kurulu Kararı yayımlanacak.

60 GÜN İÇİNDE BAŞVURACAKLAR
İlk Kararname ile özelleştirme sonucu işsiz kalanlar ve bundan sonra işsiz kalacakların yeniden kamuda görev almalarına ilişkin esas ve usuller düzenlenecek.

Hazırlanan Kararname taslağına göre, 1992 yılı başından itibaren özelleştirme uygulamaları sonucu işsiz kalanlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4-C maddesi uyarınca, kamuda geçici personel statüsünde istihdam edilecek.

Bu durumda olan ve halen herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan maaş almayanlar, ilgili Kararnamenin yayımı tarihinden sonraki 60 gün içinde tekrar devlette çalışmak için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na başvuruda bulunacak.

Bundan sonraki özelleştirmeler neticesinde işsiz kalacaklar için ise kendileri ya da çalıştıkları kuruluşlar, bu başvuruyu yapacak. Bu durumdaki kişiler için de 1 ay içinde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na müracaat edilecek. Söz konusu başvurular, hemen Devlet Personel Başkanlığı'na iletilecek ve özelleştirme ile birlikte 6 ay içinde işini kaybeden bu kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanacak.

GEÇİCİ PERSONELE SINIR GELECEK
Bakanlar Kurulu'nca yayımlanacak 2. kararnamede ise kamuda çalıştırılacak geçici personel sayısı belirlenecek. Daha sonraki yıllarda da, Bütçe Kanunları ile kamuda kaç adet geçici personel istihdam edilebileceği belirlenerek, geçici personel sayısına sınır getirilecek.

Bu çerçevede, bu yıl içinde işbaşı yaptırılacak özelleştirme mağdurlarına Özelleştirme Fonu kanalıyla ödeme yapırılırken, 2005'ten itibaren ise bütçelere geçici personel için ödenek konulacak.

Geçici personel çalıştırılması işlemlerinin sekreteryasını da Devlet Personel Başkanlığı yapacak.

NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR ?
Geçici Personelin özlük hakları da, uygulamanın esaslarını belirleyen Bakanlar Kurulu Kararı ile tespit edilecek.

Kararname Taslağına göre, özelleştirme mağdurlarına öğrenim derecesine göre maaş bağlanacak.

Memur maaş katsayısı ile çarpılmak üzere, yükseköğretim mezunlarına 15 bin 331, lise ve dengi okul mezunlarına 14 bin 375, ilköğretim mezunlarına da (ilkokul dahil) 13 bin 415 gösterge uygulanacak.

Böylece, halen 38 bin 610 olan normal maaş katsayısı çerçevesinde, yükseköğretim mezunlarına brüt 591 milyon 930 milyon lira, lise mezunlarına 555 milyon 18 bin 750 lira, ilköğretim mezunlarına ise 517 milyon 9 bin 150 lira maaş verilecek.

Geçici personel statüsünde istihdam edilecek özelleştirme mağdurları, daha çok okullar, mahkemeler ve sağlık kuruluşlarında çalıştırılacak. Bu şekilde istihdam edilecek personelin atama yeri, iş akdinin feshedildiği görev yerinin mahalli sınırları içindeyse, tebligatı izleyen gün, başka yerde ise 15 gün içinde işbaşı yapılacak.

Bu arada, yürürlüğe giren Kanun ile yüzde 50'den fazla kamu payı özelleştirilmiş olan şirketlerden, bugüne kadar iflas kararı alınanlarda çalışan ve iflas nedeniyle tazminatlarını alamayan işçilere de, 6 ay içinde başvurmaları halinde kıdem tazminatlarını Özelleştirme Fonu'ndan ödenecek.

aa


ÖZELLEŞTİRME UYGULAMALARI SONUCUNDA İŞSİZ KALAN VE BİLAHARE İŞSİZ KALACAK OLAN İŞÇİLERİN DİĞER KAMU KURUMVE KURULUŞLARINDA GEÇİCİ PERSONEL STATÜSÜNDE İSTİHDAM EDİLMELERİNE İLİŞKİN ESASLAR

Madde 1- 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yapılan özelleştirme uygulamaları çerçevesinde kuruluşların (iştirakler hariç) özelleştirilmesi neticesinde sermayelerindeki kamu payının %50'nin altına düşmesi veya bu kuruluşların küçültülmesi, devredilmesi, faaliyetlerinin durdurulması, kapatılması, tasfiyesi halinde veya diğer nedenlerle, İş Kanunu hükümlerine tabi daimi veya geçici işçilerden (kapsamdışı personel hariç) iş akdi feshedilenlerden; müracaat tarihi itibariyle herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanamayıp 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) bendinin 1,4,5,6 ve 7 nci alt bentlerinde yer alan genel şartları taşıyanlar, iş akitlerinin feshedilmesini müteakip 30 gün içerisinde kuruluşları kanalıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na bildirilmeleri halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/C maddesi kapsamında, kamu kurumlarının ilgililerle yapacakları hizmet sözleşmelerinde yer alan hükümler saklı kalmak kaydıyla, her halükarda on ayı geçmeyecek şekilde Devlet Personel Başkanlığı kanalıyla istihdam edilirler.

Özelleştirme programındaki kuruluşlarda çalışanlardan işletmelerinin özelleştirilmeleri sonrasında bu işletmelerde çalışmaya devam eden ve özelleştirme tarihinden itibaren en geç altı ay içinde işveren tarafından iş akitleri feshedilenler de bu maddedeki şartlar ve esaslar çerçevesinde istihdam edilirler. Bu türden personelin bu haktan yararlanabilmesi için, iş akitlerinin feshedilmesini müteakip 30 gün içinde bizzat veya çalıştıkları şirket kanalıyla EK-I'de yer alan formla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na müracaat etmeleri gerekmektedir.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bu madde kapsamında yapılacak müracaatları bütçe imkanları çerçevesinde değerlendirerek makul bir süre içinde EK-II'de yer alan formu kullanmak suretiyle (disketle beraber) Devlet Personel Başkanlığı'na intikal ettirir.

Bu kapsamda bildirilen personelin, 217 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 2 nci maddesinin (a), (b) ve (e) bentlerinde sayılan kamu kurum ve kuruluşları ile sosyal güvenlik kurumlarında Geçici Personel Statüsünde istihdama ilişkin atama teklifleri Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılır. Söz konusu Başkanlıkça yapılan atama tekliflerinde, kurumların geçici personel çalıştırılmasına izin veren Bakanlar Kurulu Kararları çerçevesinde tespit edilen geçici personel pozisyonları göz önünde bulundurulur.

Yapılan atama teklifleri doğrultusunda kurumlarca 30 gün içinde ilgililerin atama işlemleri tamamlanarak 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre ilgiliye tebliğ edilmesi ve sonucundan Devlet Personel Başkanlığı'na bilgi verilmesi zorunludur.

Bu madde gereğince atama teklifi yapılan personel;

a) Teklif edildikleri yerin, iş akitlerinin feshedildiği andaki görev yerlerinin yer aldığı mahalli sınırlar içerisinde olması halinde (Geçici Madde 1 kapsamında olanlar ise müracaat formunda belirttikleri ikametgah adresindeki mahalli sınırlarla aynı olması halinde) atama emirlerinin kendilerine tebliğ edildiği günü izleyen gün,

b)Başka yerdeki görevlere atananlar ise atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün,

içerisinde işe başlamak zorundadırlar.

Personelin raporlu olması tebligata engel olmamakla beraber (a) ve (b) bentlerinde belirtilen süreler rapor müddetinin bitiminde başlar.

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı nedenlerle göreve başlamama hali iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilir.

Bu madde kapsamında istihdam edilenlerden her hangi bir şekilde görevinden ayrılanlar ile istihdam işlemleri tamamlanmasına rağmen göreve başlamayanlar ikinci kez bu haktan faydalanamazlar.

Askerlik görevini yapmakta olanlara ilişkin bu maddenin bildirim ve diğer esaslara ilişkin süreler terhislerini takip eden aybaşından itibaren başlar. Madde 2- Söz konusu Kararnamenin uygulamasına ilişkin konularda tereddütlerin giderilmesi ve gerekli açıklamaların yapılması amacıyla Devlet Personel Başkanlığınca tebliğ çıkarılabilir.

Madde 3- Bu Karara göre istihdam edilecek geçici personele tahsil dereceleri dikkate alınmak suretiyle;

a) Yükseköğrenim mezunlarına 19.000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar,

b) Lise ve dengi okul mezunlarına 17.000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar,

c) İlköğretim (İlkokul dahil) mezunlarına 15.000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımından elde edilecek tutar,

brüt tavan aylık ücret olarak belirlenmiştir.

Geçici personele bu kararda belirtilen ücretler dışında her hangi bir ad altında bir ücret ödenemez ve sözleşmelerine bu yolda hüküm konulamaz.

Bu kapsamda istihdam edilecek personele verilecek harcırah ve yapılacak ayni ödemeler ile suç ve disipline ilişkin yaptırımlar, çalışma saat ve süreleri, sosyal güvenlik yönünden tabi olacağı mevzuat, izin hakları ve buna benzer diğer hususlar hakkında yapılacak düzenlemeler her kurum için çıkarılacak Bakanlar Kurulu Kararında belirtilir.

Geçici Madde 1- 1.1.1992 tarihinden bu Esasların Resmi Gazete'de yayım tarihine kadar 28.5.1986 tarih ve 3291sayılı, 24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Kanunlar çerçevesinde yapılan özelleştirme uygulamaları neticesinde birinci madde kapsamında sayılan kuruluşlara yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerden dolayı iş akdi feshedilmiş olan veya yine birinci maddede tanımlandığı üzere altı ay içinde işveren tarafından iş akdi feshedilen İş Kanunu hükümlerine tabi daimi veya geçici işçi statüsündeki personelden (kapsamdışı personel hariç), müracaat tarihi itibariyle herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanamayanlar, bu Kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasından itibaren 60 gün içinde EK-I'de yer alan formu tam olarak doldurmak suretiyle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na müracaat etmeleri halinde bu Esaslarda belirtilen hükümler çerçevesinde istihdam edilirler. (Memurlar.net)

Madde 4- Bu Esaslar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 5- Bu Esasları Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber