Yaz tatilinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğretmenlere hizmet puanı verilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılı yaz döneminde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ve Yaz Okullarında görev alan öğretmenlere hizmet puanı verilip / verilmeyeceği ve hizmet puanı verilecek ise MEBBİS'te islenecek kısım konusunda görüş yazısı yayımladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Ağustos 2022 14:14, Son Güncelleme : 23 Ağustos 2022 13:33
Yaz tatilinde açılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğretmenlere hizmet puanı verilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 11.08.2022 tarih ve 55071187 sayılı sayılı görüş yazısında; "Destekleme ve Yetiştirme Kursları Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve ilgi Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları e-Kılavuzu hükümlerince yapılmakta olup ilgi (c) Yönetmeliğin 2. maddesinin 5. bendinde: "Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (IYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir." hükmü yer almaktadır. Yaz okulları kapsamında açılan kurslar da Destekleme ve Yetiştirme kursu kapsamında açıldığından Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği kapsamında değerlendirilebileceği mütalaa edilmektedir."

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Hizmet puanları" başlıklı 40. maddesi. 5. fırkasındaki; "(5) (Değişik:RG-19/6/2020-31160)Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kapsamında fiilen ders okutan veya yönetim görevini yürüten eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin hizmet puanlarına, bu kapsamda görev yaptıkları her ay için 0,5 puan eklenir."

İşte o görüş yazısı;

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber