İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS İle Yerleşenler Ne Yapmalıdır?

İlk defa memur olarak atananların hangi belgeler ile başvurması gerektiğine dair genel bir mevzuat kuralı daha önce bulunmasına rağmen, bu uygulama 2002 yılında kaldırılmıştır. Yeni durumda her kamu kurumunun atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yer alan belgelerin hazırlanması gerekmektedir. Bu belgeler çok az da olsa kurumdan kuruma bazı farklılıklar taşıyabilmektedir. Bu çerçevede hazırlanması gereken belgeleri görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 09 Ekim 2004 23:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ne zamana kadar ve nereye başvurulmalıdır?
Adayların yerleştiriledikleri kuruma 22.10.2004 tarihine kadar başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuruların taşra değil Ankara'da yer alan "Bakanlık/Müsteşarlık/Başkanlık/Genel Müdürlük" Personel Genel Müdürlüğü veya Daire Başkanlıklarına yapılması gerekmektedir.

Elden mi, posta ile mi?
Başvuruların elden mi yoksa ile posta yolu ile mi olacağına ilgili kurum karar verecek olup, genel olarak belgelerin elden verilmesi gerektiği düşünülmektedir.

Sağlık Bakanlığının Özel Duyurusu....
Ancak, Sağlık Bakanlığı yapmış olduğu açıklamada, ÖSYM'nin aksine adayların 28.10.2004 tarihine kadar Bakanlık Personel Genel Müdürlüğüne elden teslim etmeleri gerektiğini açıklamıştır.

Yerleşen adaylar ne ile karşılacaktır?
Bu arada şu hususu vurgulamak gerekmektedir. ÖSYM'nin yaptığı işlem bir yerleştirme işlemidir. Atama işlemi ilgili kurumca yapılacaktır. Kamu kurumları kendi bünyesine yereleşen adayların KPSS Kılavuzunda açıklanan şartları taşıyıp taşımadığını kontrol ederek atamayı yapacaktır. Bu kontrol esnasında kesinlikle sözlü veya uygulamalı sıbav yapılamacaktır. Sadece istenen belgelerin var olup olmadığı kontrol edilecektir.

Ataması yapılanlardan istenilecek belgeler :

1- Yerleştirme Sonuç Belgesi (İnternet Yerleştirme Belgesi)
2- Diploma Fotokopisi (Noter tasdikli olup olmayacağı kurum taktirindedir)
3- Sağlık Kurulu Raporu (Tam Teşekküllü Hastaneden)
4- Savcılık Belgesi
5- Nüfus Cüzdanı Fotokopi (Noter tasdikli olup olmayacağı kurum taktirindedir)
6- İkametgah İlmühaberi
7- Askerlik Durum Belgesi
8- 6 Adet Fotoğraf
9- Mal Bildirim Beyannamesi
10- Yerleşilen kadro ile ilgili olarak kılavuzda istenen diğer özel belgeler (sertifika, yabancı dil vb...)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber