BOTAŞ personel yönetmeliği değişti

Haber Giriş : 29 Eylül 2004 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

29.9.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından:

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik

MADDE 1 ? 7/6/2001 tarihli ve 24425 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Kapsam Dışı Personel Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinde yer alan ?Dış Hizmet? tanımı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Dış Hizmet : Personelin, Teşekkülden önce kamuda geçen hizmet süreleri ile askerlikte geçen hizmet süresi ve uygun öğrenim seviyesinden sonra özelde geçen çalışmasıdır."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin (b) bendinin son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Ayrıca, işe alınacak personelin 18 yaşını doldurmuş olması gerekir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin son fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve maddeye aşağıdaki fıkralar ilave edilmiştir.

"Görev derecesi (1) olan yönetici görev unvanındaki personelin görevden alınması halinde, mevcut derecesi ve derecesinin karşılığı almakta olduğu ücret, Makam ve Sorumluluk Tazminatı ile birlikte İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığına Kurul Üyesi olarak atamaları yapılır.

Görev derecesi (1) olan Teftiş Kurulu Başkanı ve I. Hukuk Müşavirinin görevden alınması halinde İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı'na Kurul Üyesi olarak atanabilecekleri gibi Başmüfettiş ve Hukuk Müşaviri olarak da atamaları yapılabilir.

Sabit göreve atanan Müfettiş ve Avukatların görevden alınmaları halinde Başmüfettiş ve Hukuk Müşaviri olarak atamaları yapılabilir.

Görev derecesi (1) olanların dışında kalan yönetici personelin görevden alınması halinde, 4 yıllık yüksekokul mezunu olanlar Uzman (İdari-Teknik), diğerlerinin ise mevcut derecesi ve derecesinin karşılığı almakta olduğu ücret ve tazminatlar ile birlikte eğitim ve deneyimlerine uygun ünitelere Tetkik Uzmanı olarak atamaları yapılır.

Genel Müdür Başmüşaviri, İnceleme ve Geliştirme Kurul Üyesi ile Tetkik Uzmanı kadrosuna terfien atama yapılamaz."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğe 7 nci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki 8 inci madde eklenmiş, diğer maddeler teselsül ettirilmiştir.

"Geçici Görevlendirme

Madde 8 ? Görev derecesi (1) olan personel de dahil tüm personel ihtiyaç halinde mevcut mali haklarıyla birlikte eğitim ve deneyimlerine uygun ünitelerde mevcut unvanlarını koruyarak Genel Müdürlük Oluru ile geçici olarak görevlendirilebilir."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 41 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Madde 41 ? Suçsuz çıkarmalarda; 6 aya kadar kıdem süresi olanlara 12 hafta, 6 aydan 18 aya kadar kıdem süresi olanlara 18 hafta, 18 aydan 3 yıla kadar kıdem süresi olanlara 36 hafta, 3 yıldan 5 yıla kadar kıdem süresi olanlara 48 hafta, 5 yıldan 10 yıla kadar kıdem süresi olanlara 54 hafta, 10 yıl ve fazlası kıdem süresi olanlara 57 hafta önceden ihbarda bulunulması şarttır. İhbar süreleri içinde personele her gün 4'er saat iş arama izni verilmesi zorunludur. İhbar önellerine ait ücret kural olarak peşin ödenir."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin 42 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli aylığı bağlanmasına hak kazanan personelin hizmet akdi, yaş haddi aranmaksızın Teşekkül tarafından emeklilik nedeniyle feshedilebilir."

MADDE 7 ? Aynı Yönetmeliğin 46 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Personelin hizmet süresi ve ücret intibakında, kamuda geçen hizmet süreleri ile askerlikte geçen sürelerinin tamamı ve uygun öğrenim seviyesinden sonra özelde geçen çalışmaları dikkate alınır. Bu hizmetlerin değerlendirilmesinde esas alınacak belgelerin ilgili kamu kurum ve kuruluşları veya sosyal güvenlik kurumlarından onaylanmış olması şarttır."

MADDE 8 ? Aynı Yönetmeliğin 49 uncu maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile dördüncü ve altıncı fıkraları yürürlükten kaldırılmış, birinci fıkrasının (e) bendi ile üçüncü ve onuncu fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) İlk defa işe alınacaklar Mühendis, Programcı, Müfettiş Yardımcısı, Avukat, Uzman Yardımcısı, Büro Sorumlusu ünvanlarına atanır."

"Kapsam içi statüde çalışan personelden Tablo 1'deki hizmet ve tahsil şartını taşıyanlar, Büro Sorumlusu unvanına atanabilecekleri gibi, sınav ile Uzman Yardımcısı unvanına da atanabilirler."

"Uzmanlık sınavına katılabilmek için;

a) Son üç yılın sicil puanlarının olumlu ve ortalamasının 76 ve üzerinde olması,

b) Uzman Yardımcısı personelin 3 yıl bu ünvanda çalışmış olması,

şarttır."

MADDE 9 ? Aynı Yönetmeliğe 50 nci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki 51 inci madde eklenmiş, diğer maddeler teselsül ettirilmiştir.

"Ders ve Konferans Ücreti

Madde 51 ? Kurs, Seminer, Konferans ve Hizmet İçi Eğitim faaliyetlerinde, Teşekkül personelini yetiştirmek üzere kendilerine ders görevi verilen Kurum personeline, günlük çıplak brüt ücretlerinin 1/10'u oranında saat başı eğitim ücreti net olarak ödenir.

Bu ücretler, eğitim verilen alanda master derecesini almış Kurum personeline % 25, alanlarında doktora derecesini almış olanlara ise % 40 fazlasıyla ödenir.

Ders görevi verilecek eğitmenler İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından belirlenir."

MADDE 10 ? Aynı Yönetmeliğin 52 nci maddesinin (a) bendinin 3 üncü paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Daire Başkanı, Kurul Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Başmüşaviri, Yönetim İşlemleri Koordinatörü, Kurul Üyesi, 2. ve 3. derecedeki Yönetici unvanlarından geçen Uzman (GD.2-3), İşletmeler Müdürü, Proje Koordinatörü, İşletme Müdürü, Savunma Sekreteri, Daire Başkan Yardımcısı, Müdür, İşletmeler Müdür Yardımcısı, Hukuk Müşaviri (Merkez-İşletmeler), Başmüfettiş, Müfettiş ve Müfettiş Yardımcısı unvanlarında bulunan personele bu tazminatlar bulunduğu derecenin son kademesi üzerinden ödenir."

MADDE 11 ? Aynı Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin başlığı "Saha, Vardiya ve Nöbet Tazminatı" olarak değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki bent ilave edilmiştir.

"c) Nöbet Tazminatı: Mesai saatleri dışında nöbete çağrılan Nöbetçi Amir ve Çağrı Sorumlusu kapsam dışı personele nöbet tuttuğu günler için çıplak ücretin günlük tutarının % 50' si oranında ödeme yapılır."

MADDE 12 ? Aynı Yönetmeliğin 55 inci maddesine aşağıdaki fıkra ilave edilmiştir.

?Ayrıca, personele Yönetim Kurulunca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde yılda bir defaya mahsus olmak üzere ayni yardım yapılır.?

MADDE 13 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 4 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Doktor, Mimar, Kaptan Pilot ve Programcı Yardımcısı unvanları kaldırılmış olup, halen Doktor ve Mimar unvanı ile çalışan personel mevcut derecesi ve derecesinin karşılığı almakta olduğu ücret ve tazminatları ile birlikte şahsa bağlı kadro olarak devam eder.

Şef unvanı kaldırılmış olup, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle Şef görev unvanı ile çalışmakta olanlardan 4 yıllık Yüksek Öğrenim şartını yerine getirenlerin kadroları Uzman kadrosuna dönüştürülmüştür.

Şef ve Uzman kadrosunda çalışmakta olanlardan 4 yıllık Yüksek Öğrenim şartını yerine getirmeyenlerin kadroları, görev derecesi (5) olan Tetkik Uzmanı kadrosuna dönüştürülmüştür.

Mevcut İstasyon Şeflerinin kadroları İstasyon Sorumlusu, Kısım Şeflerinin kadroları Saha Sorumlusu kadrosuna dönüştürülmüştür.

Koruma ve Güvenlik Amiri unvanı bu Yönetmelik kapsamından çıkarılmış olup, bu kadro unvanı ile çalışan personel almakta oldukları Makam ve Sorumluluk Tazminatı ile birlikte 5188 sayılı Kanuna Tabi Özel Güvenlik Teşkilatı Çalışma Esasları kapsamında çalıştırılır.

Amir, Sivil Savunma Amiri, Araştırmacı gibi şahsa bağlı kadrolarda çalışmakta olanlar ile Özel Büro Sekreteri, Memur (Kapsam Dışı) unvanlarında çalışanların kadroları Büro Sorumlusu kadrosuna dönüştürülmüştür.

Yönetmeliğin yayınlandığı tarih itibariyle kadro unvanları Büro Sorumlusuna dönüştürülen ve bu tarihte Yönetmelikte Uzmanlık için öngörülen şartları taşıyan personel, Uzmanlık sınavına katılabilir."

MADDE 14 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 6 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Yönetmeliğin 7 nci maddesine istinaden, daha önce muhtelif nedenlerle İnceleme ve Geliştirme Kurul Üyeliğine atanmış personelden, görev derecesi 1 olan yönetici görev unvanlarından atananlar, Kurul Üyesi unvanı ile söz konusu Kurulda görevlerine devam ederler. Diğer Kurul Üyelerinden 4 yıllık yüksek okul mezunu olanlar daha önce yaptıkları görevler dikkate alınarak eğitim ve deneyimlerine uygun ünitelere Uzman, diğerleri ise Tetkik Uzmanı olarak atanırlar."

MADDE 15 ? Aynı Yönetmelikte yer alan,

a) "İnsan Kaynakları ve Organizasyon Geliştirme Daire Başkanlığı "ibareleri" İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı",

b) Yönetmeliğin 12 nci maddesinin (e) bendinde yer alan "1475 sayılı İş Kanununun 62 nci maddesi" ibaresi "4857 sayılı İş Kanununun 66 ncı maddesi",

c) Yönetmeliğin 40 ıncı maddesinin (b) bendinde yer alan "1475 sayılı İş Kanununun 16 ncı maddesi" ibaresi "4857 sayılı İş Kanununun 24 üncü maddesi",

d) Yönetmeliğin 44 ve 51 inci maddelerinde yer alan "1475 sayılı İş Kanunu" ibareleri "4857 sayılı İş Kanunu",

olarak değiştirilmiştir.

MADDE 16 ? Aynı Yönetmeliğin eki Tablo 1, 2 ve 3 ekteki şekliyle değiştirilmiştir.

Yürürlük

MADDE 17 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 18 ? Bu Yönetmelik hükümlerini BOTAŞ Genel Müdürü yürütür.

EK:1

TABLO 1 - BOTAŞ, GÖREV VE YÖNETİCİ ÜNVANLARI İLE İŞE ALMA VE GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİNDE VERİLECEK UNVANLAR VE BUNLARA İLİŞKİN BAŞLANGIÇ DERECELERİ, HİZMET SÜRELERİ VE ÖĞRENİM ŞARTI

GÖREV

DERECESİ

(GD)

GÖREV ÜNVANLARI

YÖNETİCİ ÜNVANLAR

İLK İŞE ALMADA VERİLECEK UNVANLAR

YÖNETİCİ PERSONELE GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNDE VERİLECEK UNVANLAR

HİZMET ŞARTI

TAHSİL ŞARTI

1

Daire Başkanı- Kurul Başkanı- I.Hukuk Müşaviri- Savunma Sekreteri- İşletmeler Müdürü- Genel Müdür Başmüşaviri- Kurul Üyesi-Yönetim İşlemleri Koordinatörü

Daire Başkanı- Kurul Başkanı- Savunma Sekreteri- I.Hukuk Müşaviri- İşletmeler Müdürü-Yönetim İşlemleri Koordinatörü

-

Kurul Üyesi

10 Yıl Hizmet

4 Yıllık Yük.Öğr.

2

Daire Başkan Yrd.- İşletmeler Müdür Yrd.- İşletme Müdürü - Başmüfettiş- Hukuk Müşaviri (Merkez, İşletmeler)- Savunma Sekreteri- Proje Koordinatörü- Uzman

İşletme Müdürü- İşletmeler Müdür Yrd.- Daire Başkan Yrd.- Savunma Sekreteri- Proje Koordinatörü- Hukuk Müşaviri (Merkez-İşletmeler)

-

Başmüfettiş- Hukuk Müşaviri- Uzman

8 Yıl Hizmet

4 Yıllık Yük.Öğr.

3

Müdür- Savunma Uzmanı- Müşavir Avukat-Uzman

Savunma Uzmanı Müdür

-

Uzman

6 Yıl Hizmet

4 Yıllık Yük.Öğr.

4

Müfettiş- Uzman-

Birim Başmühendisi

Birim Başmühendisi

-

Uzman

Birim Başmühendisliği için 5 Yıl, Uzman ve Müfettiş için

3 Yıl Hizmet

4 Yıllık Yük.Öğr.

 

5

Tetkik Uzmanı

İstasyon Sorumlusu*

Saha Sorumlusu

İstasyon Sorumlusu*

Saha Sorunlusu

-

Tetkik Uzmanı

5 yıl Hizmet

En az 2 Yıllık Yük.Öğr.

Mühendis- Programcı- Avukat - Müfettiş Yardımcısı - Uzman Yardımcısı

-

Mühendis- Programcı- Avukat - Müfettiş Yardımcısı - Uzman Yardımcısı

-

-

4 Yıllık Yük.Öğr.

6

Büro Sorumlusu

-

Büro Sorumlusu

-

-

En az 2 Yıllık Yük.Öğr.

(*) İstasyon Sorumlusu kadrosuna atanacaklarda aranan niteliklere haiz personel yoksa, Lise ve Meslek Lisesi mezunu da atanabilir.

EK:2

TABLO 2 - KAPSAM DIŞI PERSONEL MAKAM VE SORUMLULUK TAZMİNATLARI

SIRA

NO

G Ö R E V Ü N V A N LARI

MAKAM VE

SORUMLULUK

TAZMİNATI %

1

Daire Başkanı- Kurul Başkanı- Genel Müdür Başmüşaviri-Savunma Sekreteri- I.Hukuk Müşaviri- İşletmeler Müdürü- İşletme Müdürü - Kurul Üyesi - Yönetim İşlemleri Koordinatörü

40

2

İşletmeler Müdür Yardımcısı- Daire Başkan Yardımcısı - Proje Koordinatörü- Başmüfettiş- Müfettiş- Hukuk Müşaviri (Merkez ve İşletmeler)- Savunma Sekreteri- Müdür- Savunma Uzmanı- Müşavir Avukat- Uzman (GD.2-3)

35

3

Birim Başmühendisi- Uzman (GD.4)

İstasyon Sorumlusu (4 Yıllık Yüksek Öğrenim Mezunu)

Saha Sorumlusu (4 Yıllık Yüksek Öğrenim Mezunu)

30

4

Tetkik Uzmanı- Mühendis - Programcı- Müfettiş Yardımcısı- Avukat - İstasyon Sorumlusu - Saha Sorumlusu

25

5

Uzman Yardımcısı- Büro Sorumlusu ( 4 Yıllık Yüksek Öğrenim Mezunu)

20

6

Büro Sorumlusu ( 2 Yıllık Yüksek Öğrenim Mezunu)

15

 

EK:3

TABLO 3 - MESLEK TAZMİNATI TABLOSU

1. TEMİNİNDEKİ GÜÇLÜK TAZMİNATI

GÖSTERGE

H İ Z M E T Y I L L A R I

ANKARA

TAŞRA

0 - 5 (Dahil)

1500

3000

6 - 10 (Dahil)

2000

4000

11 - 15 (Dahil)

3000

6000

16 - 20 (Dahil)

4000

7000

21 - 25 (Dahil)

5000

7500

26 - Fazla .

6000

8000

2. İŞ GÜÇLÜĞÜ TAZMİNATI

 

 

G Ö R E V Ü N V A N L A R I

ANKARA

TAŞRA

Daire Başkanı, Kurul Başkanı, I.Hukuk Müşaviri, Genel Müdür Başmüşaviri, Savunma Sekreteri, İşletmeler Müdürü, Kurul Üyesi-Yönetim İşlemleri Koordinatörü

10000

12500

Daire Başkan Yardımcısı, İşletmeler Müdür Yardımcısı, İşletme Müdürü, Başmüfettiş, Hukuk Müşaviri (Merkez, İşletmeler), Savunma Sekreteri 2'nci derece, Proje Koordinatörü, Uzman (GD.2)

9000

11500

Savunma Uzmanı, Müdür , Müşavir Avukat, Uzman (GD.3)

8000

10500

Müfettiş, Birim Başmühendisi, Uzman (GD.4)

7000

9500

Mühendis, Programcı, Avukat, Müfettiş Yardımcısı, Uzman Yardımcısı, Tetkik Uzmanı, İstasyon Sorumlusu, Saha Sorumlusu

6000

8500

Büro Sorumlusu

5000

7500

Personele, yukarıda belirtilen itibari hizmet sürelerine göre karşılarında gösterilen puanlar üzerinden Teminindeki Güçlük Tazminatı ile yine yukarıda belirtilen ünvanları ve çalışma yerleri göz önünde tutularak, karşılarında gösterilen puanlar üzerinden İş Güçlüğü Tazminatı ödenir.

Doğal Gaz İşletmeleri Müdürlüğü Yapracık İşyeri Ankara kapsamındadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber