Sağlık Bakanlığı Naklen Memur Alacak

Sağlık Bakanlığı kamu kurumları içerisinde memurlarına maaaşa ilave olarak döner sermaye ödemesi veren bir kaç kurumdan biridir. Bakanlık bugün yayımladığı ilan ile genel ve katma bütçeli kurumlarda "uzman tabip, tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru (röntgen, laboratuar, anestezi, toplum sağlığı, tıbbi sekreter bölümü mezunları), memur, şoför, gassal ve hizmetli" olarak çalışanlardan nakil yoluyla alım yapacaktır.

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 13:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2004/2 KURUMLAR ARASI İLAN METNİ

657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi çerçevesinde Bakanlığımızın internet sayfasında (personel.saglik.gov.tr) unvanı, branşı, kadro derecesi, atanacakları il ve hizmet birimi belirtilen uzman tabip, tabip, hemşire, ebe, sağlık memuru (röntgen, laboratuar, anestezi, toplum sağlığı, tıbbi sekreter bölümü mezunları), memur, şoför, gassal ve hizmetli kadrolarına kurumlararası naklen personel alınacaktır. Söz konusu kadroya naklen geçmek için müracaat edenlerin talepleri Bakanlığımız tarafından herkesin katılımına açık olarak bilgisayar kurasıyla değerlendirilecektir.

2004 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nun 32 nci maddesinde, konsolide bütçe dışı kurumlardan naklen geçeceklerin, açıktan atama izninden düşüleceği öngörüldüğünden, sadece konsolide bütçeye dahil kurumlardan (Genel ve Katma Bütçeli Kurumlar) müracaat kabul edilecektir.

İnternet sayfasındaki ?Kurumlararası Nakil Talep Formu?nun doldurularak, ekte sunulması gereken belgelerle birlikte 22 Eylül-27 Ekim 2004 tarihleri arasında İl Sağlık Müdürlüklerine ulaşması gerekmektedir.İl Sağlık Müdürlükleri bu müracaatları en geç 2 Kasım 2004 tarihi mesai bitimine kadar personel müdürleri aracılığıyla Personel Genel Müdürlüğünde ilgili Komisyona bizzat teslim edeceklerdir.

1.Dönem Kurumlararası Naklen Atanma Kurasına müracaat edip de yapılan kura sonucu atanmaya hak kazananlar 2. Dönem Kurumlararası Naklen Atanma Kurasına müracaat edemezler.

Müracaat edenlerin halen atanmak istedikleri kadro unvanının hizmet sınıfında çalışıyor olması (örneğin memurluğa müracaat edenlerin Genel İdari Hizmetleri (GİH) sınıfında çalışıyor olması,Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan teknisyen yardımcılarının sadece hizmetli kadrosuna müracaat etmesi gibi) ve hizmet süresi bakımından ilan edilen kadroya atanabilecek durumda olması; ayrıca, müracaat esnasında, esas teşkil edecek diplomanın onaylı bir sureti ile hizmet cetvelinin ekte sunulması şarttır.

Hemşire, ebe ve sağlık memurları sadece çalıştıkları kadrolar için müracaat edebileceklerdir.

İmam ve İmam Hatip unvanında çalışanlar ise sadece Gassal kadrosuna atanmak için müracaat edebilirler.Bu unvanlar dışındaki personelin Gassal kadrosuna müracaatı kabul edilmeyecektir.

Müracaatlar Kasım ayı içerisinde kurulacak komisyon tarafından incelenecek olup belirtilen tarihlerde Bakanlığa ulaşmayan ve belgeleri eksik olan müracaatlar ile yanlış müracaatta bulunanların evrakları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Kura, 25 Kasım 2004 tarihinde saat 14:30'da Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılacaktır.

Kura sonucu yerleştirilenler kazanılmış hak aylık derecelerine uygun olarak ilan edilen kadrolara atanırlar.Kadroları daha üstte olanlar ise kazanılmış hak aylık derecelerine uygun bir kadroya atanıncaya kadar daha alt kadrolara atanabileceklerdir.

Yukarıdaki usûle göre, Bakanlığımıza naklen geçeceklerin mazeret durumları hariç, bir yıl boyunca naklen atanma talebinde bulunamayacaklarını bilerek müracaat etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve ilgililere duyurulmasın hususunda gereğini rica ederim.

Kurumlar Arası Naklen Atanacak Uzman Tabipler İçin Münhal Kura Yerleri
Kurumlar Arası Naklen Atanacak Pratisyen Hekimler İçin Münhal Kura Yerleri
Kurumlar Arası Naklen Atanacak Diş Tabibi, Eczacı, Psikolog, Hemşire, Ebeler İçin Münhal Kura Yerleri
Kurumlar Arası Naklen Atanacak Sağlık Memurları İçin Münhal Kura Yerleri
Kurumlar Arası Naklen Atanacak Memur, Şoför, Hizmetli,Gassallar İçin Münhal Kura Yerleri
Naklen Geçiş Üstyazı Genelgesi (09.2004)
Başvuru Form Örneği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber