711 bürokratın görevi ne zaman sona erer?

3 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayalı olarak atanan 711 bürokratın görevi, Cumhurbaşkanının değişmesi sonrasında otomatik olarak sona erecek mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Ekim 2022 15:48, Son Güncelleme : 13 Ekim 2022 16:22
711 bürokratın görevi ne zaman sona erer?

Cumhurbaşkanlığı seçimini Millet İttifakı'nın kazanması halinde 711 üst düzey bürokratın tamamının görevinin kendiliğinden sona erip ermeyeceği kamuoyunda tartışılmaktadır.

Bazı kişiler, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı eki I sayılı cetvelde görev unvanları belirtilen 711 bürokratın görevininyeni Cumhurbaşkanının seçildiği gün sona ereceğini belirtirken bazıları ise sona ermeyeceğini belirtmektedir.

3 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4. maddesi şu şekildedir:

"Madde 4 - (1) Bu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresi, atandıkları tarihte görevde bulunan Cumhurbaşkanının görev süresini geçemez. Cumhurbaşkanının görevi sona erdiğinde, bunların görevi de sona erer. Ancak bunlar, yerlerine atama yapılıncaya kadar görevlerine devam eder. Görev süreleri sona erenler, yeniden atanabilir. Bunlar, görev süreleri sona ermeden de Cumhurbaşkanınca görevden alınabilir."

3 nolu CBK açık bir şekilde, CBK'ya ekli (I) sayılı cetvelde yer alanların görev süresinin (III sayılı cetvelde belirli bir süreyle atananlar hariç), Cumhurbaşkanının görev süresinin sona ermesi halinde otomatik olarak sona ermesini öngörmüştür.

Buna göre, Cumhurbaşkanının görevi sona erdiğinde, ekli (I) sayılı cetvelde yer alan 711 bürokratın görev süresi de sona erecektir. Ancak III sayılı cetvel yer alan makamlara, belirli bir süreyle atananların görev süresi, öngörülen süre boyunca devam edecektir. Eski mevzuatı bilen ancak yeni mevzuatı bilmeyen ve "eskide kalan" bazı kişilerin ara sıra mevzuat karıştırması yararlı olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber