İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kurs açma ve kapatma iş ve işlemleri nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, 28.06.2022 tarih ve 52948680 sayılı yazılarıyla halk eğitimi merkezlerinde kurs açma ve kapatma iş ve işlemlerin hangi sistem üzerinden yapılacağı konusunda açıklamada bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Temmuz 2022 00:01, Son Güncelleme : 18 Temmuz 2022 08:37
Kurs açma ve kapatma iş ve işlemleri nasıl yapılır?

e-Yaygın sistemi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı hayat boyu öğrenme kurumları tarafından sürdürülen eğitim faaliyetlerine ilişkin iş ve işlemlerin elektronik ortamda yürütüldüğü ve kayıtlarının tutulduğu sistemdir.

Bu kapsamda, kursların açılmasına ve kapatılmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin 45. maddesinin ikinci ve üçüncü fıkrasında; "(2) Kurslar; program, aday kursiyer sayısı, öğretmen ve usta öğreticilerin çalışma saatleri ile benzeri bilgiler içeren teklifin milli eğitim müdürü tarafından onaylanmasıyla açılır Kurs Açma, Öğretmen ve Usta öğreticilerin Görevlendirme Onay1 Çizelgesi Ek-3 'te yer alan kurs açma onayları, tek olarak alınabileceği gibi toplu olarak da e-Yaygın sisteminden alınabilir.

(3) Kurs açma ve kapatma işlemleri e-Yaygın sistemi üzerinden yapılır." hükmü yer almaktadır.

Kurslarla ilgili iş ve işlemlerin hangi sistem üzerinden yürütüleceğine ilişkin aynı Yönetmelik in 85. maddesinin ikinci fıkrasında; "(2) Kursiyer aday kayıt, kurs açma ve kapatma onayları, kurs bitirme belgeleri, öğrenim belgeleri, personel verileri, hayat boyu öğrenme istatistikleri Bakanlıkça belirlenen diğer iş ve işlemler de e-Yaygın sistemi üzerinden yürütülür. " hükmü yer almaktadır.

Buna göre yukarıda açıklanan mevzuat hükümleri çerçevesinde, kurs açma ve kapatma iş ve işlemlerinin e-Yaygın sistemin üzerinden yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir.

İşte o yazı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber