İlk Kez, Bir Devlet Kurumu İlanla Uzman Erbaş Alıyor

Devlet Personel Başkanlığının 06.06.2000 tarihinde yayımladığı bir Tebliğ çerçevesinde, uzman erbaşlar kamu kurumlarında durumlarına uygun kadrolara başvurabilmektedirler. Ancak, başvuruların kabul edilmesine ilişkin hiç bir standart bulunmadığından, bu şekildeki işlemler tümüyle kayırmacılığa göre yürümektedir. Ancak, İlk kez Adalet Bakanlığı yayımlamış olduğu ilan ile daha önce uzman erbaş olarak çalışmış olanlardan 130 adet infaz koruma memuru kadrosuna atama yapacağını açıklamıştır. Umarız uygulama tüm kamu kurumlarınca benimsenir.

Haber Giriş : 03 Ekim 2004 22:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İ L A N

1. Adalet Bakanlığı taşra kadrolarında münhal bulunan ve aşağıda yeri, sınıfı ve derecesi belirtilen 130 infaz ve koruma memurluğu kadrosuna, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92. maddesi uyarınca, kendi istekleri ile sözleşmelerini fesh etmiş uzman erbaşlar arasından açıktan yeniden atama yapılacaktır.

2. İlan edilen kadrolara, 06.06.2000 tarih ve 24071 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa Tabi Olarak İstihdam Edilen Uzman Erbaşların Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Atanmalarına İlişkin 2000/2 Nolu Tebliğ"de belirlenen esaslar çerçevesinde 3269 sayılı kanuna göre Uzman Erbaş kadrosunda istihdam edilmiş, bu kadroda en az 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 54 üncü maddesinde de belirtilen azami adaylık süresi olan 2 yıl çalışmış ve kendi istekleri ile sözleşmelerini fesh etmiş uzman erbaşlar başvurabilecektir.

Sözleşme süresinin dolması nedeni ile terhis edilenler veya herhangi bir nedenle sözleşmesi bağlı olduğu komutanlıkça fesh edilenler ve başvuru tarihinde halen uzman erbaş olanların başvuruları kabul edilmeyecektir.

3. Adli Yargı Adalet Komisyonuna atama yapılacak kadro adedinden fazla başvuru olması halinde, fazla başvuru olan komisyon Adalet Bakanlığı Memur sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre sözlü sınav ve mülakat yapmak suretiyle başarılı olanlar arasından başarı sırasına göre atama yapacaktır.

I. Genel Şartlar

a. Türk vatandaşı olmak
b. Kamu haklarından mahrum bulunmamak
c. Taksirli suçlar ve aşağıda sayılan suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref veya haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak,

II. Özel Şartlar

a. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b. Başvuru tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak,
c. 170 cm den kısa boylu olmamak,
d. Kilosu, boyunun cm olarak son iki rakamından 13' den fazla, 17'den az olmamak,
e. Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,
f. Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü olmadığını; şaşılık, körlük, topallık, işitme kaybı, çehrede sabit eser, uzuv noksanlığı, kekemelik ve benzeri engeller bulunmadığını; Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce bölge hastaneleri olarak belirlenecek Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları saklık kurulu raporu ile belgelemek,

4. Başvuru yeri ve şekli:

Başvuruların ilgili adalet komisyonu başkanlıklarına veya buralara gönderilmek üzere mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılması gerekmekte olup, mahalli Cumhuriyet Başsavcılıklarına yapılan başvurulara ilişkin evrak, masrafı ilgilisinden alınmak suretiyle aynı gün acele posta servisi (APS) ile ilgili adalet komisyonu başkanlığına gönderilecektir. Posta ile veya diğer iletişim araçlarıyla yapılan başvurular ile süresinde ilgili komisyona ulaşmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adaylar yalnızca bir adalet komisyonuna başvurabilecekler, birden fazla komisyona başvurulması durumunda başvurular geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır.
Daha önce Adalet Bakanlığına başvuruda bulunmuş olanlar da mutlaka ilgili adalet komisyonlarına başvuracaklardır. Önceki başvurular geçersiz olup ilgililer herhangi bir hak talep edemezler.

5. Başvuru tarihi: Başvurular 25.10.2004 günü başlayıp 28.10.2004 günü mesai bitiminde sona erecektir.

6. a. İlgili adalet komisyonuna ilan edilen kadro sayısı kadar veya daha az başvuru olması halinde sözlü sınav ve mülakat yapılmayacak yukarıda sayılan genel ve özel şartları taşıyan adayların atamaları yapılacaktır. Bu durumda boy ve kilo ölçümü 08.11.2004 - 12.11.2004 tarihinde ilgili adalet komisyonlarınca yapılacaktır.
b. İlgili adalet komisyonuna ilan edilen kadro sayısından daha fazla başvuru olması halinde,
yukarıda sayılan genel ve özel şartları taşıyan adayların sözlü sınav ve mülakatları Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14 ve devamı maddelerine göre yapılacaktır.

7. Sınav yeri: İlgili adalet komisyonlarıdır.

8. Sınav tarihi ve saati: Boy ve kilo ölçümü ile sözlü sınav ve mülakat 08.11.2004 tarihinde başlamak suretiyle yapılacak, başvuru sırasına göre en geç 12.11.2004 günü sonuna kadar bitirilecektir. Belirlenen tarihte herhangi bir nedenle sınava katılamayanların mazeretleri kabul edilmeyecektir.

9. Başvuru için gerekli belgeler:
a. Başvuru yerinde verilecek EK-1 başvuru formu ,
b. Nüfus Cüzdan fotokopisi,
c. Öğrenim durumlarının gösterir belgenin aslı veya komisyon başkanlığı, ilgili öğretim kurumu ya da noterden örneği:
d. Diploma yabancı ülkelerden alınmış ise aslı veya noterden onaylı örneğiyle birlikte olan denkliğinin kabul edilmesine dair yetkili kurumca verilecek onaylı belge
e. Adli Sicil kaydı, (arşiv kaydını gösterir şekilde)
f. Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf,
g. Terhis belgesi veya onaylı sureti,
h. Çalıştığı süreyi ve sözleşmeyi başvuruda bulunan ilgilinin kendisinin feshettiğini açıkça gösteren hizmet belgesi veya onaylı sureti,

10. Açıktan yeniden atana suretiyle atama yapılacak münhal bulunan 8, 9 ve 10 uncu derece İnfaz ve Koruma Memurluğu kadrolarının adalet komisyonuna göre yerleri aşağıda gösterilmiştir.

2004 YILI İÇİN AÇIKTAN ATAMA İZİNLERİNİN CEZAEVLERİNE DAĞITIMINI GÖSTERİR LİSTE

CEZAEVİ ADI ADET ÜNVANI SINAVI YAPACAK KOMİSYON VE SAYISI AÇIKLAMA
VAN M TİPİ 40 İnfaz ve Koruma Memuru VAN- 40 Daha sonra açılacak olan F Tipi cezaevine nakledilmek üzere
KIRIKKALE E TİPİ 40 İnfaz ve Koruma Memuru KIRIKKALE -40 Daha sonra açılacak olan F Tipi cezaevine nakledilmek üzere
KIRKLARELİ E TİPİ 10 İnfaz ve Koruma Memuru KIRKLARELİ -10 -
TARSUS KAPALI 15 İnfaz ve Koruma Memuru TARSUS -15 -
ZONGULDAK M TİPİ 15 İnfaz ve Koruma Memuru ZONGULDAK -15 -
DENİZLİ D TİPİ 10 İnfaz ve Koruma Memuru DENİZLİ -10 -
TOPLAM 130 - - -

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber